Διάρρηξη από βέβηλους στη Παναγία τη Κεφαλλιώτισσα, στο Porto Leone στο Κάλαμο Ιονίου Πελάγους.


Πηγή: Σελίδα Facebook
ΚΑΛΑΜΟΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, διαρρήχτηκε ο Ι. Ναός των Αγίων Αναργύρων ή η Παναγία η Κεφαλλιώτισσα όπως λέμε οι ντόπιοι την εκκλησία, προς τιμή της εικόνας που φιλοξενείτε εκεί πάνω από 200 χρόνια και που πιθανότατα να ήταν ο στόχος.
Δε ξέρω τι παρακινεί έναν άνθρωπο να φτάσει στο σημείο να βεβηλώσει έναν ιερό χώρο. Να διαρρήξει, να διαλύσει, να καταστρέψει. Δε ξέρω καν αν πρόκειται για κύκλωμα ή για μεμονωμένο άτομο ή για κάποιους "ξεκάρφωτους" που αποφάσισαν να κάνουν τους εμπόρους με ιερά και όσια. Ντροπή τους και αίσχος τους, σε κάθε περίπτωση!!
Το σίγουρο πάντως... είναι πως η εκκλησία, λόγω του σημείου που βρίσκεται, είναι εύκολη λεία για τους επίδοξους ιερόσυλους, κι ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάτι πρέπει να γίνει από τους αρμόδιους και υπεύθυνους για την φύλαξή και την ασφάλειά της και που σίγουρα δεν πρέπει να βασίζεται σε απλά λουκέτα και στην αγάπη των κατοίκων που την επισκέπτονται κατά διαστήματα.
ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΟΝΟ!!!!

1 σχόλιο:

  1. Ας ξεκαθαρίσουμε ποιοί είναι οι αρμόδιοι. Μετά βλέπουμε τι πρέπει να κάνουν. Επειδή λοιπόν ότι σύστημα συναγερμού και να μπει θα είναι εύκολη λεία για όποιον επίδοξο τσολιά θέλει να διαρρήξει ή να καταστρέψει, καλό είναι να πάρουν την εικόνα από την εκκλησία και να την έχουν στην εκκλησία στο νησί. Και εκτός από τη γιορτή, να την πηγαίνουν για προσκύνημα και στο Κεφάλι κάποιες Κυριακές ή γιορτές. Η εικόνα είναι κειμήλιο και θα πρέπει να τη διαφυλάξουμε. Πιστεύουμε ή όχι. Αλλιώς τη βλέπω να καταλήγει σε κάποια συλλογή.
    Παρόμοια απογοήτευση θα πω ότι ένιωσα με επίσκεψη μου πρίν δυο χρόνια στο εκκλησάκι στην Άτοκο. Δημόσιο ουρητηριο η Εκκλησία.
    Ας μην διερωτομαστε τι είναι ο καθένας που κάνει ότι κάνει. Ας κοιτάξουμε να διαφυλάξουμε ότι μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.