Η γνωμοδότηση του ΚΕ.ΣΥ.ΧΩ.Θ.Α για την προς ίδρυση ζώνη Π.Ο.Α.Υ. στο Αρχοντοχώρι. Καμία μεταβολή στην πιο ενοχλητική ζώνη για τον τουρισμό, μεγέθους 2.005,79 στρεμμάτων.


Σε συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξικων Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕ.ΣΥ.ΧΩ.Θ.Α), κατά την 8η συνεδρία του, και συγκεκριμένα με την πράξη 34/9.6.2021, γνωμοδότησε όσον αφορά την υπό ίδρυση ζώνη Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) στο Αρχοντοχώρι Αιτ/νίας (θέση Βερίνα Παλιολόγγος Αλυζίας, ζώνη Π7) θετικά και συγκεκριμένα:
  • Προτείνει την ίδρυση της παραγωγικής ζώνης Π7, έκτασης 1.065,64 στρεμμάτων, όπως ήταν η αρχική μελέτη.
  • Προτείνει την ίδρυση της ζώνης υδρανάπαυσης Υ7, έκτασης 940,15 στρεμμάτων, όπως ήταν η αρχική μελέτη.
  • Προτείνει την επέκταση της υπάρχουσας μονάδας 15 στρεμμάτων, στα 40 στρέμματα, όπως ήταν η αρχική μελέτη.
  • Προτείνει την επέκταση της υπάρχουσας μονάδας 20 στρεμμάτων, στα 40 στρέμματα, όπως ήταν η αρχική μελέτη.
Καμία μεταβολή λοιπόν δεν επέρχεται στην τεράστια ζώνη Π7 + Υ7 των 2.005,79 στρεμμάτων, η οποία έχει επηρεάσει πάρα πολύ τις κοντινές παραλίες στα Λιμανάκια, στο Μαυρίκιο και στον Αγριλιά, κάτι που το διαπιστώνουν όλοι, χωρίς να χρειάζονται μελέτες και μετρήσεις.
Είναι πάρα πολλοί αυτοί που επισκέπτονται αυτές τις παραλίες για μπάνιο ντόπιοι Αιτωλοακαρνάνες, αλλά και επισκέπτες Έλληνες και Αλλοδαποί.
Στη συγκεκριμένη ζώνη υπάρχει χτισμένος πάνω στον αιγιαλό και στην παραλία ιχθυογεννητικός σταθμός, με μόνιμη κατασκευή από σκελετό με σκυρόδεμα.  
Σε λίγα ελάχιστα μέτρα Βόρεια από το συγκεκριμένο σημείο, είναι χωροθετημένη η Περιοχή Οργανωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α.) και λίγα ελάχιστα μέτρα πιο Νότια, χωροθετημένος με Φ.Ε.Κ. για κατασκευή στο μέλλον, λιμένας θαλάσσιου τουρισμού, συνοδευτικός επένδυσης σε πεντάστερο Ξενοδοχείο που είναι στα σχέδια.
Στην συγκεκριμένη παραγωγική ζώνη δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σήμερα, η κα Γερουλάνου και ο κ. Μπόκας.

16 σχόλια:

  1. Το αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας -δέν είναι τοσο το εάν θα αυξομειωθούν οι θαλασσιες εκτασεις στις υπαρχουσες μεμονωμενες μοναδες υδατοκαλλιεργειας στην περιοχή μας -αλλάτ το αίτημα ης τοπικής μας κοινωνίας είναι να εξαιρεθεί απο την προτεινόμενη ΠΟΑΥ Εχιναδων Νησων κ' Αιτωλ/νίας η Τουριστική μας Περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά και την συμπλήρωση ενός έτους περίπου απο την σύσταση της Επιτροπής Αγώνα της τοπικής μας κοινωνίας για καλύτερη χωροθέτηση/επαναχωροθέτηση της προτεινόμενης ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων κ' Αιτωλ/νιας, η ανοιχτή συνεδριαση του προεδρείου- μελών της Επιτροπηα Αγωνα αντικειμενικα θεωρειται απαραιτητη προκειμενου να αποτιμηθεί το μεχρι τωρα έργο της και να συζητηθουν περαιτερω ενεργειες δημοσιας ενημερωσης θεσμοθετημενων φορεων που υποστηριζουν το εν λογω λογικό αιτημα της τοπικής μας κοινωνιας. απλός υποστηρικτής της δημοτικής συλλογικοτητας του δήμου μας:《Συμπολιτεία Ξηρμοεριτών》

