Σε φάση ολοκλήρωσης η επένδυση συμπατριώτη μας από το Αρχοντοχώρι, σε τουριστικές κατοικίες και κατάστημα με πισίνα εντός του Μύτικα.


Το Νοέμβριο του 2019, σας είχαμε ενημερώσει για πρώτη φορά για την τουριστική επένδυση συμπατριώτη μας από το Αρχοντοχώρι, κατασκευής πέντε τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών και καταστήματος με πισίνα, εντός του οικισμού του Μύτικα, ως συνέχεια και επέκταση υφιστάμενης αρχικής επένδυσης (δείτε εδώ).
Πρόκειται για τουριστικό κατάλυμα 3 διωρόφων κτισμάτων, ουσιαστικά επέκταση στην ήδη υπάρχουσα επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον Μύτικα εδώ και κάποια χρόνια, προσφέροντας υπηρεσίες διαμονής υψηλής ποιότητας.
Σήμερα διαπιστώσαμε με χαρά, ότι η επένδυση του είναι στην φάση της ολοκλήρωσης και του ευχόμαστε με το καλό να λειτουργήσει την νέα επέκταση του, με τα επιπλέον δωμάτια, με το αναψυκτήριο και την πισίνα.
Για περισσότερες και πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το κατάλυμα του συμπατριώτη μας, μπορείτε να περιηγηθείτε στην πολύ καλή ιστοσελίδα που διαθέτει εδώ.
Εμείς αυτό που θέλουμε να συμπληρώσουμε και να κλείσουμε, είναι ότι η τουριστική ανάπτυξη του Μύτικα και της ευρύτερης ενιαίας τουριστικά περιοχής, της παράκτιας διαδρομής Αστακός - Μύτικας, με τα πανέμορφα κοντινά νησάκια Κάλαμο και Καστό Ιονίου Πελάγους, έχει δρομολογηθεί.
Στην αντίπερα όχθη υπάρχει βεβαίως και ο συγκεκριμένος προτεινόμενος σχεδιασμός της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, ο οποίος είναι παντελώς λαθεμένος και παράλογος και αν ω μη γένοιτο προχωρήσει, θα σταματήσει μία οικονομική ανάπτυξη, η οποία θα διαχέεται προς όλους, δίνοντας ευκαιρίες και προοπτικές για αναστροφή της εγκατάλειψης του τόπου, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον, για χάρη μιας πολύ μικρότερης ανάπτυξης για λίγους, η οποία θα υποβαθμίσει στο τέλος και ανεπανόρθωτα το περιβάλλον. Μία καταστροφή λοιπόν.
Αναζητείται λοιπόν λογική από όλους μας, λύσεις υπάρχουν ώστε και ο κλάδος των ιχθυοακαλλιεργειών να αναπτυχθεί απρόσκοπτα, χωρίς να στερεί την τουριστική ανάπτυξη.
Κοινή λογική.


7 σχόλια:

 1. Καλη επιτυχία. Ο τόπος αυτός είναι για ήπιας μορφής οικονομική ανάπτυξη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η προτεινόμενη ΠΟΑΥ Εχιναδων Νήσων
  κ' Αιτωλ/νιας και η ΣΜΠΕ
  είναι δύο έννοιες αλληλοσυνδεόμενες μεταξύ τους ως έννοιες, διότι η προτεινόμενη ΠΟΑΥ στηρίζεται πάνω στην ΣΜΠΕ
  Και κάθε στοιχείο που αναφέρεται μέσα στην ΣΜΠΕ, αφορά την προτεινόμενη ΠΟΑΥ.
  Επομένως κάθε αποδοχή η μή αποδοχή των επιμερους στοιχείων της ΣΜΠΕ, επηρεάζει αντίστοιχα και την προτεινόμενη ΠΟΑΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να συμπληρώσουμε την έγκριση υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο επένδυσης 15 εκατομμυρίων ευρω στον Καστο. Ξενοδοχείο. Τα υπόλοιπα θα τα μάθετε σιγά σιγά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η περιοχή είναι τουριστική και έχει προοπτικές για τουριστική ανάπτυξη.
   Τώρα εάν κάποιοι θέλουν να μετονομασουν μια τουριστική περιοχή σε Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Ιχθυοκαλλιεργειών
   αυτό δέν είναι σωστη κοινη λογική.

   Διαγραφή
 4. Καλή επιτυχία ....η παλιόβαρκα είναι χρυσός αρκεί να μην χτιστεί άναρχα και καταστραφεί θα πρέπει να μπει σε σχέδιο να υπάρχουν δρόμοι κλπ ...είναι η ελπίδα του ξηρομερου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Απλά να πούμε ότι το συγκεκριμένο κατάλυμα είναι εντός οικισμού Μύτικα και όχι στη Παλιόβαρκα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ)
  Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.