Ο Πρόεδρος του Ε.Λ.Ο.Π.Υ. κ. Απόστολος Τουραλιάς, επαναλαμβάνει στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ότι όλα έχουν καλώς στην χωροθέτηση των ιχθυοκαλλιεργειών (ηχητικό).


Πηγή ηχητικού: https://www.skairadio.gr

Στην εκπομπή «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη» του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ, μίλησε σήμερα το πρωί 19 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.) και υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου Ανδρομέδα κ. Απόστολος Τουραλιάς, όπως μας ενημέρωσε φίλος μας από την Αθήνα.
Εκεί είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στους δημοσιογράφους κ. Νότη Παπαδόπουλο και κ. Βασίλη Χιώτη, ότι το σχέδιο ίδρυσης Π.Ο.Α.Υ. σε όλη την Ελλάδα προχωρά απρόσκοπτα, η συνεργασία του Κεντρικού Κράτους είναι άψογη, για τις τοπικές κοινωνίες και την τοπική αυτοδιοίκηση που αντιδρούν δεν είπε ούτε μία λέξη και το καταλαβαίνουμε. Οι τοπικές κοινωνίες και η τοπική αυτοδιοίκηση στο περιθώριο και για το Κεντρικό Κράτος υπάρχουν μόνο οι ιχθυοκαλλιεργητές, μόνο με αυτούς συνομιλούν.
Παρουσίασε το θέμα ωσάν να μιλάμε ότι απλά αυτός ο κλάδος χωροθετείται, χωρίς προβλήματα, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο, όλα καλά και μέχρι τέλος του 2021 θα έχει τελειώσει ο χωροταξικός σχεδιασμός. Επίσης ότι μεγάλα πολυεθνικά κεφάλαια ενδιαφέρονται και επενδύουν στον κλάδο.
Βέβαια ξέχασε να αναφέρει ότι η συγκεκριμένη χωροθέτηση απλώνεται σε κάθε σημείο της Ελλάδας, που άναρχα, χωρίς κανόνες, με ασυδοσία και διασπορά αναπτύχθηκε αυτός ο κλάδος όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα έρχονται αυτό το άναρχο να το θεσμοθετήσουν και να το νομιμοποιήσουν σε ακριβώς αυτές τις αρχικές θέσεις. Οι μελέτες χωροθέτησης δείξανε ως περιοχές κατάλληλες, τις ίδιες ακριβώς που βρίσκονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Παρακάτω ο χάρτης των υπό ίδρυση Π.Ο.Α.Υ.


Ακούσαμε ξανά ακριβώς τα ίδια που υποστήριξε και στην συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα μαζί του στον Αστακό και επίσης ότι είναι μύθος ότι η υδατοκαλλιέργεια είναι αντικρουόμενη χρήση με τον τουρισμό!!!
Φυσικά το χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών, που οι ίδιοι εκπόνησαν και το Ελληνικό Κράτος το ψήφισε για χάρη τους σε μία νύκτα αργά τα μεσάνυκτα (ΦΕΚ 2505/4.11.2011) και την άλλη μέρα το πρωί άλλαξε η Κυβέρνηση, στην σελ. 5 αναφέρει: «Η χωροθέτηση νέων μονάδων υδατοκαλλιεργειών, πρέπει να αποφεύγεται στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως ανεπτυγμένες τουριστικά ή παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη θαλάσσιου τουρισμού».
Ευτυχώς που ο δημοσιογράφος κ. Νότης Παπαδόπουλος έσωσε την κατάσταση, γιατί με αυτά που ακούμε, μάλλον εμείς ζούμε σε άλλο κόσμο και άλλα αντιλαμβανόμαστε.


6 σχόλια:

  1. δηλαδή ο τουρισμός δέν είναι Εθνικό προϊόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού "δέν ειναι αντίθετες οι δραστηριότητες με το τουρισμό" τότε γιατί επενδυτές του τουριστικού κλάδου διαμαρτύρονται με δημόσιες ανακοινώσεις τους για την προτεινόμενη χωροθέτηση της ΠΟΑΥ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο τουρισμός ως κλάδος σημαντικός της Εθνικής μας οικονομίας, την τουριστική σεζον του 2019 απέφερε πάνω 20 δις ευρώ στην οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η θάλασσα είναι όλων των Ελλήνων και δέν είναι των ολίγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών, όπως και αυτός του τουρισμού, είναι ένας πολύ σημαντικός κλάδος της Ελληνικής Οικονομίας. Υπάρχει όμως μία και μοναδική διαφορά ανάμεσα στούς 2 κλάδους. Μία. Στις ιχθυοκαλλιέργειες το μεγαλύτερο μέρος του κέρδους πηγαίνει στον επενδυτή. Ξεκάθαρα. Στον τουρισμό η κατανομή είναι πολύ ευρεία. Αν θέλουμε να συγκρίνουμε κάποια νούμερα ας δούμε το ποσοστό επί του ΑΕΠ του κάθε κλάδου και το ποσοστό άμεσα και έμμεσα απασχολούμενων στον κάθε κλάδο. Εκεί θα δούμε τη συμμετοχή του κάθε κλάδου στην κοινωνική ευημερία. Βασικό κριτήριο της οποίας είναι και η απασχόληση. και οι διαμαρτυρίες των φίλων μας που εργάζονται στις ιχθυοκαλλιέργειες είναι όλο και πιο αυξανόμενες ως προς τούς μισθούς τους και τις συνθήκες εργασίας. Και γιατί να βγεί ο Τουραλιάς στην τηλεόραση και να μην βγεί και κάποιος εκπρόσωπος του Τουρισμού? ρωτάω? Οεο. Μήπως θέλουν να τα χειραγωγήσουν όλα οι ιχθυοκαλλιεργητές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οποιος θελει να τρωει ψαρια με μαχαιροπηρουνο και δεν θελει να τρωει το γαυρο,την σαρδελα και την μαριδα κλπ γνωμη μου ειναι οτι δεν ξερει απο ψαρια.καπου αλλου τρωνε την παπαλινα και την λενε σαρδελα.οτι θελει ο καθενας ας τρωει.με την βρωμια ομως τι κανουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.