Η μηχανή του χρόνου: Σημεία του οικισμού του Μύτικα.


Μια όχι και πολύ παλιά φωτογραφία του Μύτικα από τις αρχές της δεκαετίας του '80 σας παρουσιάζουμε σήμερα. Απαθανατίζει ένα πολύ γνωστό σημείο σε εμάς στο πάνω Μύτικα, μιας και είναι η γειτονιά μας.
Είναι το παραδοσιακό σουβλατζίδικο του μπαρμπά Μήτσου και Νώντα Παβέλη (πατέρας και γιος), το ένα από τα δύο πιο γνωστά που υπήρχαν εκείνο το καιρό στον Μύτικα (το άλλο ήταν του Τσίνα), το οποίο υπάρχει και σήμερα, με το σημείο να έχει αλλάξει πάρα πολύ λόγω της οικοδόμησης.
Μία από τις πιο παλιές και πιο παραδοσιακές ταβέρνες του Μύτικα, με καταπληκτική θέα το Ιόνιο Πέλαγος, το Μεγανήσι και τη Λευκάδα, που την δουλεύει ο Τάκης και η Σοφία σήμερα (αδέλφια) με την θειά Πάτρα πάντα παρόν, παρέχοντας εξαιρετικές υπηρεσίες και γεύσεις στους πελάτες.

Σημερινή φωτογραφία.

Σημερινή φωτογραφία.

Τι να πρωτοθυμηθούμε για το συγκεκριμένο σουβλατζίδικο; Πραγματικά η παιδική μας ηλικία είναι συνδεδεμένη με το συγκεκριμένο μαγαζί.
Την φωτογραφία μας την παραχώρησε ευγενικά ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Σπύρος Ζέρβας (τον ευχαριστούμε πολύ), από το αρχείο του αείμνηστου Μυτικιώτη Στρατηγού Δημήτρη (Τάκη) Ζέρβα.

1 σχόλιο:

  1. Νόστιμα σουβλάκια και πολύ καλός άνθρωπος ο μπάρμπανοντας και φιλόξενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.