Δελτίο τύπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Ελλάδας», για την Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.


Στη συνεδρίαση του Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας της Τρίτης 22/12/2020, τέθηκε από περιφερειακούς συμβούλους το θέμα της χωροθέτησης της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας με το Ψήφισμα της επιτροπής αγώνα και το ψήφισμα του ΔΣ του Δήμου Ξηρομέρου.
Μετά από συζήτηση που έγινε εάν το θέμα θα μπει για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης, η πρόταση της πλειοψηφίας μέσω του Προέδρου ήταν να έρθει για συζήτηση στο πρώτο ΠΣ και να καλεστούν οι ενδιαφερόμενοι, πρόταση που συμφώνησαν και οι άλλες παρατάξεις.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας τοποθετήθηκε και δήλωσε καθαρά ότι η όποια συζήτηση δεν έχει νόημα αν δεν απαντάει στο κύριο, δηλαδή στην ανάκληση της αριθμ. 1/2019 απόφασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων που πάρθηκε ομόφωνα από τις παρατάξεις που συμμετείχαν στην επιτροπή και τώρα κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.
Κάνουμε καθαρό και αυτό τονίσαμε και στο ΠΣ, ότι μόνο ο οργανωμένος αγώνας των κατοίκων μπορεί να αποτρέψουν αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείτε στην περιοχή, όπου η νέα οριοθέτηση της ΠΟΑΥ θα δώσει την χαριστική βολή.
Υπάρχει εμπειρία στη περιοχή, όπου πριν λίγο καιρό ο αγώνας των κατοίκων ματαίωσε τα σχέδια της εγκατάστασης μονάδας βιορευστών στον Δήμο Ξηρομέρου και τότε είχαν παρθεί αποφάσεις που ο αγώνας των κατοίκων της έκανε να μείνουν στα χαρτιά.
Ο κάθε διάλογος με όλους αυτούς, Κυβερνήσεις και περιφερειακές αρχές διαχρονικά, κόμματα και παρατάξεις που συμφώνησαν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο σε αυτό το έγκλημα, προσπαθούν να εγκλωβίσουν κάθε αγωνιστική διάθεση των κατοίκων σε ένα διάλογο χωρίς τέλος και μιλάνε για συνεννόηση, για κοινές αποδεκτές λύσεις μέχρι και για διάλογο με τις επιχειρήσεις στη περιοχή, που χρόνια τώρα με τις πλάτες των Κυβερνήσεων υποβάθμισαν το θαλάσσιο περιβάλλον και τις ακτές της δυτικής Αιτωλοακαρνανίας και θησαύρισαν σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων και της προοπτικής ανάπτυξης της περιοχής.
Επίσης θέλουμε να θυμίσουμε σε όλους αυτούς που προβάλουν τις θέσεις εργασίας σε αυτές τις επιχειρήσεις, ότι μιλάμε για ένα εργασιακό μεσαίωνα με εντατικοποίηση της δουλειάς, με συντριβή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αφού μεγάλο μέρος των εργαζομένων με βαριά χειρωνακτική εργασία χθες, ακόμη και σήμερα, είναι ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ χωρίς καμία κάλυψη για βαρέα και ανθυγιεινά και άλλα επιδόματα που έπρεπε να δικαιούνται. Αυτή την εργασιακή ζούγκλα οι εργαζόμενοι την έχουν πληρώσει με την ίδια την ζωή τους.
Αυτοί “οι καλοί επιχειρηματίες” να τονίσουμε ότι μόλις χθες έστειλαν στην ανεργία 16 εργαζόμενους, σε συνέχεια των απολύσεων, όπου πριν λίγους μήνες για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους, πέταξαν στον καιάδα της ανεργίας δεκάδες εργαζόμενους για να βρουν πιο φθηνά εργατικά χέρια πατώντας πάνω στις ανάγκες, στην φτώχεια που σκόρπισαν οι αντιλαϊκές πολιτικές χρόνια τώρα στην περιοχή.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας δήλωσε στο ΠΣ ότι στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής, την πάλη τους για να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους σε ένα καθαρό περιβάλλον, που δεν θα είναι παραδομένοι στις ορέξεις των επιχειρηματιών.
Δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση σε αυτή την κατεύθυνση.

1 σχόλιο:

  1. Όσοι νομιζουν στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ότι μπορούν να "εμπαίζουν" με το ήξεις αφήξεις, τον απλό κόσμο που αγωνιά για τα κοινωνικά προβλήματα.
    << Πλανώνται πλάνην οικτράν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.