Εγκρίθηκε η Μ.Π.Ε. του έργου των παρακάμψεων Μπαμπίνης και Αρχοντοχωρίου.


Την θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κατά την συνεδρίαση της 6ης Νοεμβρίου, έλαβε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Σύνδεση της Ν.Επ.Ο Κουβαρά-Αστακού με την Επ. Ο 30 Μπαμπίνης – Μύτικα και παράκαμψη Αρχοντοχωρίου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Π.Δ.Ε. (ΠΕΤ 2007341429)».
Πρόκειται για τις δύο παρακάμψεις των οικισμών Μπαμπίνης και Αρχοντοχωρίου για τις οποίες σας είχαμε ενημερώσει και παλαιότερα (δείτε εδώ).
Η οδική σύνδεση της Δ.Ε. Αλυζίας με την Ιόνια Οδό, μέσω του δρόμου Κουβαράς - Μπαμπίνη - Αετός - Αρχοντοχώρι - Μύτικας,  είναι ένα έργο πνοής, που θα βγάλει επιτέλους τον Μύτικα και την Αλυζία από την απομόνωση και θα δημιουργήσει όλες εκείνες τις συνθήκες για την ανάπτυξη μίας περιοχής, πολύ προνομιούχας και με εξαιρετικές προοπτικές, που σήμερα δυστυχώς είναι απομονωμένη και καθόλου δεν έχει ωφεληθεί από την παράδοση της Ιόνιας Οδού.
Το συγκεκριμένο οδικό έργο μαζί με το έργο της οδικής σύνδεσης του Αστακού και του Πλατυγιαλίου με την Ιόνια Οδό, είναι τα δύο οδικά έργα που η νέα δημοτική αρχή τα έχει βάλει σε απόλυτη και στην υψηλότερη προτεραιότητα και διεκδικεί να προχωρήσουν. Είναι τα δύο οδικά έργα που θα βγάλουν τον Δήμο Ξηρομέρου από την απομόνωση και θα αλλάξουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής μας.
Δείτε εδώ την απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως σήμερα ανέβηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπου αναφέρονται και τεχνικές λεπτομέρειες των εν λόγω δύο παρακάμψεων.

1 σχόλιο:

  1. Ερώτημα
    προς την ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟς & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    και προς το ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

    «Παράκαμψη Αρχοντοχωρίου»

    Επί της θετικής γνωμοδότησης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Σύνδεση της Ν.Επ.Ο Κουβαρά-Αστακού με την Επ. Ο 30 Μπαμπίνης – Μύτικα και παράκαμψη Αρχοντοχωρίου» έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

    Το έργο παράκαμψη … και του οικισμοί Αρχοντοχωρίου είναι πράγματι κομβικό, γιατί συντομεύει τη διαδρομή …Κουβαράς-Αλυζία και δημιουργεί προϋποθέσεις για καλύτερη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
    Όμως,
    Στην περιοχή μελέτης, και στο σημείο ακριβώς που προβλέπεται η παράκαμψη του Αρχοντοχωρίου υπάρχει μικρό λιθόστρωτο αρχαίο μονοπάτι (μη εντοπισμένος αρχαιολογικός χώρος) ο οποίος και θα πρέπει, αφενός μεν να προσεχθεί, αφετέρου δε να αναδειχτεί ως «Δρόμος Ζάβιτσας».
    Επίσης στο σημείο παράκαμψης .. υπάρχουν και οικοδομικά λείψανα παλαιού εξωκλησιού (Αη Βλάσης).
    Ρωτάμε,
    Έχει προβλεφτεί στις διάφορες μελέτες «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ, ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗ, ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ και ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ» η προστασία του μικρού αυτού λιθόστρωτου δρόμου, αλλά και του εξωκλησιού; (συλλογική μνήμη Αρχοντοχωρίου)
    Θέση μας είναι ο μελετητής «Σίγμα» να λάβει υπόψη αυτήν μας την επισήμανσή και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να χρηματοδοτήσει τη μελέτη εντάσσοντας τη στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα.
    Επ’ αυτού το Ν. Π. του δήμου και οι πολιτιστικοί σύλλογοι Αρχοντοχωρίου ποια θέση παίρνουν;
    Μήτσης Θ. Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.