Φούλα Σκαρογιάννη μια αυτοδίδακτη ζωγράφος. Δείγματα από τις δημιουργίες της με θέματα γωνιές, πρόσωπα, θαλασσινά τοπία και δραστηριότητες της καθημερινής ζωής του Μύτικα και του Καλάμου.


Η Φούλα Σκαρογιάννη γεννήθηκε το 1942 στην Σκύδρα Πέλλας, με καταγωγή των γονέων της από τη Μικρά Ασία, αλλά από τα δεκάξι της μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.
Το 1964 γνωρίστηκε στην Κοζάνη με τον Ντίνο Σκαρογιάννη από το Μύτικα. Το 1965, αρραβωνιασμένη πλέον με το Ντίνο, ήρθε για πρώτη φορά στο Μύτικα και μαγεύτηκε από την ομορφιά της περιοχής. Έκτοτε έρχεται κάθε χρόνο για 56 συναπτά έτη και τα τελευταία χρόνια διαμένει στο Μύτικα τον περισσότερο χρόνο.
Το επάγγελμά της ήταν μοδίστρα, αλλά από μικρή είχε πάθος με την ζωγραφική και είναι αυτοδίδακτη. Η τεχνική με την οποία ζωγραφίζει τα έργα της κατά κύριο λόγο είναι με χρώματα λαδιού σε καμβά, αλλά έχει κατά καιρούς ζωγραφίσει με πολλές και διαφορετικές τεχνικές.
Αγαπημένα θέματά της είναι γωνιές, πρόσωπα, θαλασσινά τοπία και δραστηριότητες της καθημερινής ζωής του Μύτικα και του Καλάμου! Έχει ζωγραφίσει πάνω από 100 πίνακες με αυτή τη θεματολογία.
Πολλούς από αυτούς τους έχει χαρίσει σε φίλους και συγγενείς από τον Μύτικα, τον Κάλαμο και την Κανδήλα. Έχει επίσης χαρίσει έναν πίνακά της στο Δημοτικό Σχολείο Μύτικα.
Όποιος επιθυμεί να δει από κοντά τους πίνακες της, μπορεί να την επισκεφθεί στο σπίτι της στο Μύτικα, κατόπιν συνεννόησης.


Σημείωση κόρης της Νέλλης: «Ο Χρήστος Βασιλάκης.»


Σημείωση κόρης της Νέλλης: «Ο μπάρμπα Θύμιος Παπαδόπουλος και ο Βλάσης Λίτος με τα παιδιά του Νίκο και Βασίλω στη διπλανή βάρκα.»

Σημείωση κόρης της Νέλλης: «Ο μπάρμπα Πάνος Φερεντίνος (Καραφάνταλος) και ο Ορέστης Ραπτόπουλος (πατέρας του Νίκου και του Μιχάλη).»


Σημείωση κόρης της Νέλλης: «Αυτό το παιδάκι είμαι εγώ στα τεσσάρων ετών στα αμπέλια, δηλαδή περίπου κοντά στο Ηλιοτρόπιο!»

2 σχόλια:

  1. Κυρία Φούλα, εύχομαι να είσαι γερή και να συνεχίσεις το σπουδαίο έργο σου για πολύ καιρό ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεωργία μας σε ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές! Πάντα με τον καλό τον λόγο και με εκτίμηση για τα έργα της Φούλας! Έχετε και οι δύο μεγάλη αγάπη για τον Μύτικα και την περιοχή και προσπαθείτε η κάθε μία με τα δικά της "όπλα" να τα αναδείξετε!

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.