Η οικονομική εξυγίανση του Δήμου Ξηρομέρου είναι μια πραγματικότητα. Δεν διατάσσεται, δεν έρχεται με ευχολόγια και δεν είναι φαινόμενο. Προκύπτει κατόπιν συνετής οικονομικής διαχείρισης και μόνο.


Το μεγαλύτερο και πιο χειροπιαστό έργο της δημοτικής αρχής του γιατρού Γιάννη Τριανταφυλλάκη, είναι η οικονομική εξυγίανση του Δήμου Ξηρομέρου, η οποία ομολογείται απ' όλους και κανείς δεν την έχει αμφισβητήσει.
Κανένας δεν έχει αναφέρει ότι ο Δήμος καταστρέφεται οικονομικά, όπως κατά κόρον γινόταν με την τέως δημοτική αρχή, μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια αλλά και με δημόσια αρθρογραφία κάποιων λίγων που τολμούσαν και δεν φοβόντουσαν να τα λένε και αυτό αποτυπωνόταν σε όλα τα οικονομικά στοιχεία.
Φυσικά η οικονομική εξυγίανση δεν διατάσσεται, δεν έρχεται με ευχολόγια και δεν είναι φαινόμενο. Προκύπτει κατόπιν συνετής οικονομικής διαχείρισης και μόνο.
Είναι πολύ σημαντικό για κάθε Δήμο να είναι υγιής στα οικονομικά του, ώστε να μπορεί να προχωρά μπροστά.

Η καλή οικονομική κατάσταση αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη, όπου περισσεύουν οικονομικοί πόροι για:
  • Να γίνονται μελέτες για τομείς που στο Δήμο Ξηρομέρου δεν είχε ασχοληθεί ποτέ κανείς και υπήρχε πραγματική ένδεια ύπαρξης μελετών στον Δήμο Ξηρομέρου. Δίχως ύπαρξη μελετών δεν μπορείς να διεκδικήσεις χρηματοδοτήσεις έργων από τις διάφορες δράσεις που τρέχουν και έτσι να μπορέσεις να φτιάξεις τις υποδομές που σου λείπουν.
  • Να λύνονται θέματα καθημερινότητας και ποιότητας της ζωής των δημοτών, όπου εδώ είναι η αλήθεια απαιτείται ακόμα περισσότερη προσπάθεια και πιθανόν καλύτερη οργάνωση.
  • Να στήνονται σωστές και πλήρεις υπηρεσίες στον Δήμο Ξηρομέρου, με έλευση μονίμων υπαλλήλων, κάτι που μέχρι σήμερα δεν γινόταν και εδώ ο δρόμος θα είναι μακρύς, αλλά ακολουθείται ήδη.
Στα οικονομικά με την νυν δημοτική αρχή έχουμε: Πραγματικούς Προϋπολογισμούς που εκτελούνται εντός στοχοθεσίας και χωρίς υπερβάσεις, ξεπλήρωμα παλαιότερων χρεών, μη δημιουργία νέων χρεών, απ' ευθείας αναθέσεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ για ιεραρχημένες ανάγκες, αριθμητικά μισές περίπου με την περίοδο του ''ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ'', αφού τις καταγράφουμε με τον ίδιο τρόπο και τις συγκρίνουμε (δεν καταγράφαμε/φουμε τις εκατοντάδες που είναι κάτω από 1.000 € και για τις 2 δημοτικές περιόδους), μηδενικές προφορικές αναθέσεις σε σχέση με τις 23 προφορικές απ' ευθείας αναθέσεις ύψους 675.216,13 €, με διαταγές πληρωμής, για τις οποίες γράφαμε - γράφαμε - γράφαμε στο παρελθόν είναι η αλήθεια και τώρα δεν έχουμε να γράψουμε κάτι, γιατί δεν υπάρχει καμία. Ο καλύτερος πελάτης των Δικαστηρίων είχε γίνει ο Δήμος Ξηρομέρου. Περιέργως στις προφορικές αναθέσεις δεν αναφέρεται κανένας και για την εξαφάνιση του δυσάρεστου αυτού φαινομένου από την νυν δημοτική αρχή. Κουβέντα... 


Με την προηγούμενη δημοτική αρχή, σε όλα τα παραπάνω, είχαμε ακριβώς τα αντίθετα.
Όσον αφορά τις απ' ευθείας αναθέσεις, εκ του διαφορετικού πραγματικού αποτελέσματος, το οποίο το παραδέχονται όλοι, οικονομική εξυγίανση από τη μια και οικονομική καταστροφή από την άλλη, μάλλον κάτι έχει αλλάξει και κάτι είναι πολύ διαφορετικό και ας κάνουν κάποιοι πως δεν το καταλαβαίνουν.
Εκτός από ψυχρά αριθμητικά, που η νυν δημοτική αρχή λειτουργεί με τις μισές απ' ευθείας αναθέσεις απ' ότι η τέως, αυτά λένε οι αριθμοί και όχι ότι φαντάζεται με σκοπιμότητες ο καθένας, οι απ' ευθείας αναθέσεις είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, με εύλογο κόστος και για πραγματικές ιεραρχημένες ανάγκες των δημοτών.
Το παραμύθι απ' ευθείας αναθέσεις οι μεν, απ' ευθείας αναθέσεις οι δε, είναι και ακούγεται ωραίο και πιασάρικο για να παραπλανήσεις, αλλά δεν έχει δράκο. Είναι το τελευταίο καταφύγιο κάποιων για να δικαιολογήσουν αυτά που έκαναν όταν διοικούσαν. Είναι η λογική της κολοβής αλεπούς, που θέλει να τις δει όλες κολοβές.
Κλείνουμε το άρθρο μας, με τη φράση που γράψαμε και στην αρχή του κειμένου μας: Η οικονομική εξυγίανση δεν διατάσσεται, δεν προκύπτει από ευχολόγια και δεν είναι φαινόμενο, προκύπτει κατόπιν συνετής οικονομικής διαχείρισης και μόνο.

6 σχόλια:

  1. Προ χωράτε προ χωράτε και πίσω μήν κοιτάτε
    Κι η αλήθεια την αλήθεια δέν φοβάται
    Προχωράτε προχωράτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εμείς μαζί σας, ο λαός του Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δήμαρχος Ξηρομέρου τώρα έχει νομίζω δημοτικότητα άνω του 76 % που ελαβε στις δημοτικες εκλογες του 2019

      Διαγραφή
  3. ....και αυτο το προ χωρατε αρκεταααα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και αυτό και άλλα έργα πολλά θα προχωρήσουν και θα πάνε μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολοι μαζί πάμε πάμε πάμε μπροστά
    Και κανένας μονος του και χωριστά
    Πάμε πάμε παμε όλοι μαζί μπροστά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.