Μία άποψη συμπολίτη μας για το πάγιο της ύδρευσης.


Του Νικόλαου Αθ. Τραγόμαλου.
Ιατρός - Βιοπαθολόγος.

Απορίας άξιο αλλά και λύπης συγχρόνως είναι να παρακολουθεί κανείς με πόσο θράσος, απερισκεψία, αλλά και κυνισμό λαμβάνονται κάποιες αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μια από αυτές αφορά την αύξηση του παγίου υδροδότησης που έχει ληφθεί εδώ και ένα χρόνο περίπου. Αφορά λοιπόν ένα αγαθό, που μας το χαρίζει ο Θεός ή κατά άλλους η φύση.
Η περιοχή μας δέχεται, συνήθως καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα και όχι μόνο, μεγάλες ποσότητες βρόχινου νερού που καθιστούν τη περιοχή μας εύφορη. Σ' αυτή τη περιοχή έχει τύχει να μεγαλώσω και την αγαπώ πολύ.
Κάποτε δεν είχαμε καθόλου νερό στα σπίτια μας, λόγω ελλείψεως του δικτύου υδροδότησης και ως εκ τούτου προμηθευόμασταν νερό από τα πηγάδια για τη καθημερινότητα. Μετέπειτα έγιναν γεωτρήσεις και το νερό υπήρχε άφθονο. Στη περίοδο αυτή έβλεπα τους γονείς μου, αλλά και τους γείτονες, να καλλιεργούν τους κήπους τους, παράγοντας διάφορα αγαθά με τα οποία τροφοδοτούσαν τα νοικοκυριά τους, τρέφοντας έτσι τις οικογένειές τους. Αυτό βέβαια συνέβαινε γιατί υπήρχε άφθονο φθηνό νερό που έτρεχε στις βρύσες.
Με το πέρασμα βεβαίως των ετών βρέθηκαν και κάποιοι (πονηροί) συντοπίτες μας που φρόντισαν να συνδέσουν κάποιες παράνομες παροχές με το δίκτυο ούτως ώστε να ποτίζουν τα χωράφια τους, τα ζώα τους, χωρίς το ανάλογο τίμημα.
Φθάνοντας στο τώρα λοιπόν η δημοτική αρχή με μια απερίσκεπτη απόφαση αύξησε το πάγιο του νερού στα 24 € + ΦΠΑ που φτάνει τα 30 € περίπου το τετράμηνο, έτσι για να μεγαλώσει τα έσοδα του Δήμου, ξεχνώντας ότι δεν απευθύνεται σε δημότες προνομιούχων περιοχών της Ελλάδας, με πισίνες και άλλα κονφόρ, αλλά σε ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα κυρίως, αγρότες και συνταξιούχους, που χρησιμοποιούν το νερό για το νοικοκυριό τους, αλλά και να ποτίζουν κάποια οπωροκηπευτικά ή δένδρα που θα έχουν ενδεχομένως στον κήπο τους.
Εκτός των αγροτών και των συνταξιούχων υπάρχουν όμως και οι ετεροδημότες που ζουν μακριά από τη περιοχή, στην Αθήνα επί παραδείγματι ή κάπου αλλού και που έρχονται στη περιοχή, για ένα μήνα το καλοκαίρι, καλούμενοι να πληρώσουν ένα πάγιο, για σπίτια κλειστά, που φτάνει το χρόνο μαζί με το ΦΠΑ τα 90 €.
Μιλάμε για μια τρέλα!!
Ξεχνώντας επίσης ότι, η ποιότητα του νερού που μας παρέχεται δεν είναι η καλύτερη και έχει σαν αποτέλεσμα ο κόσμος να προμηθεύεται πόσιμο νερό από βυτιοφόρα ιδιωτών ή εμφιαλωμένα νερά από το σουπερμάρκετ.
Το νερό είναι πηγή ζωής και δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης από κανένα.
Δεν επιτρέπεται λοιπόν να πληρώνει κάποιος το νερό στα μέρη μας σαν να είναι χρυσός, με πάγιο έξι φορές μεγαλύτερο των Αθηνών.
Αν θέλει η δημοτική αρχή να αυξήσει τα έσοδα της, υπάρχουν και άλλοι τρόποι όπως πχ η ανακύκλωση συσκευασιών.
Καλά θα κάνετε λοιπόν, κύριοι της δημοτικής αρχής, να επαναφέρετε το πάγιο σε λογικά πλαίσια το συντομότερο δυνατόν.
Δεν μπορεί να έχετε παράλογες απαιτήσεις από τον κόσμο και δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την αύξηση του παγίου.
Είστε σ' αυτές τις θέσεις γιατί κάποιοι σας τίμησαν με τη ψήφο τους, σεβαστείτε τους.
Δεν είναι λύση η αφαίμαξη της τσέπης των πολιτών απερίσκεπτα.
Λίγο έως πολύ ξέρετε ποιο έχουν παράνομες παροχές στείλτε τους το ραβασάκι, δεν είναι κακό, απλά θα πληρώσουν για το προϊόν που χρησιμοποιούν, όπως πληρώνουμε όλοι εμείς οι άλλοι.
Κάντε επιτέλους την αρχή.

