Υποβολή πρότασης από τον Δήμο Ξηρομέρου, για εκπόνηση μελέτης προϋπολογισμού 49.549,25 €, για την παραλία της Παλιόβαρκας.


Στις 12 Μαΐου 2021 σας ενημερώσαμε για την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου Ξηρομέρου και για την χρηματοδότηση για πρώτη φορά μελέτης με 25.244,80 € για την τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη της παραλίας μήκους 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα - Αρχοντοχωρίου, με τίτλο: «Σύνταξη τοπογραφικής – κτηματογραφικής μελέτης για την διάνοιξη παραλιακής οδού κατά μήκος της παραλιακής ζώνης ανατολικά του οικισμού Μύτικα - Φιλόδημος ΙΙ» (δείτε εδώ).
Σήμερα σας ενημερώνουμε ότι με πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, αποφασίστηκε η υποβολή πρότασης εκπόνησης μελέτης Προϋπολογισμού 49.549,25 € με τίτλο: «Μελέτες ωρίμανσης για τη χάραξη της παραλιακής οδού στη περιοχή Παλιόβαρκα του Δήμου Ξηρομέρου».
Η συγκεκριμένη μελέτη (ελπίζουμε να εγκριθεί η πρόταση) είναι άλλο ένα βήμα προς τη κατεύθυνση αξιοποίησης αυτής της μοναδικού φυσικού κάλλους παραλίας. Μιλάμε για ένα πραγματικό θησαυρό για όλο τον Δήμο Ξηρομέρου, για μία παραλία με μεγάλη επισκεψιμότητα και γνωστή σε όλο τον νομό Αιτ/νίας.
Η τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη της συγκεκριμένης παραλίας 3,5 χιλιομέτρων, αφορά όχι μόνο την Δ.Ε. Αλυζίας αλλά όλο τον Δήμο Ξηρομέρου, στον οποίο μπορεί να προσδώσει δυναμική τουριστικής ανάπτυξης αν σε αυτή την πανέμορφη παραλία, σε αυτό το δώρο Θεού που διαθέτουμε, κάνουμε εκείνες της κινήσεις στο μέλλον ώστε να αξιοποιηθεί, γιατί η αλήθεια είναι ότι σήμερα δεν έχουμε ωραίες εικόνες εκεί.
Θα κλείσουμε λέγοντας ότι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να διεκδικήσεις γενναίες χρηματοδοτήσεις, για να βάλεις τον τόπο σε αναπτυξιακή τροχιά, είναι η ύπαρξη πλήρων και ώριμων μελετών.
Αν αυτό το στάδιο δεν προηγηθεί, με την σημερινή υποχρηματοδότηση των Δήμων, όπου τα μόνα χρήματα που έχει στη διάθεση του για ανάπτυξη είναι η κρατική ΣΑΤΑ των λίγο πάνω από 200.000 €/έτος, δεν μπορείς να οδηγήσεις τον Δήμο σε αναπτυξιακή τροχιά.
Οι εκπόνηση μελετών λοιπόν, ικανή και αναγκαία συνθήκη για αλλαγή πορείας στον Δήμο Ξηρομέρου και τώρα βλέπουμε να γίνεται με σαφή στόχευση, ενώ από την προηγούμενη δημοτική αρχή απλά δεν γινόταν.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

7 σχόλια:

  1. ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΜΑΥΡΙΛΑ ΜΗ ΚΟΙΤΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στοχος πρεπει να ειναι η διαμορφωση της παραλιακης ζωνης με τετοια κριτηρια ωστε να ειναι δυνατη η απονομη Γαλαζιας Σημαιας , που θα αποτελεσει διαβατηριο για την διαφημιση της περιοχης σε εγχωριες και διεθνεις τουριστικες αγορες . Τα κριτηρια ειναι αυστηρα , ομως μπορουν να εκπληρωθουν αν οι μελετες εκπονηθουν σ αυτη τη βαση . Το μεγαλο προβλημα ειναι η ανεξελεγκτη αυθαιρετη δομηση σ ολη την παραλιακη ζωνη που γεμισε τσαντιρομαχαλαδες με την ανοχη των ανυπαρκτων αρχων (πολεοδομιας , αστυνομιας ), που οδηγει σε ευθεια απαξιωση των ιδιωτικων περιουσιων και της περιοχης συνολικα. Ο Δημος πρεπει να συνεχισει την προσπαθεια αξιοποιησης της ακτης αναθετοντας την εκπονηση πολεοδομικης μελετης παραθεριστικης κατοικιας η τοπικου ρυμοτομικου που θα επιβαλλει πολεοδομικους κανονες και θα ελεγχξει την αυθαιρετη δομηση (Ζωνη Οικιστικου Ελεγχου κλπ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναμφίβολα είναι θετικό το γεγογός ότι σε ενα θέμα που αφορά την προσπάθεια αναβάθμισης της παραλιακής περιοχής του δήμου μας, υπήρξε ομοφωνία στην εν λόγω απόφαση του προεδρείου και των παρόντων μελών της οικονομικής επιτροπής του δήμου μας.
    απλός υποστηρικτης της δημοτικής και προοδευτικής παράταξης
    του δήμου μας: 《 Συμπολιτεία Ξηρομεριτών 》

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καμια περαιτέρω αναβάθμιση της παραλιακής μας περιφέρειας δέν γίνεται η δέν νοείται ως ουσιαστική αναβάθμιση,
    εάν η κοινή προσπάθεια αναβάθμισης δέν συνδέεται παράλληλα
    με την προσπάθεια καλύτερης χωροθετησης/επαναχωροθέτησης
    της προτεινόμενης ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων κ' Αιτωλ/νίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαμόρφωση παραλιακής ζώνης
    μετά το βιολογικό.
    Διαφορετικά....άλλα λόγια...
    Δεν αγοράζουμε ρόδες και μετά το αυτοκίνητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνω με τα παραπανω.
    Θα ηθελα να προσθεσω πως προς αυτη τη κατευθηνση, της τουριστικης αναπτυξης θα μπορουσαμε να ενταξουμε και του θεμα του βιολογικου καθαρισμου του οικισμου του Μυτικα γιατι αν συνεχισουμε ετσι σε λιγα χρονια η θαλλασσα της περιοχης θα ειναι τοσο μολυνσμενη που οχι γαλαζια σημαια θα θελουμε αλλα θα ημαστε προς αποφυγην παραδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με συστηματική δουλειά και χωρίς ηράκλεια προσπάθεια όλα μπορεί να γίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.