Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου για το άνοιγμα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανοίγουν την Δευτέρα για άλλη μια φορά, ακριβώς όπως το Σεπτέμβρη, ανοχύρωτα ως υγειονομικές βόμβες, χωρίς να έχει διασφαλιστεί καμία από τις προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία.
Η Κυβέρνηση λειτουργεί με εγκληματική ανευθυνότητα, θεωρώντας γονείς και μαθητές ως αναλώσιμους.
Πάλι θα στοιβαχθούν οι μαθητές σε ακατάλληλες αίθουσες και η προτροπή του Υπουργείου, σύμφωνα με την εγκύκλιο που έστειλε είναι να αερίζουμε πιο συχνά. Ο εμπαιγμός θα έπρεπε να έχει και ένα όριο.
Η καθαριότητα και η απολύμανση των χώρων με την παρουσία προσωπικού καθαρισμού όλη την ημέρα παραμένει ζητούμενο και επαφίεται στο φιλότιμο των υπαλλήλων καθαριότητας και αρκετές φορές και των ίδιων των εκπαιδευτικών.
Ταυτόχρονα, τη στιγμή που παρουσιάστηκαν κρούσματα στη περιοχή μας, οι μαθητές και οι οικογένειές τους, καθώς και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στο σκοτάδι, για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, προτού μπουν στις τάξεις τη Δευτέρα, έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διασποράς και των τραγικών συνεπειών της.
Η Λαϊκή Συσπείρωση από την αρχή της πανδημίας έχει κρούσει τον κώδωνα. Η εγκληματική αμέλεια απέναντι στον τρόπο με τον οποίο θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία εγκυμονεί κινδύνους για τις οικογένειες και τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων.
Στεκόμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους και τους καλούμε στον αγώνα απαιτώντας:
  • Ολιγομελή τμήματα.
  • Δωρεάν και επαναλαμβανόμενα μοριακά τεστ. 
  • Πρόσληψη και αλλαγή της σύμβασης των καθαριστριών, και παρουσία προσωπικού καθαριότητας όλη την ημέρα στα σχολεία.
Δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις μας δεν μπαίνουν σε καραντίντα. Πάνω σε αυτή τη λογική καλούμε τους κατοίκους του Δήμου Ξηρομέρου, να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε αυτά που σήμερα θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα. 

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρομέρου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.