Καταπληκτικό βίντεο διαφήμιση για τον μοναδικό Μύτικα Αιτ/νίας από drone. Ο Μύτικας ΑΝΩΘΕΝ και ο κίνδυνος της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.


Ένα πανέμορφο βίντεο από drone για τον πανέμορφο Μύτικα, το στολίδι της Αιτ/νίας, από τον κ. Άγγελο Αρναουτέλη.
Η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λευκάδας, Μεγανησίου, Παλαίρου, Καλάμου, Μύτικα, Καστού και παράκτιας διαδρομής Αστακού - Μύτικα, σφύζει από θαλάσσιο τουρισμό κάθε Καλοκαίρι ως ενιαία τουριστικά και πάρα πολλές μικρές και μεγάλες μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε τουριστικά καταλύματα είναι σε εξέλιξη και σε φάση σχεδίασης και ήδη αρκετές μικρές επιχειρήσεις εστίασης δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και συνέχεια δημιουργούνται και άλλες, δίνοντας εισόδημα και πολλές θέσεις εργασίας, άμεσες και έμμεσες.
Ενώ λοιπόν έχουμε την τύχη να διαθέτουμε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, που μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε και ουσιαστικά αυτό να «πουλήσουμε» μέσω μίας ήπιας και με μέτρο τουριστικής ανάπτυξης με επίκεντρο τον θαλάσσιο τουρισμό, έχουμε βάλει τα δυνατά μας να το καταστρέψουμε ολοκληρωτικά.
Μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζουμε τελευταία είναι οι ιχθυοκαλλιέργειες και το μεγάλο λάθος του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών του 2011 (ΚΥΑ 31722/4.11.2011, ΦΕΚ 2505/4.11.2011), όπου αυτή η ενιαία θαλάσσια περιοχή που προαναφέραμε, μπήκε στην Περιοχή Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Α.Υ.) ως ζώνη Α3, ενώ ήδη πάρα πολύς χώρος από Εχινάδες και Νοτιότερα ήταν ήδη επαρκής.
Σήμερα πατώντας σε αυτό το λαθεμένο χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών, ερχόμαστε με επιβολή άναρχης «χωροταξίας», να δημιουργήσουμε σε όλο τον θαλάσσιο χώρο και με λογική απλώματος παντού, Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.), με 10 διάσπαρτες ζώνες, δηλαδή ζώνες κλειδωμένες μόνο για παραγωγή ψαριών ιχθυοτροφείων σε βιομηχανική κλίμακα.
Καταλαμβάνουμε όλη την παράκτια περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου, επιβάλλοντας μονόπλευρη ανάπτυξη με μονοκαλλιέργεια στα ψάρια ιχθυοτροφείου και τον κλάδο της Αλιείας και του Τουρισμού τον απειλούμε με ολικό σβήσιμο.
Φυσικά αυτό που δημιουργείται δεν είναι Π.Ο.Α.Υ., όπου η έννοια της Π.Ο.Α.Υ. περικλείει τις έννοιες της συγκέντρωσης, της τάξης, του μαζέματος, της οικονομίας του παράκτιου χώρου, ώστε να μπορέσουνε να αναπτυχθούν και άλλες δραστηριότητες. Αυτό λέγεται ολική κατάληψη του παράκτιου χώρου, ώστε να παγιωθούν και να νομιμοποιηθούν η αταξία και η αναρχία διασποράς των μονάδων του παρελθόντος και ας σβήσει μία υπάρχουσα σημαντική οικονομική δραστηριότητα, που στο μέλλον σίγουρα θα δώσει πολλαπλάσια μεγέθη.
Αν μας πείτε να εξηγήσουμε αυτό που γίνεται, μόνο μία λέξη μας έρχεται στο μυαλό. Ανθρώπινη απληστία.

Απολαύστε το βίντεο:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.