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και την παραλια της παλιοβαρκας εχει επηρεασει και τις παραλιες του καλαμου απεναντι
    αυτη η ζωνη ειναι πραγματικη καταστροφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι για τους δικούς τους λόγους ουσιαστικά υποστήριζαν την επέκταση των ιχθυοκαλλειεργιών, η απόφαση δεν πρέπει να μας εκπλήττει. Και έπονται χειρότερα. Καληνύχτα Ξηρόμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτη η ζωνη θα καταστρεψει ολο το τουριστικο μελλον της παλιοβαρκας και του μυτικα

    αν γινει πειτε σε οσους εχουν επιχειρησεις στη παλιοβαρκα να ετοιμαζουν τα μπογαλακια τους γιατι ετσι που θα γινει ο βυθος και η θαλασσα μονο τρελοι θα ερχονται για μπανιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ
      ΜΕ 10 Κm ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΜΟ ΟΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ
      ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ,
      ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΣΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΟ
      ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.


      Διαγραφή
  6. Φίλε 12,31 πραγματικά έπονται χειρότερα. Όμως οταν θίξουμε λίγο την κυβέρνηση, τα σχόλια πάνε περίπατο και ειναι πολλά. Εκ τών έσω λοιπόν στελέχοι του αρμόδιου υπουργείου ειναι δεμένοι..?.. με τι δεν γνωρίζω.....με τα συμφέροντα των ιχθυοκαλλιεργειτων....μεγααααλα συμφέροντα. Με το κύριε ελέησον ΠΑΜΕ άκλαφτοι, το ξέρουν οι μάγκες οτι ξανά θα έχουν τα κυβερνητικά έδρανα και χορεύουν απο τώρα. Αν δεν τους ξεδοντιάσουμε στην κάλπη, ας ανοίξουμε τους τάφους μας. Η ΠΟΑΥ έφτασε στο δια ταύτα. ΕΜΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανεις Μέγα Λάθος.στις εκλογές κανένας δεν μπορει να προβλεψει ποιό κομμα θα ειναι κυβερνηση μετα το 23.
      << Τα πάντα ρεί >> για ολα και για ολους μας ισχύει.

      Διαγραφή
  7. Η ΖΩΝΗ Π7 ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφήστε τα μνημόσυνα και τις ανοησίες. Δυναμική κινητοποίηση και όσες ρίξουμε και όσες φάμε. Συλλαλητήριο, αποκλεισμός δρόμων και καμιά σφαλιάρα. Είστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. που ειναι οι θιγομενοι???? που ειναι εξαφανισμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε 5:22 Πόσες δεκαετίες κυβερνούν μέ τήν ίδια κατεύθυνση δυο κόμματα;........Φίλε 12:35 ποιοι είναι οι θιγόμενοι; Μήπως είμαστε όλοι;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε 6 :19 μ.μ. μπορει για τα κόμματα να εχει σημασια ποιά κομματα κυβερνητικα εκανσαν λαθη.
    Ομως για την κοινωνία δέν εχει σημασια ποιό κομμα η κομματα κανουν λαθη.γιατι το σωστό ειβαι σωσυο για ολους και το λαθος ειναν λαθος γι ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και επειδη το σωστο ειναι σωστο για ολους μας, θσ πρεπει να μήν θελουμε τα σντιπαλα μας κόμματα να κανουν σημαντικα λαθη.δεν οφελει κανεναν το λαθος απο όπου και αν προερχεται το λαθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποια κόμματα ρε παιδιά; Ο Βαρεμενος μάσησε τα λόγια του πρώτος, η Νίκη η Φούντα ακολούθησε αλλά μετά ανασκεύασε, οι υπόλοιποι πουθενά και μόνο το ΚΚΕ κρατάει σταθερή στάση εδώ και χρόνια. Εμείς είμαστε το πρόβλημα. Βλέπω τη γυάλινη σφαίρα και λέει ότι θα έρθουν και θα εγκατασταθουν και δεν θα ανοίξει μύτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε 7:28 μεχρι τωρα η τοπική μας κοινωνισ μπορεσε και απεέτρεψε το αδικο της προτεινόμενης χωροθετησης που περιελάμβσνε η χωροθέτηση καί
    την ΤΟΥΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ.
    Ελπιζουμε οτι στο τελος αυτου του κοινωνικου μας ειρηνικου αγωνα θα παραμεινει η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ οπως είναι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.