Η μηχανή του χρόνου. Ο Ιούδας πάνω στον γάιδαρο στον κεντρικό δρόμο του Μύτικα. Το καλαμπούρι και το γέλιο στα καλύτερα του.


Μια εξαιρετική και σπάνια φωτογραφία σας παρουσιάζουμε σήμερα, που δείχνει νεολαίους του Μύτικα, να περιφέρουν Κυριακή του Πάσχα τον Ιούδα πάνω σε ένα γάιδαρο, στον κεντρικό δρόμο του Μύτικα. Ένα έθιμο που το ζήσαμε, έχουμε συμμετάσχει ως μικρά παιδιά, με το καλαμπούρι και το γέλιο που επικρατούσε να είναι απερίγραπτο και σε αυτή την ωραία φωτογραφία αποτυπώνεται στα πρόσωπα αυτών που απαθανατίζονται.
Αναγνωρίζουμε πάρα πολλούς από τους εικονιζόμενους στην συγκεκριμένη φωτογραφία, που πρέπει να είναι αρχές της δεκαετίας του '80. Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το παρελθόν, κανονικό ταξίδι στον χρόνο, που αποτυπώνουν την ιστορία του χωριού μας.
Την φωτογραφία μας την παραχώρησε ευγενικά η κα Παρθενία Σκαρογιάννη, την οποία ευχαριστούμε πολύ.
Με αυτή την ευκαιρία θέλουμε να επαναλάβουμε την πρόσκληση μας, όποιος αναγνώστης του Blog μας έχει στην κατοχή του παλιές φωτογραφίες του Μύτικα και θέλει να τις μοιραστεί μαζί μας και με όλους τους Μυτικιώτες, μπορεί να τις στείλει με e-mail στο mytikaspress@gmail.com, με κάποια σύντομη περιγραφή τι απαθανατίζουν, χρονολογία κ.λπ, ώστε να τις δημοσιεύσουμε.
Ήδη πάρα πολλοί έχουν ανταποκριθεί και έχουμε αρκετό υλικό να παρουσιάσουμε.

1 σχόλιο:

  1. Γιατί κάτι μου λέει πως στο επόμενο τόνο ο Μάρσαλ πέταξε φωτοβολίδα? Ηρωικές μορφές της νιότης μας. Καλή του ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.