Πληροφορούμαστε ότι έρχεται μείωση του τέλους ύδρευσης στον Δήμο Ξηρομέρου για το οικονομικό έτος 2021.


Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε παλαιότερη μας ανάρτηση, το οικονομικό συμμάζεμα και το νοικοκυριό στην οικονομική διαχείριση του Δήμου Ξηρομέρου, θα οδηγούσε στην μείωση του τέλους ύδρευσης για το οικονομικό έτος 2021.
Όλοι γνωρίζουμε για την βόμβα των ανταποδοτικών τελών, η οποία με πρόθεση παραδόθηκε πυροδοτημένη τον Σεπτέμβριο του 2019, ώστε να σκάσει στα χέρια της νέας δημοτικής αρχής, αλλά κυρίως με περίσσια ανευθυνότητα και αδιαφορία, να σκάσει στα κεφάλια των δημοτών, οι οποίοι για άλλη μία φορά θα καλούνταν να πληρώσουν τα σπασμένα και την ανευθυνότητα της προηγούμενης δημοτικής περιόδου.
Με λεπτομέρεια και στοιχεία σας παρουσιάσαμε με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα μας από πολύ νωρίς, τι κατάσταση διαμόρφωσε η προηγούμενη διοίκηση στα ανταποδοτικά τέλη, με αλόγιστα έξοδα, με προφορικές εργασίες, με χρωστούμενα προς όλες τις κατευθύνσεις, με απλήρωτη ΔΕΗ, με απλήρωτο ΦΟΔΣΑ, με απλήρωτη ΔΕΥΑ Αγρινίου, με τεράστιο δάνειο ενός εκατομμυρίου, με μεγάλες αυξήσεις, με εισπράξεις 9μήνου 2019 μόνο 2.000 € κ.λπ,  με τελευταίο αναλυτικό στοιχειοθετημένο μας δημοσίευμα για τα ανταποδοτικά τέλη και τι συνέβαινε εδώ.
Ας αφήσουμε όμως αυτή την δυσάρεστη συζήτηση και όχι να την ξεχάσουμε όπως κάποιοι διακαώς επιθυμούν και να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας και σε συνδυασμό με αυτά που ανακοινώθηκαν επίσημα στην χθεσινή μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης, το νέο τέλος ύδρευσης για το οικονομικό έτος 2021 διαμορφώνεται ως εξής:

Για το πάγιο:
Από 72 €/έτος + ΦΠΑ = 89,28 €/έτος κατανεμημένο σε 3 τετράμηνα = 29,76 € το τετράμηνο, διαμορφώνεται στα 60 €/έτος + ΦΠΑ = 74,40 €/έτος κατανεμημένο σε 3 τετράμηνα = 24,80 € το τετράμηνο.
Για τα κυβικά και τις κλίμακες: Παραμένουν ως έχουν.

Θα περιμένουμε αύριο Σαββάτο 20 Φεβρουαρίου και την σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου, για να δούμε το νέο διαμορφωμένο τέλος ύδρευσης επίσημα.
Επίσης πληροφορούμαστε ότι το τέλος φωτισμού και καθαριότητας παραμένει ως έχει και εκκρεμεί να περαστούν τα επιπλέον τετραγωνικά των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που δηλώθηκαν με τις διορθώσεις που έτρεξαν το προηγούμενο έτος, ώστε να επανακαθοριστεί το τέλος τότε, σε αυτή την περίπτωση εκτιμούμε μειούμενο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.