Ομόφωνη έγκριση της μελέτης για τον οδοφωτισμό στο παραλιακό μέτωπο και τον πεζόδρομο του Μύτικα, προϋπολογισμού 64.942,20 €.


Αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (δείτε εδώ) η ομόφωνη έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου, της μελέτης για τον οδοφωτισμό στο παραλιακό μέτωπο και τον πεζόδρομο του Μύτικα, ύψους 69.942,20 €, η οποία αποτελεί την πρόταση του Δήμου Ξηρομέρου για ένταξη στο LEADER ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ, στη βάση της πρόσκλησης με τίτλο: «ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ», στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΛΙΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2014 - 2020», ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ 4: «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ».
Ο Δήμος Ξηρομέρου ευελπιστεί η πρόταση του να γίνει αποδεκτή και να ενταχθεί, ώστε να προκύψει η χρηματοδότηση του προτεινόμενου έργου.
Η μελέτη έγινε από τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου Ξηρομέρου και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου και θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω επιλεγμένα κάποια ενδεικτικά στοιχεία της, για να καταλάβετε τι αφορά και τι πρόκειται να γίνει.

Στοιχεία της μελέτης:
Αναγκαιότητα.
Η αναγκαιότητα οδοφωτισμού τόσο στο παραλιακό μέτωπο όσο και στον πεζόδρομο του Μύτικα είναι αυτονόητη. Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούν τα εναέρια φωτιστικά του κεντρικού πεζοδρόμου, καθώς επίσης δε λειτουργούν και τα φωτιστικά σώματα κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, αφού τα περισσότερα από αυτά είναι παντελώς κατεστραμμένα. Η κάκιστη κατάσταση που επικρατεί, δημιουργεί την εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης και παρακμής. 

Γενικά Οφέλη.
 • Βελτίωση της ποιότητας ζωής και αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες μας, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες.
 • Λειτουργική αναβάθμιση με σωστό και επαρκή φωτισμό, που διευκολύνει την πρόσβαση για τους χρήστες του δημόσιου χώρου και ειδικότερα για τα εμποδιζόμενα άτομα.
 • Αισθητική αναβάθμιση και ανάδειξη του φυσικού χώρου, με στόχο την ενίσχυση της διαμόρφωσης της τοπικής ταυτότητας του οικισμού.
 • Τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, καθιστώντας την πιο ελκυστική.
 • Ενίσχυση του τοπικού πληθυσμού.

Περιβαλλοντικά Οφέλη και Λειτουργικά Πλεονεκτήματα.
 • Τα νέα φωτιστικά σώματα θα είναι νέας τεχνολογίας LED με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς και αυξημένη φωτιστική απόδοση, σε μεγάλη διάρκεια χρόνου χρήσης.
 • Η αντοχή των υλικών κατασκευής των φωτιστικών σωμάτων και των ιστών θα είναι αυξημένη σε βάθος χρόνου, λαμβάνοντας υπόψη στα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά, το θαλάσσιο περιβάλλον τοποθέτησής τους.
 • Η σωστή ρύθμιση της κατάλληλης επαρκούς έντασης και της θερμοκρασίας του φωτισμού θα κάνει άνετη και ασφαλή την παραμονή στο δημόσιο χώρο, χωρίς τη δημιουργία νυχτερινής φωτορύπανσης.
 • Θα γίνει ανάδειξη των φυσικών χαρακτηριστικών του τοπίου.

Οικονομικά Oφέλη.
 • Ανάπτυξη του τουρισμού λόγω της αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης του δημόσιου χώρου και της ανάδειξης του φυσικού τοπίου.
 • Οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς η αυξημένη επισκεψιμότητα θα οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
 • Τα λειτουργικά έξοδα και τα έξοδα συντήρησης θα μειωθούν σημαντικά, λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης και καλύτερης ποιότητας των φωτιστικών σωμάτων και θα επιτραπεί η μετάθεση κονδυλίων σε άλλες ανάγκες του Δήμου, καθώς και η σταδιακή αναβάθμιση του συνόλου του οδοφωτισμού του οικισμού, με την εξοικονόμιση πόρων.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.