Διαδικτυακοί πολισμάνοι.


Ένα δυσάρεστο φαινόμενο που ευδοκιμεί στην σημερινή εποχή των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών, όπου το κύριο μέσο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων είναι το διαδίκτυο και ειδικότερα τα Κοινωνικά Δίκτυα και τα Ιστολόγια, είναι η απρόκλητη και ξαφνική διαδικτυακή επίθεση που δέχεται κάποιος, που τόλμησε να εκφράσει ευγενικά και με ευπρέπεια μία άποψη, που πιθανόν να είναι διαφορετική από την άποψη που έχει για το ίδιο θέμα κάποιος άλλος ή και πολλοί άλλοι δεν έχει σημασία.
Σε κλάσματα του δευτερολέπτου, εκεί που δεν το περιμένεις, ξεπετάγονται ξαφνικά διαδικτυακοί πολισμάνοι που σου επιτίθονται με περίσσια αγένεια, γιατί πολύ απλά τόλμησες να πεις μία άποψη διαφορετική από την δική τους, χωρίς να αναφερθείς διόλου σε αυτούς.
Δεν σε γνωρίζουν και δεν τους γνωρίζεις καλά, δεν κάνατε και φαντάροι μαζί όπως λέει και η αργκό του δρόμου και όμως αυτοί εκεί, έχουν πάρει το θάρρος μόνοι τους, προσβλητικοί, ειρωνικοί και αγενείς, με λυμένο το ζωνάρι...., σαν να τους χτύπησε το νευρικό σύστημα τα bits των 0 και 1.
Κάποιοι ακόμα πιο πονηροί, σου επιτίθονται επί προσωπικού και ονομαστικά ανώνυμα σε Blogs, για να έχουν και την σιγουριά τους και αυτό μόνο και μόνο επειδή είπες μία γνώμη σε ένα θέμα, χωρίς να θίξεις κάποιον.
Ψυχραιμία παιδιά. Δημοκρατία έχουμε και η διαδικτυακή πολισμανία σε απλές διαφορετικές απόψεις στο δημόσιο διάλογο, που δεν επιτίθονται σε κανέναν, αλλά απλά κατατίθενται, δεν θα περάσει.

Υ.Γ.: Δεν περιμένουμε απαντήσεις από κανέναν με «ανεξάρτητη ενημέρωση χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις» (εδώ γελάμε από την πολύ ανεξαρτησία).

3 σχόλια:

  1. Με ηρεμια εκτιμηση κ αγαπη αγαπητε Βασιλη,οπως σου εχω πει κ στο παρελθον..Κοψε τωρα ΟΛΑ τα ανωνυμα σχολια.Προστατευεις δυστυχως ολους τους ανωνυμους κουκουλοφορους του διαδυκτιου.Και οχι μονο αυτο...αλλα φοβαμαι οτι εσυ κ τα στελεχοι της αυτοδιοικησης,λαμβανεται υποψη πιο πολυ τα σχολια των πολλων ανωνυμων παρα τα σχολια των λιγων επωνυμων.Αυτο δεν ειναι δημοκρατια.Ουδεποτε σε καμια πολης-κρατος στις συνελευσεις του δημου οι αρχαιοι προγονοι μας ...ΔΕΝ μιλουσαν με κουκουλα ανωνυμα και κρυφα.Με σεβασμο στην υπεροχη ιστοσελιδα σου ο ξαδερφος σου Θοδ Γκουρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ Θόδωρε. Πάντα λαμβάνω υπ' όψη γνώμες ανθρώπων που εκτιμώ, όπως εσύ. Εδώ και 5 χρόνια τα σχόλια φιλτράρονται αυστηρά και αναρτώνται μόνο αυτά που λένε με ευπρέπεια και χωρίς να προσβάλλουν μία άποψη. Δεν κυκλοφορεί κανένα άλλου είδους σχόλιο στο μπλοκ. Γι αυτό και τα σχόλια είναι πύ λίγα.

    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ - ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιμενω στην αποψη μου αλλα σεβομαι αυτο που κανεις.Με εκτιμηση.Θοδ Γκουρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.