Συνέντευξη του Δημάρχου Ξηρομέρου στο IONIAN. Το παράκτιο κομμάτι του Δήμου Ξηρομέρου προορίζεται για τουριστική ανάπτυξη.


Ημερομηνία, 14.11.2020
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΑΥ
ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Θέμα: Τηλεοπτική συνέντευξη Δημάρχου Ξηρομέρου στο ΙΟΝΙΑΝ.

Σε παρέμβαση του στο βραδινό δελτίο του IONIAN, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης αναφέρεται στον εμπαιγμό του διορισμένου Υφυπουργού Δημήτρη Οικονόμου προς το πρόσωπο του και την Επιτροπή Αγώνα, που ενώ προσκλήθηκαν από τον ίδιο σε ραντεβού μέσω τηλεδιάσκεψης, ο ίδιος ανεξήγητα απέφυγε να παραστεί.
Επίσης εξηγεί με λίγα λόγια γιατί το συγκεκριμένο προτεινόμενο σχέδιο της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, παραβιάζει το γράμμα και το πνεύμα της νομοθεσίας, που ζητά σαφώς την ύπαρξη συγκεντρωτικής λογικής και οικονομίας του θαλάσσιου χώρου, ώστε να τακτοποιηθούν οι άναρχες χωροθετήσεις του παρελθόντος και να μπει μία σειρά και μία τάξη στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, ώστε να περιοριστούν οι συγκρούσεις με άλλες δραστηριότητες.
Οι ίδιοι οι ιχθυοκαλλιεργητές, ενώ ομολογούν την άναρχη και διάσπαρτη χωροθέτηση των προηγούμενων χρόνων, έρχονται με μία στρέβλωση της νομοθεσίας να καταλάβουν το φιλέτο του παράκτιου κομματιού του Δήμου Ξηρομέρου, που παλιότερες αποφάσεις της Νομαρχίας Αιτ/νίας, ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Δήμου, αλλά και το Περιφερειακό Χωροταξικό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το προορίζουν για τουριστική ανάπτυξη.
Οι ιχθυοκαλλιεργητές θεωρούν ότι τώρα είναι η ευκαιρία να βάλουν πόδι σε αυτό το πανέμορφο κομμάτι.
Φυσικά αυτό δεν πρόκειται να τους περάσει όσο και να το προσπαθήσουν. Η τοπική κοινωνία θα είναι δυναμικά απέναντι και αυτό θα το νιώθουν όλο και πιο πολύ όσο περνάει ο καιρός.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.