Καταδίκη του τέως Δημάρχου Ξηρομέρου με 18 μήνες.


Πρόκειται για μία υπόθεση που αφορά το δημόσιο συμφέρον και δεν είναι ιδιωτική, έχει να κάνει με τον Δήμο Ξηρομέρου και υπήρχαν το 2014 που ξεκίνησε αυτή η υπόθεση, δημόσιες τοποθετήσεις εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και σχετικές πολλές αναφορές στα τοπικά ΜΜΕ, γι αυτό και το παρουσιάζουμε.
Πληροφορίες απόλυτα διασταυρωμένες που έφτασαν στο Blog μας, μιλάνε για καταδίκη του τέως Δημάρχου Ξηρομέρου με 18 μήνες, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσαν εναντίον του 4 εργολάβοι τον Δεκέμβριο του 2014 (δείτε εδώ). Η μήνυση εκδικάστηκε πολύ πρόσφατα στο Μεσολόγγι και μας μεταφέρθηκε ότι η πρόταση του Εισαγγελέα φέρεται να ήταν για 50 μήνες.
Πρόκειται για την πολύ γνωστή υπόθεση των σοβαρότατων καταγγελιών οικονομικής φύσεως όσον αφορά την διαχείριση στον Δήμο Ξηρομέρου, που έκανε ο τέως Δήμαρχος με την ανάληψη των καθηκόντων του τον Σεπτέμβριο του 2014 και για όσα σοβαρά ανέφερε τόσο εντός της αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου φέρεται να διακινήθηκε και ένα έγγραφο με συγκεκριμένα ονόματα, ποσά και χειρόγραφες σημειώσεις, όσο και με συνεντεύξεις του σε τοπικό ραδιόφωνο και ενημερωτικά sites (δείτε εδώ και εδώ).
Όλα αυτά αναδείχτηκαν μέσα από τοπικά sites του Αγρινίου και αναδημοσιεύτηκαν ανεξαιρέτως σε όλα τα τοπικά Blogs εκείνη την εποχή, δημιουργώντας μέγιστο πολιτικό θέμα.
Η συγκεκριμένη καταδίκη αφορά το ποινικό μέρος, γιατί υπάρχει όπως μαθαίνουμε και αγωγή για την ίδια υπόθεση, η οποία και αυτή έχει εκδικαστεί, αλλά η απόφαση εκκρεμεί έως ότου βγει το ποινικό μέρος.
Αναφέρουμε απλά και μόνο αδιαμφισβήτητα γεγονότα και τίποτα για την ουσία της υπόθεσης, για την οποία λόγο έχει αποκλειστικά και μόνο η Δικαιοσύνη.
Δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες και φυσικά η υπόθεση σίγουρα θα συνεχιστεί στον επόμενο βαθμό της Δικαιοσύνης, όπου ο τέως Δήμαρχος θα διεκδικήσει την αθώωση και την δικαίωσή του.
Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι στο νομικό μας πολιτισμό, μέχρι να τελεσιδικήσουν οι εκάστοτε δικαστικές υποθέσεις, ο κάθε πολίτης είναι αθώος (το δικαίωμα στο τεκμήριο της αθωότητας) και το ίδιο ισχύει και για τον τέως Δήμαρχο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.