Η μηχανή του χρόνου: Τουριστικές καρτ ποστάλ για τον Μύτικα και τον γειτονικό μας Κάλαμο.


Μια ομάδα εφτά τουριστικών καρτ ποστάλ της δεκαετίας του '80 (η τελευταία είναι του '90) σας παρουσιάζουμε σήμερα, οι οποίες πωλούνταν εκείνα τα χρόνια στα μαγαζιά με τουριστικά είδη. Αφορούν το χωριό μας τον Μύτικα και τον γειτονικό μας Κάλαμο Ιονίου Πελάγους, με τον οποίο μας ενώνουν ισχυροί δεσμοί, κοινωνικοί και ιστορικοί, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. 
Τις φωτογραφίες μας τις παραχώρησε ευγενικά ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Σπύρος Ζέρβας (τον ευχαριστούμε πολύ), από το αρχείο του αείμνηστου Μυτικιώτη Στρατηγού Δημήτρη Ζέρβα.
Με αυτή την ευκαιρία θέλουμε να επαναλάβουμε την πρόσκληση μας, όποιος αναγνώστης του Blog μας έχει στην κατοχή του παλιές φωτογραφίες και θέλει να τις μοιραστεί, μπορεί να τις στείλει με e-mail στο mytikaspress@gmail.com και με κάποια σύντομη περιγραφή τι απαθανατίζουν, ώστε να τις δημοσιεύσουμε.
Ο κ. Σπύρος Ζέρβας ήταν ο πρώτος που ανταποκρίθηκε ευγενικά στην ανοικτή μας πρόσκληση.
Επίσης ενημερώνουμε ότι ήρθαμε σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Βασίλη Πολύζο και πήραμε την άδεια να πάμε μία ημέρα στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα, με τον υπολογιστή μας και τον σαρωτή και να σαρώσουμε ψηφιακά όλες τις παλιές φωτογραφίες που υπάρχουν εκεί, με τον σαρωτή δωρεά προς το Πνευματικό Κέντρο Μύτικα που υπάρχει, ώστε να διασωθούν για πάντα και να μείνουν στο αρχείο του Πνευματικού Κέντρου Μύτικα, εκτός από έντυπη μορφή και σε ψηφιακή..
Μόλις περάσει αυτή η δύσκολη κατάσταση που ζούμε, θα το υλοποιήσουμε.


3 σχόλια:

  1. Λειπει η φωτο με την συγχωρεμενη την Θεια Παναγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την θυμόμαστε αυτή την κάρτα. Θα ψάξουμε να την βρούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ίσως έχω την καρτ ποστάλ με τη Θεια Παναγιω. Αν τη βρω την προωθώ. Οφείλω να ομολογήσω ότι συγκινήθηκα με τη φωτογραφία από το καίκι του μπαρμπα Μητσο Γώγου από τον Κάλαμο. Όλες οι βουτιές των παιδικών μας χρόνων από αυτό το καϊκι. πωπω τι μου θύμισες τώρα με αυτή τη φωτο. Με διέλυσες. Χαιρετισμούς σε όλους όσους κάναμε πόλεμο στην σκαλωσιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.