Το θέμα της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.


Πάτρα, 15/01/2021
Α. Π.: ΠΔΕ/ΓΠΠΣ/11124/26
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ταχ. Δ/νση: N.E.O. Πατρών- Αθηνών 
Ταχ. Κώδικας: 26441 (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου)
Πληροφορίες: Β. Μολφέση - Γ. Αγγελοπούλου
Τηλ.: 2613 613536, 537
Fax: 2613613538
e-mail: grammateia.ps.pde@pde.gov.gr

ΠΡΟΣ: Συνημμένο πίνακα αποδεκτών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

Καλείστε όπως συμμετάσχετε στην 1η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη την 22η Ιανουαρίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:30, σύμφωνα με το άρθρο 10 της από 11.3.2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ Α 55/11.3.2020) και τις σχετικές διατάξεις του άρθρ. 168 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/07.06.2010) όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ: Συζήτηση της υπ. αριθ. 01/2021 Επερώτησης των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Λύτρα Ιωάννη, Μπαλαμπάνη Νικολάου, Κατσαρή - Μαυραγάνη Κωνσταντούλας, Σώζου Βασιλείου, Ρούση - Ντζιμάνη Αγγελικής, Κωστακόπουλου Χρήστου και Γρίνου Ευθυμίας, σχετικά με την αποκατάσταση πρανούς στη θέση Όχθια για την άρση της επικινδυνότητας του δρόμου Παλαίρου - Πογωνιάς, στο Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ: Συζήτηση της υπ. αριθ. 02/2021 Επερώτησης της Περιφερειακής Συμβούλου της Παράταξης «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ- Δικαίωμα στην Πρόοδο» κας Γεωργακοπούλου - Μπάστα Δήμητρας, σχετικά με πρόταση για τη δημιουργία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

ΘΕΜΑ 1ο: Συζήτηση σχετικά με το ζήτημα της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων νήσων και δυτικών ακτών Αιτωλοακαρνανίας.
(εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας κ. Δημητρογιάννης Λάμπρος).

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση ανανέωσης του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Ε.Π.Ε.
(εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού κ. Νικολακόπουλος Δημήτριος).

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση σχεδίου δράσης για τη Δημόσια Υγεία & την Κοινωνική Μέριμνα «Υγεία και Κοινωνία για όλους ΠΔΕ 2021» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2021.
(εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Μπονάνος Χαράλαμπος).

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση ετήσιου σχεδίου δράσεων Τουριστικής Προβολής έτους 2021 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
(εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Κοροβέσης Νικόλαος).

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση σχεδίου δράσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2021.
(εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Κοροβέσης Νικόλαος).

ΘΕΜΑ 6ο: Συγκρότηση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
(εισηγητής: Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παπαδόπουλος Παναγιώτης).

ΘΕΜΑ 7ο: Συγκρότηση της επιτροπής της παρ. 3 του άρθρου 33 του Ν. 2971/2001 (ΦΕΚ 285/Α΄/19-12-2001) στην Π.Ε. Ηλείας που αφορά την εξέταση αιτημάτων σχετικά με το τεκμήριο ωφέλειας ιδιοκτητών απαλλοτριωμένων ακινήτων από την απαλλοτρίωση για τις ανάγκες κατασκευής του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΛΑΣΤΕΪΚΑ – ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ – ΚΑΤΑΚΟΛΟ».
(εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων κ. Μαυρομμάτης Αθανάσιος).

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση παραχώρησης τμήματος ελεύθερου χώρου κυριότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Π.Ε. Ηλείας) στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.
(εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ. Γιαννόπουλος Βασίλειος).

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση προμήθειας καυσίμων κίνησης και θέρμανσης (αμόλυβδη βενζίνη, πετρέλαιο θέρμανσης και πετρέλαιο κίνησης) για τις ανάγκες των υπηρεσιών έδρας και Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για ένα έτος από την υπογραφή της σύμβασης, συνολικής δαπάνης έως του ποσού των 279.984,68€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, η οποία θα διενεργηθεί με τη διαδικασία του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού άνω των ορίων του άρθρου 5 του Ν. 4412/2016 και με κριτήριο κατακύρωσης, ανά τμήμα του διαγωνισμού, το υψηλότερο ποσοστό έκπτωσης επί τοις εκατό (%) επί της εκάστοτε διαμορφούμενης για έκαστο είδος καυσίμου (βενζίνη αμόλυβδη, πετρέλαιο κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης) μέσης λιανικής τιμής πώλησης της περιοχής, όπως αυτή ορίζεται στο Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (www.fuelprices.gr).
(εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου κ. Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης).

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση προμήθειας καυσίμων κίνησης και θέρμανσης (αμόλυβδη βενζίνη, πετρέλαιο θέρμανσης και πετρέλαιο κίνησης) και λιπαντικών για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Π.Ε. Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για ένα έτος από την υπογραφή της σύμβασης, συνολικής δαπάνης έως του ποσού των 93.909,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, η οποία θα διενεργηθεί με τη διαδικασία του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού κάτω των ορίων της παρ. γ του άρθρου 5 του Ν. 4412/2016, με κριτήριο κατακύρωσης, ανά τμήμα του διαγωνισμού, το υψηλότερο ποσοστό έκπτωσης επί τοις εκατό (%) επί της εκάστοτε διαμορφούμενης για έκαστο είδος καυσίμου (βενζίνη αμόλυβδη, πετρέλαιο κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης) μέσης λιανικής τιμής πώλησης της περιοχής, όπως αυτή ορίζεται στο Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (www.fuelprices.gr) και με κριτήριο κατακύρωσης για τα λιπαντικά την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής.
(εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ. Γιαννόπουλος Βασίλειος).

Επισημαίνουμε ότι η Π.Δ.Ε. διαθέτει όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό και το αναγκαίο λογισμικό και έχει θέσει στη διάθεσή σας όλα τα αναγκαία μέσα για την υλοποίηση της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη από τον δικό σας χώρο.
Εφόσον όμως δεν επιτευχθεί απαρτία εξαιτίας της αδυναμίας σύνδεσης μελών που επιθυμούν να συμμετέχουν, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 10 παραγρ. 1 της ΠΝΠ της 11.3.2020 (ΦΕΚ Α 55/11.3.2020) και του άρθρου 167 παρ. 1 του Ν. 3852/2010, με τα ίδια θέματα.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου
Δυτικής Ελλάδας

Παναγιώτης Παπαδόπουλος

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ:
Αποδέκτες Πρόσκλησης:
1. κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
2. κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
3. κ.κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

Κοινοποίηση:
1. κ.κ. Βουλευτές Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
2. κ.κ. Δήμαρχοι Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
3. κ. Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
4. κ. Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης
5. M.M.E.
6. κ.κ. Γενικοί Δ/ντες Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

3 σχόλια:

  1. θέτω τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων

    εδώ θα κριθούνε όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έρχεται αργά η γρήγορα μια μέρα των ημερών που ως απλοί πολικοποιημένοι πολίτες που κατανοούμε καλλίτερα
      ποίες πολιτικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν με ευθύτητα και ειλικρίνεια τα πολυσύνθετο κοινωνικά μας προβλήματα και έτσι βρίσκονται λογικές λύσεις, και ποιές πολιτικές δυνάμεις αποφεύγουν την ειλικρίνεια και ενώπιον των κοινωνικών μας προβλημάτων, "νομίζοντας" έτσι ότι θα αποφύγουν την ορθή και αντικειμενική πολιτική κρίση του λαού μας στις δημοκρατικές κάλπες.

      Διαγραφή
  2. διόρθωση : πολιτικοποιημένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.