Ένα μεγάλο και καθαρό όχι από την Λαϊκή Συνέλευση στο Αρχοντοχώρι, για την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών πάρκων σε έκταση 7.000 στρεμμάτων κοινοτικής γης.


ΟΧΙ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ

Μια πρώτη αλλά πολύ δυναμική απάντηση στα σχέδια εταιριών για την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών πάρκων σε έκταση 7.000 στρεμμάτων κοινοτικής γης, έδωσαν οι κάτοικοι του Αρχοντοχωρίου την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου.
Ποιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, με αφορμή το θέμα της γνωμοδότησης του Δημοτικού Συμβουλίου, την επόμενη μέρα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκου πάρκου 115 MW στη θέση Σόχα – ξερότοπος, ομάδα κτηνοτροφών συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Ι. Τριανταφυλλάκη και εξέφρασαν την αντίθεση τους στη δέσμευση σχεδόν όλων των βοσκοτόπων της Κοινότητας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά την αρνητική εισήγηση της Κοινότητας Αρχοντοχωρίου, καθολική ήταν και η άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου, για την έγκριση της πρώτης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που κατατέθηκε.
Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. πραγματοποιήθηκε Λαϊκή Συνέλευση στην πλατεία του Αρχοντοχωρίου, με την ευγενική αρωγή του Δήμου και της Κοινότητας, με μοναδικό θέμα τα φωτοβολταϊκά πάρκα στη δημοτική γη.
Στην ευρείας συμμέτοχης συνέλευση παραβρέθηκαν και πήραν θέση για το θέμα ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης και οι αρχηγοί της μείζονος πλειοψηφίας κ.κ. Στάικος Παναγιώτης και Κομπλίτσης Παναγιώτης.
Στη συζήτηση που συντόνισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελευθέριος Κατσαούνης, μίλησαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γεώργιος Λιοντάκης (Τσακνής) πήραν το λόγο οι Πρόεδροι των πολιτιστικών Συλλόγων κ.κ. Λεύτερης Πιτσινέλης και Θεόδωρος Καραγιάννης και άλλοι κάτοικοι του Αρχοντοχωρίου.
Όλοι οι παραπάνω εξέφρασαν με επιχειρήματα την πλήρη αντίθεση τους στην παραχώρηση της κοινοτικής γης και τον αφανισμό του χωριού μας.
Στη Λαϊκή Συνέλευση υιοθετήθηκε το ψήφισμα που παραθέτουμε, ορίστηκε επιτροπή κατοίκων και αποφασίστηκε η συνέχιση και η κλιμάκωση του αγώνα για τη γη και τη ζωή μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.