Βιβλίο ''Τα χρόνια της ντροπής'', από τον συμπατριώτη μας από την Κανδήλα Περικλή Γρίβα.


Το διαβάσαμε στο Facebook και μας κίνησε το ενδιαφέρον και πολύ περισσότερο από τα θετικά σχόλια που καταγράφηκαν από αναγνώστες του βιβλίου, γι αυτό και το αναδημοσιεύουμε.
Τη συγγραφική του προσπάθεια ολοκλήρωσε ο συμπατριώτης μας από την Κανδήλα Περικλής Γρίβας, με το μυθιστόρημα του ''Τα χρόνια της ντροπής'', το οποίο καταπιάνεται και αναφέρεται στα χρόνια του εμφυλίου πολέμου.

Περιγραφή.
Όταν η Αγγέλικα επιστρέφει μετά από χρόνια στον γενέθλιο τόπο της, κανείς δεν μπορεί να βάλει με το μυαλό του την καταιγίδα που θα προκαλέσει. Η εμφάνιση της Σύλβιας ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας, αποκαλύπτοντας στιγμές τραγικές και χαρακτήρες αδυσώπητους. Oικογένειες και ζωές διαλύονται σε λίγα μόνο λεπτά, οι φίλοι γίνονται θανάσιμοι εχθροί και οι ισορροπίες διαταράσσονται για πάντα... Τα χρόνια του εμφυλίου μπορεί να πέρασαν, κάποιοι όμως δεν ξέχασαν και οι πληγωμένες ψυχές ψάχνουν το δρόμο της δικαίωσής τους.

Απόσπασμα.
Κανδήλα Αιτωλοακαρνανίας, 1974
«Αυτά να τα ξεχάσεις, παπά! Όχι σ’ εμένα!»
Χτύπησε το χέρι της στο τραπέζι, τα ποτήρια αναπήδησαν, χύθηκε λίγο απ’ το νερό του ανέγγιχτου ποτηριού της στο κεντημένο τραπεζομάντιλο.
Στα μάτια της έλαμπαν οι αστραπές που έριχνε έξω ο ουρανός.
«Σκατόκαιρος!» μουρμούρισε.
Ο παπάς γέλασε.
«Μπα; Βλέπω σε πειράζει τώρα ο καιρός! Ξεσυνήθισες. Τόσα χρόνια πέρασες στην πόλη, τα ξέχασες όλα. Τα παλιά εννοώ, στο βουνό.»
«Τίποτα δεν ξέχασα, και γι’ αυτό ήρθα. Σ’ το είπα.»
Την πλησίασε. Ήταν ακόμα όμορφη, προκλητικά όμορφη. Άπλωσε το χέρι του, το ακούμπησε στον ώμο της. Εκείνη το σκέπασε με τη χούφτα της, το χάιδεψε.
Τα μάτια της, μάτια φιδιού, στένεψαν καθώς φωτίστηκαν από τις αστραπές που έλαμπαν έξω. Πήρε το χέρι του, το ακούμπησε στο στήθος της σφίγγοντάς το για λίγο, κι έπειτα άφησε ένα χάδι στο πρόσωπό του.
«Είναι ακόμα όμορφος, όπως και τότε! Ένας άγγελος με ψυχή διαβόλου, μαύρη! Όποιος τον γνώρισε όπως εγώ, το ξέρει καλά!»
Αφέθηκε στα χάδια του, παραδόθηκε. Μικρά βογγητά έβγαιναν από το στόμα της, η ανάσα της πνιχτή. Ρίγος τη διαπέρασε καθώς τα χέρια του κυλούσαν πάνω στο κορμί της, η ανάσα του την έκαιγε. Κι όπως τα χείλη του σκέπαζαν με βιάση τα δικά της, άφησε γι’ αργότερα όσες σκέψεις τριγύριζαν στο νου της.

Το βιβλίο μπορείτε να το παραγγείλετε από την διεύθυνση.
Ευχόμαστε στο συμπατριώτη μας καλοτάξιδο το βιβλίο του και πάντα δημιουργικός.

Η εισαγωγή.

5 σχόλια:

  1. Το έχω διαβάσει από την προηγούμενη έκδοση. Εξαιρετική η προσπάθεια του αγαπητού Περικλή. Περισσότερο με ενθουσίασε το γεγονός ότι ξετυλίγεται η ιστορία στην περιοχή μας. Πολύ γλαφυρά και συγκλονιστικα, ξετυλίγεται μια ιστορία σαν αυτές της διπλανής πορτας, σαν κάποια από αυτές που θέλουμε να κρύψουμε κάτω από ένα χαλί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κάποιος ενδιαφέρετε για το βιβλίο που θα το βρεί; Δώστε μας πληροφορίες. Μπράβο ένα μεγάλο μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αναφέρεται στην ανάρτηση πως μπορείτε να βρείτε και να παραγγείλετε το βιβλίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.bookstars.gr/User/BookDetails.aspx?Id=5buTeBJYhjaJakQQbi1KUA%3D%3D&CId=HgAViWA5%2BUg%3D&fbclid=IwAR0sTj6m6LzYTfggnkJ2sajCnTokhAd-H5KnlyWENcRIlYh7jwe4nDgSieg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρέπει να γράψετε και πατρονυμο του συγγραφέα για να καταλάβουμε ποιός είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.