Συνεχίζει τις δημόσιες προτάσεις του ο Πρόεδρος του Βασιλόπουλου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κάνοντας αναφορές - απαντήσεις προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου.


Του Πάνου Πετρονικολού.
Προέδρου Κοινότητας Βασιλόπουλου.

Με αφορμή την χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξη του Δημάρχου κου Τριανταφυλλάκη και τους σχολιασμούς του σε όσα σχετικά, με τα κρούσματα Covid 19, ανέφερα στην ανακοίνωση μου: 
Εκ του θεσμικού ρόλου ως Πρόεδρος του Τ.Κ. Βασιλόπουλου, έχω καθήκον και υποχρέωση, με σοβαρότητα - υπευθυνότητα και χωρίς πανικό, να απαιτήσω από κάθε εμπλεκόμενο φορέα όλα αυτά που ανέφερα.
Δεν αντιλαμβάνομαι δε τι από όσα ανέφερα χαρακτηρίζονται από «έλλειψη σοβαρότητας, στιβαρότητας και σπέρνουν πανικό». 
Απεναντίας εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας και φόβου, σοβαρές καθυστερήσεις όπως:
Ο έλεγχος των πιθανών κρουσμάτων γίνεται μετά από 4 ημέρες αφού διαγνώστηκαν τα πρώτα κρούσματα ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται, σύμφωνα με αυτά που λέει ο κος Δήμαρχος μετά από 3-4 ημέρες, όταν όπως γνωρίζουμε ο απαιτούμενος χρόνος είναι ακόμη και 5 έως 6 ώρες.
Όλο αυτό το διάστημα, κάποιος που είναι ασυμπτωματικός φορέας πως διαφυλάσσει το περιβάλλον του;
Το Δημητρούκειο Δημοτικό Σχολείο επαναλειτουργεί την Δευτέρα και Τρίτη χωρίς μάσκες και αντισηπτικά, τη δε Τρίτη μεσημέρι παραδίδονται μόνο 6 μπουκαλάκια αντισηπτικών και λίγες μάσκες...
Εκτός του Νηρέα όπου γίνονται όντως με ευθύνη της επιχείρησης συχνά test, σε ποιους άλλους χώρους δουλειάς (σούπερ μάρκετ, αποθήκες, υπηρεσίες), απαιτήθηκαν test;
Πότε κλήθηκαν οι εμπλεκόμενοι φορείς, όπως αναφέρω, να ενημερωθούν, για το μέγεθος του προβλήματος;
Δεν νοείται αυτοδιοίκηση ως προέκταση της δημόσιας διοίκησης και τροχονόμους των κυβερνητικών αποφάσεων. 
Δεν είναι η Τ.Α. δημόσιες σχέσεις και ευχαριστίες για όλα αυτά που υποχρεούται η πολιτεία να παρέχει.
Εκ του ρόλου της, απαιτείται να αφουγκράζεται τις ανησυχίες των δημοτών να απαιτεί, να διεκδικεί, να βρίσκεται δίπλα στον δημότη, να παίρνει πρωτοβουλίες και να κινητοποιεί την κοινωνία.
Η δήλωση του κου Δημάρχου, ότι πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, δηλαδή «ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ», σύμφωνα με την συνέντευξη του, αποδεικνύει τις καθυστερήσεις.
Αυτά είναι τα ζητήματα που τόνισα και ακόμα περιμένουμε απαντήσεις.
Κύριε Δήμαρχε θα σας προέτρεπα να είστε φειδωλός στις δηλώσεις, ιδιαίτερα στο πρόσωπο μου και πλουσιοπάροχος στο έργο σας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.