Οι παραλίες «Αγριλιάς» στις ακτές Αιτωλοακαρνανίας στον Δήμο Ξηρομέρου (βίντεο από drone).


Βίντεο by Vassilis Kissas.

Μία υπέροχη τοποθεσία στις ακτές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, οι απίστευτης ομορφιάς παραλίες της «Αγριλιάς», με το βαθύ γαλάζιο των νερών, με τα λιβάδια Ποσειδωνίας να φαίνονται καθαρά στις εναέριες λήψεις, με την υπέροχη θάλασσα, το καλύτερο αγχολυτικό για τους ανθρώπους όταν έρχονται σε επαφή μαζί της.
Θα συμπληρώσουμε ότι έχουμε την τύχη να διαθέτουμε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και έχουμε βάλει τα δυνατά μας να το καταστρέψουμε.
Όλες αυτές οι τοποθεσίες που βλέπουμε στο βίντεο, είναι χωροθετημένες από το Ειδικό Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών (ΚΥΑ 31722/4.11.2011, ΦΕΚ 2505/4.11.2011) ως περιοχές για ανάπτυξη ιχθυοκαλλιέργειας!!! Είναι η λεγόμενη Περιοχή Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Α.Υ.) Α3, χαρακτηρισμένη ως ιδιαίτερης ανάπτυξης ιχθυοκαλλιεργειών, του Ειδικού Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών, η μεγαλύτερη στην Ελλάδα.

Η Π.Α.Υ. Α3.

Απίστευτο και όμως αληθινό ότι βρεθήκανε άνθρωποι που ενέταξαν αυτήν την απαράμιλλη ομορφιά στον χάρτη του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών, με σκοπό να τοποθετηθούν εκεί ή πολύ κοντά κλωβοί εκτρεφόμενων ψαριών.
Φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι το Ειδικό Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών δημιουργήθηκε το 2011 όχι από την Ελληνική Πολιτεία, αλλά από τους ίδιους επιχειρηματίες, οι οποίοι χρηματοδότησαν μέσω του Συνδέσμου Ελλήνων Θαλασσοκαλλιεργητών (Σ.Ε.Θ.) την μελέτη και την εκπόνησαν.
Στην διαβούλευση του 2011 οι κατ' εξοχής ειδικοί επιστήμονες του αντικειμένου διαφώνησαν, με καταγεγραμμένες τις θέσεις τους, αλλά οι διαφωνίες τους πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων όχι από την Ελληνική Πολιτεία, αλλά από τους επιχειρηματίες Ιχθυοκαλλιεργητές, διότι όπως προείπαμε αυτοί εκπόνησαν το Ειδικό Χωροταξικό και όχι η Ελληνική Πολιτεία, ήταν ποτέ δυνατόν να δεχτούν τις γνώμες των επιστημόνων στην διαβούλευση που τους λέγανε ότι όλο αυτό είναι λάθος και πάρτε το πίσω; Να πάνε ενάντια στα συμφέροντα τους δηλαδή;
Δείτε τι είπαν στην διαβούλευση του 2011 για το Ειδικό Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών οι θεσμικοί φορείς, που το επιστημονικό τους αντικείμενο είναι ακριβώς αυτό, αλλά έχουν την επιστήμη τους στην υπηρεσία μόνο αυτής και όχι στην υπηρεσία επιχειρηματιών οποιουδήποτε κλάδου.
Δείτε εδώ ποια ήταν τότε η γνώμη του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιχθυολόγων Δημοσίου.
Δείτε εδώ ποια ήταν τότε η γνώμη του Συλλόγου Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Το 2021 θα γίνει αναθεώρηση του Ειδικού Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών. Οι επενδυτές βιάζονται να προχωρήσουν οι ΠΟΑΥ, που πατάνε στο χωροταξικό του 2011, για να δημιουργήσουν ισχυρά τετελεσμένα, κατοχυρώνοντας τις θέσεις που βολεύουν αυτούς, χωρίς να τους νοιάζει για τις άλλες δραστηριότητες. Η Ελληνική Πολιτεία πρέπει επιτέλους να φτιάξει ένα Ειδικό Χωροταξικό Υδατοκαλλιεργειών, αφού πρώτα θεσπίσει το Θαλάσσιο Χωροταξικό (Οδηγία της ΕΕ), με επιστημονικό τρόπο, με την τοπική αυτοδιοίκηση α' και β' βαθμού να συμμετέχει με δεσμευτική γνώμη.
Έτσι θα δείξει ότι είναι σοβαρό Ευρωπαϊκό Κράτος όπως θέλουμε να πιστεύουμε και όχι μπανανία, όπου οι επιχειρηματίες υποκαθιστούν την Ελληνική Πολιτεία και με ασυδοσία κάνουν στην θάλασσα ότι θέλουν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.