15 σχόλια:

  1. το 2017 επειτα απο 2 χρονια αχρηστης διαχειρισης που εγιναν μεγαλυτερες αυξησεις και στο παγιο αλλα και στα κυβικα και επιπλεον δανειο 1 εκατομυριο δεν μιλησε κανενας
    τωρα που οι αλλοι παρελαβαν μονο χρεη και εξοδα και εσοδα μηδεν οι τυφλοι ειδαν
    αν υπαρχει μια δημοτικη αρχη που θα φτιαξει την υδρευση ειναι αυτη και αυτη θα φερει το νερο να στοιχιζει παλι φτηνα πολυ συντομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΚΤΌΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΞΉΣΕΙΣ ΠΟΥ ΈΓΙΝΑΝ ΤΟ 2017 ΣΤΟ ΝΕΡΌ
      κ' ΤΟ ΔΆΝΕΙΟ 1.200.000 ΕΥΡΏ ΠΟΥ ΠΉΡΕ Ο ΔΉΜΟΣ
      Την 1-9-2019 παρέδωσαν εκτός από την εξουσία τους,παρέδωσαν Καί 500.000 ευρώ χρέος του δήμου προς την ΔΕΗ.

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ ετεροδημοτη.
    Καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη σας για πιο "δίκαιη πληρωμή.
    Καλό όμως θα είναι να μην θυμάστε τον τόπο σας 1 μήνα το καλοκαίρι. Να τον θυμάστε και όταν ψηφίζετε. Το πελατειακό κράτος υπήρχε για πάνω από 10 χρόνια πριν έρθει η δημοτική αρχη και παραλαβή αυτό χάος. Νομιζετε ότι το χάος προέκυψε από τα 5 χρόνια γαλουνη; Ή μήπως δεν είναι μόνο 5. Πάμε από την αρχή. ΔΗΜΟΣ Αλυζίας χρέη χρέη χρέη και μια εκκρεμή κατηγορία για κλοπή δημοσίου χρήματος. ΔΗΜΟΣ Αστακου άλλο μεγάλο χάος. ΔΗΜΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ κάτι λίγο πιο μαζεμένο αλλά με εξίσου χαοτικά στοιχεία.
    Ενιαίος Δήμος Ξηρομερου :
    Σαμαράς, Γαλουνης .
    Πόσα χρέη να αντέξει αυτός ο Δήμος. Πάρτε τα στοιχεία για τα λεφτα που έχουν πληρωθεί από 2011- 2019 για το νερό και ποσα ακόμα καλείτε η δημοτική αρχη να πληρώσει με ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. 1200000ΕΥΡΩ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΔΕΗ. ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ ΟΜΩΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΔΕΗ ΣΧΕΔΟΝ 680000 ΧΡΕΟΣ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟ. ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟ ΦΟΣΔΑ . ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟΝ ΟΤΕ. ΚΑΙ ΧΡΕΟΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΑ ΧΡΕΗ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ. ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΟΟΟΟΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΑΠΑΝΗΘΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΕΣ , ΑΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΣΙΜΟ. ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΧΙΛΙΔΕΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.
    ΕΤΣΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΛΟΥΣ.ΠΡΩΗΝ ΝΥΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΗ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΡΙΤΙΚΗ . ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ.ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ δημότη των 15,33 ανήκω στους ετεροδημότες που αγαπούν τον τόπο τους αφού έρχομαι αρκετές φορές το χρόνο στο χωριό μου.
      Δεν περιμένω να έρθει το καλοκαίρι για να εμφανιστώ ως κουτσομπολίζων ετεροδημότης.
      Ξέρετε αγαπητέ ότι όταν ψηφίζεις κάποιον δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να συμφωνείς με όλα τα λεγόμενά του και με όλα τα πεπραγμένα του, διαφορετικά θα ανήκεις σ' αυτούς που έχουν παροπίδες.
      Κύριε δημότα βεβαίως έχετε παραθέσει όλα αυτά τα νούμερα των χρεών και υποχρεώσεων του δήμου ,που προφανώς ή θα είστε του δήμου ή κάποιος σας τα έχει δώσει.
      Εγώ το μόνο που έχω στα χέρια μου είναι: 1) ο λογαριασμός του νερού τετραμήνου ο οποίος γράφει 24€ πάγιο +ΦΠΑ=30€ 2)η ποιότητα του νερού 3) όλοι αυτοί με τις παράνομες παροχές που χρωστάνε όλα αυτά τα χρόνια.
      Όσον αφορά τα περί καταφυγής στη δικαιοσύνη αυτό δεν είναι της δικιάς μου αρμοδιότητας.
      Πάντως κουτσομπολίστικη διάθεση δεν διαθέτω αγαπητέ κύριε.
      Καλό απόγευμα.


