Αλέξης Φραίμης: «Απαντώντας σε απόψεις που εκφράστηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ΠΟΑΥ».


Μέλος Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην
Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.

Απαντώντας σε απόψεις που εκφράστηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ΠΟΑΥ:
1. Στην περίπτωση των Ιονίων Νήσων που εκδόθηκαν δυο θετικές γνωμοδοτήσεις από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, τούτο έγινε διότι τα νησιά δεν αγγίζονται, αλλά μονάδες θα εγκαθίστανται στις Εχινάδες. Αν όμως γινόταν στην "πόρτα τους" σίγουρα θα υπήρχαν αντιδράσεις και κάποιοι θα έψαχναν ενδελεχώς τους διοικητικούς φακέλους.
2. Ειπώθηκε ότι 500 εργαζόμενοι απασχολούνται στις μονάδες, την πλειοψηφία αυτών αποτελούν κάτοικοι της περιοχής. ΑΡΑ ΟΧΙ ΟΛΟΙ.
Η περιοχή όλα αυτά τα χρόνια ΜΟΝΟ ΔΙΝΕΙ στις ιχθυοκαλλιέργειες - ΧΩΡΙΣ να έχει πάρει ανταποδοτικά οφέλη ίσης ή και κατώτερης αξίας, αντιθέτως εισπράττει επιβάρυνση στο Φυσικό της Περιβάλλον. Αύξηση μονάδων δεν σημαίνει απαραίτητα και αύξηση εργατικού δυναμικού από την περιοχή μας. Υπάρχουν φτηνά εργατικά χέρια τα οποία θα προτιμηθούν από τα Διεθνή Χρηματοδοτικά Σχήματα που επενδύουν στην περιοχή και έχουν σκοπό το ΚΕΡΔΟΣ.
3. Ειπώθηκε ότι υποβλήθηκαν κατά νόμο μελέτες και τεχνικές εκθέσεις: Από ποιους; Από τους ίδιους τους επενδυτές που τις έφεραν έτοιμες και στα μέτρα τους.
4. Ειπώθηκε ότι ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ το σύνολο των κανόνων διαβούλευσης. Τούτο δεν έγινε καθόσον δεν ενημερώθηκε επίσημα η κοινωνία του Δήμου Ξηρομέρου.
5. Λέγουν ότι ο φάκελος διαβιβάστηκε σε 12 συναρμόδιους φορείς και 22 υπηρεσίες των φορέων αυτών. Από μια απλή ανάγνωση του όλου Διοικητικού Φακέλου οι γνωματεύσεις των άνω αρχών διατύπωσαν επιφυλάξεις, αντιρρήσεις και σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται με την ΠΟΑΥ ενώ τροποποιήσεις - ενημερώσεις που απαιτήθηκαν, έγιναν με ελλείψεις 
6. Η μέχρι σήμερα ανάπτυξη των μονάδων ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΧΗ και γι΄ αυτό δεν υπήρξε σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών. Η υπό ίδρυση ΠΟΑΥ συντηρεί το άναρχο και εκφεύγει του ορθολογικού καταμερισμού.
7. Ομιλούμε για ένα ζημιογόνο κλάδο με σωρεία οικονομικών προβλημάτων τα οποία ως δια μαγείας δεν πρόκειται να λυθούν όσα διεθνή χρηματοδοτικά σχήματα και να συμμετάσχουν.
8. Οι ιχθυοκαλλιέργειες αποτελούν "ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΛΑΔΟ" και κάθε τέτοιος επιφέρει οχλήσεις και δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον. Εμείς το ζούμε καθημερινά.
Ερωτώ: Γιατί θα πρέπει να το ζήσουν -σε εντονότερο βαθμό- και οι επόμενες γενεές; τα παιδιά μας.
9. Υδατοκαλλιέργεια και Τουρισμός ουσιαστικά, όλοι γνωρίζουμε, ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Γνωρίζω ότι οι καταδύσεις αναψυχής γίνονται σε κρυστάλλινα νερά. Όσο για δήθεν σχέδια τουριστικής ανάδειξης των υδατοκαλλιεργειών ΠΟΙΟΣ θα τα εκπονήσει; Πότε; ΠΟΙΟΣ θα τα υλοποιήσει; ΑΡΑΓΕ γιατί επί 35 χρόνια δεν έγινε κάτι τέτοιο;
10. Το ότι δεν έγιναν όλα αυτά τα χρόνια επενδύσεις στον τουρισμό ή σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες ΔΕΝ σημαίνει ότι θα πρέπει να τις αποκλείσουμε για το μέλλον.
Τέλος θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ όταν υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα. Θεωρώ ότι ισχυρά και μάχιμα είναι όλα όσα παρουσιάζονται από την Επιτροπή Αγώνα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.