Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων: Υδατοκαλλιέργειες στην Λευκάδα – Καμία συζήτηση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων χωρίς την άδεια των επιχειρηματιών.Εξοικειωμένη με την πρακτική των μεθοδεύσεων και των τακτικισμών, για άλλη μια φορά η περιφερειακή αρχή, όταν θέλει να αποφύγει τη συζήτηση θεμάτων που σχετίζονται με επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά συναντούν την αντίδραση των κατοίκων, όταν δεν έχει εξασφαλίσει, όπως θα ήθελε, και την συντεταγμένη υπακοή όλων των συμβούλων της.
Με περίσσιο άγχος φόβο και θράσος καταψήφισαν τη συζήτηση του θέματος που έθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση», για την επέκταση των Υδατοκαλλιεργειών στη θαλάσσια περιοχή των Εχινάδων - Καλάμου - Καστού, επικαλούμενοι αστεία επιχειρήματα προσβάλλοντας ακόμη και τους εαυτούς τους.
Ως «λαγός» ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, κ. Κουρής, επικαλέστηκε «την δική του άγνοια και ανάγκη προετοιμασίας» και την «άγνοια κάποιων συμβούλων επί του θέματος», προτείνοντας το θέμα να μεταφερθεί σε επόμενη συνεδρίαση.
Το γεγονός ότι ο ίδιος ανέφερε ότι «το θέμα έρχεται από το 2011», ότι ο ίδιος με πολύχρονη συμμετοχή στην ΤΔ, χρημάτισε Αντιπεριφερειάρχης το 2010-2014, απλά επιβεβαιώνει την υποκρισία τους.
Επικαλέστηκαν την ανάγκη να μιλήσουν με τοπικούς φορείς ενώ οι κάτοικοι και οι φορείς τους έχουν ήδη διατυπώσει την αντίθεσή τους για την οποία είναι ενημερωμένη η περιφερειακή αρχή.
Το γεγονός ότι στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κτενά, ο οποίος σιωπούσε, έχουν κοινοποιηθεί οι αποφάσεις διαμαρτυρίας για το θέμα, της Κοινότητας Καστού (29/10/20), η απόφαση των κατοίκων Κοινότητας Καλάμου (26/10/20), απλά επιβεβαιώνει την υποκρισία τους και το πόσο υπολογίζουν το λαό της περιοχής.
Η περιφερειακή αρχή μάντρωσε τους περιφερειακούς συμβούλους που συγκροτούν την πλειοψηφία, με το επιχείρημα ότι «κάποιοι είναι καινούργιοι», παρά το ότι το θέμα είχε σταλεί εγκαίρως και όπως όλοι παραδέχτηκαν ολοκληρωμένο και εμπεριστατωμένο.
Οι ευθύνες του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Κτενά και συνολικά της περιφερειακής αρχής της κας Κράτσα, Σπύρου και Αλεξάκη, δεν κρύβονται πίσω από την επίκληση της «άγνοιας».
Θέλουν με κάθε τρόπο να κωλυσιεργήσουν, να μην πάρει χαμπάρι η τοπική κοινωνία, και ειδικά οι κάτοικοι Καλάμου - Καστού - Μεγανησίου και της Αιτωλοακαρνανίας το περιβαλλοντικό «έγκλημα» που πρόκειται να συντελεστεί.
Στρατευμένοι με τα επιχειρηματικά και κυβερνητικά σχέδια, ψάχνουν με κάθε τρόπο να «μαγειρέψουν» καταστάσεις προκειμένου να κάμψουν τις αντιδράσεις από τους κατοίκους.
Οι κάτοικοι όμως τους έχουν πάρει είδηση ότι είναι με τα μεγάλα συμφέροντα, ενάντια στο λαό και το περιβάλλον δίνοντας απλόχερα κάλυψη στα περιβαλλοντικά «εγκλήματα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.