Ο Δήμος Ξηρομέρου συμμετέχει στην εθνική εκστρατεία εμβολιασμού (βίντεο).


Αστακός, 27.07.2021
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες.
Διανύουμε ήδη μια μεγάλη και πρωτόγνωρη, για όλες τις σημερινές γενιές, περίοδο υγειονομικής κρίσης η οποία δοκίμασε και δοκιμάζει όχι μόνο τις αντοχές των συστημάτων υγείας αλλά και τις κοινωνικές και προσωπικές μας αντοχές.
Ο Δήμος μας από τις πρώτες ημέρες αυτής της κρίσης εφάρμοσε όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά πρωτόκολλα (ΕΟΔΥ Υπ. Υγείας) σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου για την ασφάλεια των πολιτών.
Εξέδωσε συνοπτικό οδηγό ενημέρωσης και διαχείρισης του sars-cov 2, εκτύπωσε και προμήθευσε σε όλους τους φορείς αλλά και στον επαγγελματικό κόσμο τα έντυπα ενημέρωσης που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ για τα μέτρα ατομικής προστασίας και την χρήση μάσκας και εξέδιδε συνεχώς δελτία τύπου με όλες τις επικαιροποιημένες ειδήσεις.
Προχώρησε σε συνεχείς απολυμάνσεις στους χώρους των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ.
Το ΒΟHΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ επέκτεινε την λειτουργία του και προχώρησε: Στην ενημέρωση των πολιτών, στην ανάρτηση πληροφοριών στην ιστοσελίδα του παράλληλα με την διανομή εντύπου υλικού, εφάρμοσε κατ' οίκον συνταγογράφηση, την μεταφορά για την διενέργεια αντιγριπικού εμβολιασμού, την προσωπική ενημέρωση για τον εμβολιασμό κατά της COVID - 19, ψυχολογική στήριξη και παροχή συμβουλών για ομαλή καθημερινή διαβίωση χωρίς άγχος και φόβο, την παροχή υγειονομικής φροντίδας στο χώρο του σπιτιού, λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών, ενημέρωση για τους τρόπους που μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό, αύξηση στην προμήθεια καθημερινών αγαθών καθώς και τη διανομή επισιτιστικής βοήθειας.
Η τεχνολογία όμως και η επιστήμη έδωσαν την αισιοδοξίας και δείχνουν την επικείμενη λύτρωση, δηλαδή το αναμενόμενο τέλος της πανδημίας. Κι αυτό με το εμβόλιο κατά του κορωνοιού.
Ένα εμβόλιο στο οποίο φθάσαμε σε χρόνο ρεκόρ, χάρη σε μια πρωτοφανή και παγκόσμιας κλίμακας κινητοποίηση και συνεργασία χιλιάδων επιστημόνων που εργάστηκαν με αφοσίωση και αποφασιστικότητα.
Σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος μας έδωσε προτεραιότητα στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των δημοτών διοργανώνοντας διαδικτυακές συναντήσεις με έγκριτους επιστημονικούς φορείς (ΕΠΝΕΛ, ΕΚΠΑ) καθώς και στην έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου οδηγιών για τον τρόπο του εμβολιασμού.
Ο δρόμος ακόμα για την ομαλοποίηση της καθημερινότητας και της επιστροφής μας στην κανονική μας ζωή περνάει μέσα από τον εμβολιασμό.
Για αυτό παρακαλούμε όλους τους πολίτες να προτρέξουν να εμβολιαστούν θωρακίζοντας τόσο τον εαυτό τους όσο και την κοινωνία έναντι του sars –cov -2.
O Δήμος μας θα συνεχίσει να εργάζεται έχοντας πάντα ως γνώμονα την προφύλαξη και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.