      Διαγραφή
  3. Παρα του οτι δεν φταιτε εσεις κυριοι της δημοτικης αρχης για αυτο το χαλι , το βρηκατε , καντε οσο μεγαλυτερη μειωση μπορειτε. Εξαντληστε ολα τα περιθωρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ. Τραγόμαλε Μετά και την παράθεση των οικονομικών στοιχείων που άφησαν στο ταμειο του δημου την 31/8/2019 οι προηγούμενοι αιρετοί εκπρόσωποι του δήμου, έχετε την ίδια γνώμη για τις όντως μεγάλες αυξήσεις στο πάγιο του νερού ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι πολιτικός, αλλά είμαι πολίτης αυτού του τόπου και ετεροδημότης της περιοχής του Ξηρομέρου.
      Τα πεπραγμένα και τους αριθμούς των εκάστοτε προηγούμενων,τα βρίσκουν οι εκάστοτε νυν, για να τα παραδώσουν στους εκάστοτε επόμενους. Βεβαίως προβληματίζομαι, γιατί άραγε αφού σχεδόν πάντα οι εκάστοτε απερχόμενοι αφήνουν πίσω τους καμένη γη δεν ξέρουν οι εκάστοτε νυν ,ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα ; Μέχρι βέβαια να τα παραδώσουν και αυτοί στους εκάστοτε επόμενους.
      Για την καμένη γη των προηγούμενων εγώ προσωπικά δεν θέλω να πληρώσω, αλλά ούτε και ο περισσότερος κόσμος. Αυτό που κοιτάζω στη προκειμένη περίπτωση είναι ότι, γίνεται εκμετάλλευση του αγαθού αυτού που λέγεται νερό και μας παρέχεται δωρεάν από τη φύση,με σκοπό να πληρώσουμε τη καμένη γη.
      Όχι λοιπόν, εσείς που έχετε τα μέσα δικηγόρους και στοιχεία στείλτε τους στη δικαιοσύνη.
      Ξέρετε αυτοί που καίνε τη Γη έχουν πάντα κάποιο σκοπό.
      Ο καθένας μας στο πέρασμά του α

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ κύριε,οι εκάστοτε απερχόμενοι αιρετοί αφήνουν στους εκάστοτε νυν και αυτοί με τη σειρά τους στους εκάστοτε επόμενους κάποιους αριθμούς ,τη λεγόμενη "Γη". Αυτή λοιπόν η Γη σύμφωνα με τους αριθμούς που έχετε ήταν καμένη. Δεκτό.
      Ξέρετε από τη καμένη Γη υπάρχουν αυτοί που οφελούνται και αυτοί που ζημιώνονται.Αυτοι που οφελούνται είναι αυτοί που βάζουν τη φωτιά και αυτοί που θα εκμεταλλευθούν τα καμμένα.
      Υπάρχουν και οι χαμένοι όπως εμείς οι αποδέκτες οι κοινοί θνητοί τα λεγόμενά κορόιδα δηλαδή που κάποιοι θα μας πουν ότι θα πρέπει να πληρώσουμε τη λεγόμενη "νύφη".
      Όχι κύριε μου ,τη "νύφη "να τη πληρώσουν αυτοί που σας άφησαν τους αριθμούς όχι εμείς.
      Αφού έχετε τους αριθμούς , έχετε του δικηγόρους γιατί δεν τους πάτε στη δικαιοσύνη;
      Ας πληρώσουν αυτοί που χρωστάνε.
      Όχι στην εκμετάλλευση του νερού, αυτού του πολύτιμου αγαθού.
      Καλημέρα.

