Για τον Αστακό και τον Δήμο Ξηρομέρου, είχαμε άλλη στάση στο παρελθόν από τους Βουλευτές Αιτ/νίας. Καμία αλληλεγγύη και και καμία βοήθεια να μείνει η Εθνική Τράπεζα.


Του Χρήστου Μπόνη.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα κυρίως των δυο τελευταίων εβδομάδων παρατηρώ μια συγκροτημένη αλληλεγγύη των Βουλευτών του νομού μας στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν το κλείσιμο των καταστημάτων συγκεκριμένων τραπεζών στην Βόνιτσα.
Αντιλαμβάνομαι την ευαισθησία τους για την ομαλή λειτουργιά της οικονομίας της πόλης της Βόνιτσας, αντιλαμβάνομαι ότι η προσπάθεια τους έχει αγνά κριτήρια και όχι μικροκομματικά.
Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι η Βόνιτσα, τόπος κομβικός λόγω του Ακτίου και του αεροδρομίου, έχει μια ιδιαίτερη σχέση.
Ερωτώ όμως όλους αυτούς τους ευαίσθητους Βουλευτές, ο Αστακός που εδέχθη τεράστιο πλήγμα από το κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής δεν πληρούσε κανένα κριτήριο, το οποίο θα καθιστούσε κοινωνούς όλους όσους έδειξαν ευαισθησία για την Βόνιτσα, στην προσπάθεια μας να κρατήσουμε το μοναδικό υποκατάστημα της Εθνικής στον Δήμο μας;
Ένας Δήμος με περίπου 10.000 κάτοικους, δεν δικαιούται ένα κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας; Η υπευθυνότητα των αιρετών γιατί δεν μετουσιώθηκε σε πράξη και στην περίπτωση του Αστακού;
Ο Αστακός με το επιβλητικό λιμάνι (Πλατυγιάλι), με τεράστιες προοπτικές για την ναυτιλία, στο οποίο εδρεύει τελωνείο, δεν δικαιούται ένα κατάστημα της Εθνικής;
Ο Αστακός ο οποίος καθημερινά την καλοκαιρινή περίοδο δέχεται χιλιάδες ξένους περιηγητές είτε μεσώ θαλάσσιας είτε μεσώ χερσαίας οδού, δεν πληρούσε τα κριτήρια να λειτουργεί ένα κατάστημα την μεγαλύτερης τράπεζας της Ελλάδας, της Εθνικής;
Δυστυχώς κάποιοι γραφειοκράτες, κάποια μεγαλοστελέχη, κάποιοι διορισμένοι υπάλληλοι αποφάσισαν να κλείσουν το κατάστημα προς όφελος των κερδών της Τράπεζας.
Και αν δεχτούμε ότι αυτοί λειτουργούν με το κριτήριο του κέρδους, οι απόντες Βουλευτές μας με ποιο κριτήριο λειτούργησαν και δεν υπήρξε ούτε μια παρέμβαση στην κεντρική εξουσία, για να διατηρήσουμε το υποκατάστημα στον Αστακό;
Δεν υπάρχει καμιά αντιπαράθεση η τοπικιστική αντιπαλότητα με την Βόνιτσα. Δικαίως παρέμεινε το κατάστημα ή τα υποκαταστήματα των τραπεζών στην πόλη τους και είναι τεράστια επιτυχία απέναντι στο Τραπεζικό κατεστημένο. Η ένσταση μου και η πίκρα μου έχει να κάνει με την αδιαφορία των τότε Βουλευτών του Νομού μας, που ηθελημένα ή αθέλητα δεν μας συμπαραστάθηκαν.
Όπως όμως λέει και ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ έχει ο καιρός γυρίσματα.
Ειλικρινά αναρωτιέμαι. Η ευαισθησία συγκεκριμένων με υπεύθυνη θέση μέχρι ποιο βαθμό φτάνει; Πιθανόν η επιχειρηματολογία κάποιον να θέλει να δικαιολογήσει κάποιες καταστάσεις. Η σκέψη όμως και κρίση των κάτοικων του Ξηρομέρου είναι η πιο αξιόπιστη και πιο κραταιά.

ΣΗΜ.: Το σχόλιο μου δεν έχει καμιά σχέση με οποία συνδικαλιστική ή άλλη αρμοδιότητα έχω!!! Είναι μια πικρία ή έστω μια εκτόνωση απέναντι στην εκάστοτε εξουσία που κρίνει δια του ασφαλούς. Είμαι πολίτης, δημότης και ψηφοφόρος του Αστακού από το 1981 και θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα να σχολιάζω, να κρίνω και καταθέτω την άποψη μου.
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΑΞΙΩΜΑ ΚΑΤΕΧΩ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.