Άρθρο του κ. Νίκου Νταή για το Νεκροταφείο Μύτικα.


ΥΠ’ ΟΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. Ι. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ
ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΜΥΤΙΚΑ 

Του Νίκου Θωμά Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.

Χαλεποί καιροί με εξαναγκάζουν και με ωθούν να θέσω υπ’ όψη και της Νέας Δημοτικής Αρχής το χρονίζον και ήδη κατεπείγον πρόβλημα του ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΜΥΤΙΚΑ, το οποίο έχει καλυφθεί ασφυκτικά από τους τάφους των αείμνηστων και προσφιλών νεκρών μας!
Το πρόβλημα αυτό με δημοσιεύματά μου στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο, έθετα και στο παρελθόν υπ’ όψη της Δημοτικής Αρχής, να φροντίσει για να έχει ο Μύτικας και δεύτερο Νεκροταφείο. Τα Νεκροταφεία, ως γνωστόν, υπάγονται στην αρμοδιότητα των Δήμων, οι οποίοι μάλιστα εισπράττουν μάλιστα από τους Δημότες και ανταποδοτικά τέλη για τον καθαρισμό τους.
Είχα ασχοληθεί και έθιγα το πρόβλημα με δημοσιεύματά μου, για να μην τρέχουμε την τελευταία στιγμή, που ήδη, δυστυχώς, έχουμε φτάσει, που το έβλεπαν, το φώναζαν και το φωνάζουν όλοι οι κάτοικοι του Μύτικα και όχι μόνον αυτοί! Δυστυχώς «εις ώτα μη ακουόντων»!
Δημοσιογράφησα επίσης για την βεβήλωση των τάφων των νεκρών μας από τα εισερχόμενα εντός του Νεκροταφείου αιγοπρόβατα και βοοειδή για να βοσκήσουν, αφού το Νεκροταφείο έμενε ακαθάριστο από τα αγριόχορτα. Τα δημοσιεύματά μου τα είχα κοινοποιήσει στην Ιερή Μητρόπολή μας στο Μεσολόγγι, στο Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας, στο Δασαρχείο και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λευκάδας η οποία μάλιστα διέταξε και ανακρίσεις και έτσι σταμάτησε το επαίσχυντο αυτό φαινόμενο από τη ρύπανση και βεβήλωση των τάφων των νεκρών μας, που μας εξέθετε και στα μάτια των ξένων διερχομένων από τον Επαρχιακό δρόμο Μύτικας - Βόνιτσας και Μύτικα - Αστακού, στον οποίο εφάπτεται το Νεκροταφείο.
Τρέμω, έστω και να αναφέρω την λέξη του επάρατου κορονοϊού! Η σύμφωνα με τους νόμους της φύσης κανονική και βιολογική ζωή του ανθρώπου, την οποία παραβιάζει και έχει διαταράξει ο αόρατος αυτός εχθρός, μας επιτάσσει να προβληματιζόμαστε και να προλαμβάνουμε όλα τα επερχόμενα γεγονότα, τα οποία ευχόμαστε και προσευχόμαστε στον Ύψιστο Θεό να είναι μόνο ευχάριστα και ποτέ δυσάρεστα! Αμήν!
Θεέ και Κύριε φύλαξόν μας υπό την σκέπην των πτερύγων Σου και ελέησον και σώσον ημάς από τον κορονοϊό! Φώτισε και βοήθησε και τη Νέα Δημοτική Αρχή να επιλύσει το χρονίζον και φλέγον αυτό πρόβλημα, που ήδη κατέστη ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ και που ανησυχεί και προβληματίζει όλους τους κατοίκους του Μύτικα και όχι μόνον!
Κύριε Δήμαρχε, εισάκουσον την φωνήν των Δημοτών σου! Το πρόβλημα δεν επιδέχεται άλλη καθυστέρηση! 

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ!

Μύτικας 24 Νοεμβρίου 2020

Νίκος Θωμά Νταής

σ. Συμβολαιογράφος
Επίτιμο Μέλος της
ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
(FEDERAZIONE NAZIONALE STAMPA ITALIANA)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.