      Νικόλαος Τραγόμαλος

      Διαγραφή
  5. Έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα μόνο επώνυμου σχολιασμού η οποία πάντα υπάρχει για όποιον την ζητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η δημοτική παράταξη του δήμου μας
    με την Πολιτική Επωνυμία : 《 Συμπολιτεία Ξηρομεριτών》
    Είναι και νόμιμη δημοτική πάαράταξη και έχει και πολιτικό όνομα.
    Θα ήθελα να παρακαλέσω τον διαχειριστή του παρόντος blog : Mytikaspress εάν δύναται να εμφανισθεί στην παρούσα ανάρτηση το πολιτικό σχόλιο της δημοτικής μας παράταξης:《 Συμπολιτειας Ξηρομεριτών》
    Ευχαριστώ !
    Σπυρίδων Ν. Γιαννέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η δημοτική αρχή του δήμου μας και όπως και κάθε δημοτική αρχή κρίνεται πολιτικά για κάθε δημοτική απόφαση και για το σύνολο των δημοτικων αποφασεων απο τους δημότες/ετεροδημότες του δήμου μας σε δημοτικές εκλογές.
    Εν προκειμένω κρίνεται και θα κριθεί πολιτικά η δημοτική αρχή και για το ζωτικής σημασίας κοινωνικό είδος ή αγαθό του νερού.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της δημοτικής παράταξης του δήμου μας:
    《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών》

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η δημοτική αρχή του δήμου μας και όπως και κάθε δημοτική αρχή κρίνεται πολιτικά για κάθε δημοτική απόφαση και για το σύνολο των δημοτικων αποφασεων απο τους δημότες/ετεροδημότες του δήμου μας σε δημοτικές εκλογές.
    Εν προκειμένω κρίνεται και θα κριθεί πολιτικά η δημοτική αρχή και για το ζωτικής σημασίας κοινωνικό είδος ή αγαθό του νερού.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της δημοτικής παράταξης του δήμου μας:
    《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών》

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πασχάλης Δημητριάδης23 Φεβρουαρίου 2021 στις 3:34 μ.μ.

    Να μην ξεχνάτε όλοι οι Ανώνυμοι ( μη παντελονατοι) ότι οι μισοί Δημοτικοί Σύμβουλοι της νυν αρχής , ήτανε εκλεγμένοι με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όπως και ο νυν Δήμαρχος. Αφού λοιπόν αποφάσισαν να καθαρίσουν την κατάσταση, ας πάνε στην δικαιοσύνη με όλα τα στοιχεία που διαθέτουν για κατάχρηση. Με τον τρόπο αυτό κάποια χρήματα μπορούν να επιστρέψουν στα ταμεία του Δήμου. Αφήστε λοιπόν την λάσπη καί προχωρήστε. Μόνο έτσι θα πιστέψει ο πολίτης ότι βάζετε μια τάξη, όπως πρέσβευε στις εκλογές.
    Επίσης επιτέλους μην ανεβάζετε σχόλια από ανώνυμους. Εκτός αν αυτό σας εξυπηρετεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η νυν δημοτική αρχή έχει 13 συμβούλους. Δεν ήταν οι μισοί εκλεγμένοι με την προηγούμενοι δημοτική αρχή αλλά 2 στους 13. Επίσης ούτε ο Δήμαρχος ήταν εκλεγμένος με την προηγούμενη δημοτική αρχή. Δεν θέλουμε στο Blog μας να αναφέρονται αριθμητικά δεδομένα που δεν ισχύουν.

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κε Πασχάλη Δημητριάδη κατά την προσωπική μου πολιτική άποψη και ως αναγνώστης του παρόντος blog τόσο τα επώνυμα οσο και τα ανώνυμα πολιτικά σχόλια είναι ισότιμα αφού τα επιτρέπει και με βάση την νομοθεσία το παρόν blog.
    Καλησπέρα σας !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.