Η μηχανή του χρόνου: Ο Μύτικας και οι άνθρωποι του.


Μια πάρα πολύ παλιά και εξαιρετική φωτογραφία της δεκαετίας του '50 σας παρουσιάζουμε σήμερα. Παλιοί Μυτικιώτες μπον βιβέρ, βολτάρουν αμέριμνοι στους χωμάτινους δρόμους του Μύτικα και συγκεκριμένα στον πάνω Μύτικα. Βρίσκονται στο ύψος του δρόμου στου Παξινού.
Διακρίνεται το σπίτι δεξιά της Μαρίας Τσαμπιέρη και του Μπελεγρίνη (τα Μαρουλέικα δεν είχαν κτισθεί). Προς τη μεριά της θάλασσας τα σπίτια δε θυμίζουν το σήμερα Απολαμβάνουν τον πρωινό ήλιο (όπως φαίνεται από τη σκιά τους). Εκτός από αυτούς και μια δεύτερη παρέα ανεβαίνει (διακρίνεται πίσω τους). Επίσης και άλλοι κάτοικοι απολαμβάνουν τον ήλιο (αριστερά της φωτογραφίας).
Η παρέα είναι: Χρήστος Λεκατσάς (Κολιαλέξης), Σωτήρης Παπαναστάσης, Γώγος Ζαμπέλης (ο πατέρας του κουμπάρου μας) και Κώτσος Φερεντίνος (Καραφάνταλος).
Ευχαριστούμε τον φίλο Μυτικιώτη Αλέξη Παπαναστάση, για την υπέροχη και νοσταλγική αυτή φωτογραφία.
Με αυτή την ευκαιρία θέλουμε να επαναλάβουμε την πρόσκληση μας, όποιος αναγνώστης του Blog μας έχει στην κατοχή του παλιές φωτογραφίες του Μύτικα και θέλει να τις μοιραστεί μαζί μας και με όλους τους Μυτικιώτες, μπορεί να τις στείλει με e-mail στο mytikaspress@gmail.com, με κάποια σύντομη περιγραφή τι απαθανατίζουν, χρονολογία κ.λπ, ώστε να τις δημοσιεύσουμε.
Ήδη πάρα πολλοί έχουν ανταποκριθεί και έχουμε αρκετό υλικό να παρουσιάσουμε.

2 σχόλια:

 1. To μικρό που κρατά η μάνα μήπως πρόκειται για τον Στέλιο του Στέφου;Η χρονολογία της φωτογραφίας ταιριάζει με την τότε ηλικία του μικρού!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΙΑ ΒΙΚΗ
   Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΤΗΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΠΟΔΙΑ.

   Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.