Η γνωμοδότηση του ΚΕ.ΣΥ.ΧΩ.Θ.Α για την προς ίδρυση ζώνη Π.Ο.Α.Υ. σε Αστακό - Καραϊσκάκη - Βασιλόπουλο (Βουλγαρέλα - Μαυροβορός - Καμηλαύκα), μεγέθους 3.148,06 στρεμμάτων.


Σε συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξικων Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕ.ΣΥ.ΧΩ.Θ.Α), κατά την 8η συνεδρία του, και συγκεκριμένα με την πράξη 34/9.6.2021, γνωμοδότησε όσον αφορά την υπό ίδρυση ζώνη Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) σε Αστακό - Καραϊσκάκη - Βασιλόπουλο Αιτ/νίας (θέση (Βουλγαρέλα - Μαυροβορός - Καμηλαύκα, ζώνη Π6) θετικά και συγκεκριμένα:
  • Προτείνει την ίδρυση της παραγωγικής ζώνης Π6, έκτασης 2.068,7 στρεμμάτων, σε σχέση με τα 3.600,32 της αρχικής μελέτης.
  • Προτείνει την ίδρυση της ζώνης υδρανάπαυσης Υ6, έκτασης 1.079,36 στρεμμάτων, σε σχέση με τα 3.255,48 της αρχικής μελέτης.
  • Προτείνει για τα μισθωμένα στρέμματα αύξηση τους από 60 σε 236,50 στρέμματα σε σχέση με τα 211,50 στρέμματα της αρχικής μελέτης.

Έχουμε λοιπόν κάποιες μετρήσιμες μεταβολές στην έκταση της παραγωγικής ζώνης Π6 και στην υδρανάπαυση Υ6 (μείωση), αλλά τα μισθωμένα στρέμματα αυξάνουν.
Το μέγεθος της τεράστιας ζώνη Π6 + Υ6 των 3.148,06 στρεμμάτων και η γειτνίαση της ζώνης με το οδικό δίκτυο, καταδεικνύει ότι τα επόμενα χρόνια, με νέες μελέτες και αποδοχή των αιτήσεων από το φορέα διαχείρισης της Π.Ο.Α.Υ. (εταιρίες ιχθυοκαλλιεργειών - μέτοχοι της Π.Ο.Α.Υ. & Επιμελητήριο Αιτ/νίας), πολλές νέες μονάδες θα ιδρυθούν σε αυτή την ζώνη ή θα μετακινηθούν εκεί από τις Εχινάδες.
Η παραλία του Ασπρογιαλίου Καραϊσκάκη, η ιδιόκτητη έκταση φιλέτο του Δήμου Ξηρομέρου ο Μαραθιάς, οι πανέμορφες παραλίες της Βελάς, αλλά και ο Καστός που είναι ακριβώς απέναντι, θα δεχτούν τις συνέπειες της συνεχούς μελλοντικής επέκτασης των ιχθυοκαλλιεργειών στην συγκεκριμένη τεράστια ζώνη, με τελικό επακόλουθο την υποβάθμιση ενός τοπίου φυσικού κάλους.

1 σχόλιο:

  1. Το έργο και η συλλογική προσπάθεια της Επιτροπης Αγώνα της τοπικής μας κοινωνίας για καλυτερη χωροθέτηση/επαναχωροθέτηση της προτεινόμενης ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων κ' Αιτωλ/νιας κρινεται κατα την γνωμη μου θετικό..
    Ομως θεωρώ οτι οι μεχρι τωρα τουλαχιστον αποψεις των εκπροσωπων των δυο δημοτικων παραταξεων του δημου μας στην Επιτροπή Αγώνα
    << Δυνατό Ξηρόμερο Πρώτα ο Πολίτης >> και
    << Αναζωογονηση Ξηρομερου >> δέν συμβαλλουν θετικά και οπως αρμοζει στις αντικειμενικες περιστασεις για την εκπληρωση της οντως δυσκολης κοινωνικής αποστολής της Επιτροπης Αγώνα.
    Ως εκ τουτου θεωρώ οτι η πλειοψηφια των μελών της Επιτροπής Αγωνα θα πρεπει να επανεξετασει την εκπροσωπηση των δυο εν λογω δημοτικων παραραξεων του δημου μας στην Επιτροπη Αγωνα της τοπικης κοινωνίας.
    απλός υποστηρικτής δημοτικής παράταξης
    του δήμου μας: 《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών 》

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.