Kαθιέρωση της 25ης Μαΐου κάθε έτους, ως ημέρας τοπικής εορτής, ιστορικής σημασίας και ημέρα αργίας για τον Δήμο Ξηρομέρου.


Αστακός 28.4.2021
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Με την απόφαση 33/2021 εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου, η πρόταση της Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 για την ''Kαθιέρωση της 25ης Μαΐου κάθε έτους, ως ημέρας τοπικής εορτής, ιστορικής σημασίας και ημέρα αργίας για τον Δήμο Ξηρομέρου''.
Η 25η Μαΐου είναι η ημέρα κατά την οποία με την προκήρυξη του Γεωργίου Βαρνακιώτη κηρύχθηκε η επανάσταση στην Αιτωλία και την Ακαρνανία και αποτέλεσε αφετηρία του ένοπλου αγώνα στην περιοχή μας.
Η συγκεκριμένη ημερομηνία αναγράφεται στην προκήρυξη, η οποία γράφτηκε στην Ιερά Μονή Ζαπατίνας, εντός των ορίων του Δήμου Ξηρομέρου. Παράλληλα, ο Δήμος Ξηρομέρου, σε αντίθεση με άλλους Δήμους της χώρας μας, δεν έχει καθορίσει κάποια συγκεκριμένη ημέρα τοπικού εορτασμού σχετικού με το 1821.
Ο καθορισμός του εορτασμού της ημέρας αυτής ανήκει στον Δήμο και η συμμετοχή των πολιτών και των φορέων (ειδικά των σχολείων) σε αυτόν θα αποτελέσει έναυσμα για περαιτέρω ενασχόληση των παιδιών μας με την τοπική ιστορία.
Τέλος, ο εορτασμός της συγκεκριμένης ημέρας εμπεριέχει τη δυνατότητα ανάδειξης ιστορικών τόπων και μνημείων, προβάλλοντας το Ξηρόμερο και την ιστορία του.
Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαΐου θα λαμβάνουν μέρος οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εδρεύουν στο Δήμο Ξηρομέρου, ενώ οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν γενικό σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή της προηγούμενης ημέρας της εορτής μέχρι τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής και φωταγώγηση του δημοτικού καταστήματος και των λοιπών δημοσίων κτηρίων, από τη δύση του ηλίου της προηγούμενης ημέρας της εορτής μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης.
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων να καταρτίζεται με απόφαση του Δημάρχου Ξηρομέρου .

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου
 

2 σχόλια:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.