Μουσικοθεατρικές παραστάσεις και στις τρεις Δημοτικές μας Ενότητες (Αστακός, Αλυζία, Φυτείες) από το Νομικό Πρόσωπο.


Αστακός, 29.07.2021
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 2021 αποτελεί μια χρονιά ορόσημο για τον απανταχού ελληνισμό, αφού συμπληρώνονται 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής επαναστάσεως που οδήγησε στη δημιουργία του νεοελληνικού κράτους.
Το Νομικό μας Πρόσωπο, εκπροσωπώντας και το Δήμο Ξηρομέρου συμμετέχει στις εκδηλώσεις τιμής για τα 200 χρόνια και με την διοργάνωση, εκτός των άλλων, τριών μουσικοθεατρικών παραστάσεων και στις τρεις Δημοτικές μας Ενότητες (Αστακός, Αλυζία, Φυτείες). Λεπτομέρειες για κάθε παράσταση θα υπάρχει σε ξεχωριστή ανακοίνωση.

Οι συντελεστές των παραστάσεων (όλοι με μουσικές και θεατρικές σπουδές ανωτάτου επιπέδου) είναι:
  • Τραγούδι - κιθάρα: Καλογεράς Δημήτρης (Μουσικός - Πτυχιούχος κλασικής κιθάρας - Διπλωματούχος Βυζαντινής μουσικής και δάσκαλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης).
  • Βιολί: Λάγγας Γρηγόρης (Βιολίστας, πτυχιούχος μουσικών σπουδών πανεπιστημίου Αθήνας, καθηγητής μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση).
  • Κιθάρα 12/χορδη: Καλογεράς Λεωνίδας (πτυχιούχος τμήματος μουσικών σπουδών πανεπιστημίου Αθήνας, πτυχιούχος κλασικής κιθάρας, καθηγητής μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση).
  • Παρουσιάζει η ηθοποιός: Κατερίνα Γκατζόγια (αφήγηση, ποίηση, θεατρικό δρώμενο).
Η επιλογή αφενός των κειμένων, ποιημάτων, τραγουδιών, περιλαμβάνει τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Επανάστασης, σε στεριά και θάλασσα, τόσο σαν έμπνευση, όσο και σαν εκτέλεση αγωνιστική.

θα παιχθούν:
  • κλέφτικα - επιτραπέζια
  • Τσάμικα
  • Συρτά
  • Λαϊκά-έντεχνα
  • Καλαματιανά,
μέσα στο ύφος που απαιτεί η παράδοσή μας, όπως ήρθε σε μας , απ' τις πολύτιμες μουσικές κληρονομιές του τόπου μας.
Σε όλες τις παραστάσεις θα τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας, καθώς και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.