Βγήκε ΦΕΚ για χορήγηση στεγαστικής συνδρομής, για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες και τον ανεμοστρόβιλο της 8ης και 9ης Δεκεμβρίου 2020.Αστακός 2.12.2021
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι υπογράφηκε την 12η Νοεμβρίου 2021 και δημοσιεύτηκε την 29η Νοεμβρίου 2021, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β' 5500/ 29-11-2021), η απόφαση Αριθμ. Δ.Α.Ε.Φ.Κ. - Κ.Ε./16133/Α325: "Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής, για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες και τον ανεμοστρόβιλο της 8ης και 9ης Δεκεμβρίου 2020, σε περιοχές του Δήμου Ξηρομέρου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας".

Η οριοθετημένη πληγείσα περιοχή περιλαμβάνει τις παρακάτω Δημοτικές Κοινότητες:
  • Τ.Κ. Αρχοντοχωρίου, Βάρνακα, Κανδήλας και Μύτικα της Δημοτικής Ενότητας Αλυζίας.
  • Τ.Κ. Αστακού, Παλαιομάνινας, Προδρόμου και Σκουρτούς της Δημοτικής Ενότητας Αστακού.
  • Τ.Κ. Φυτειών της Δημοτικής Ενότητας Φυτειών.
Η απόφαση έχει εφαρμογή και αφορά σε κτίρια που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων των ανωτέρω περιοχών.
Το έργο της αποκατάστασης των ζημιών στα κτίρια, που προήλθαν από το συμβάν της 8ης και 9ης Δεκεμβρίου 2020, στις περιοχές που ορίζονται με την απόφαση αυτή, αναλαμβάνει, ως αρμόδια υπηρεσία, η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Δ.Ε.).

Καλούνται οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες και τον ανεμοστρόβιλο της 8ης και 9ης Δεκεμβρίου 2020, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην αρμόδια υπηρεσία για:
1. Έκδοση Έκθεσης Αυτοψίας, εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών
2. Έκδοση Άδειας Επισκευής, εντός είτε ενός (1) έτους από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης είτε ενός (1) έτους από την ημερομηνία παραλαβής της Έκθεσης Αυτοψίας

Για περισσότερες πληροφορίες (απαιτούμενα δικαιολογητικά και διαδικασίες), δείτε παρακάτω το ΦΕΚ όπου δημοσιεύτηκε η Απόφαση.

Η διεύθυνση επικοινωνίας της αρμόδιας υπηρεσίας Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Δ.Ε. είναι:
Καλαβρύτων 52-56 & Φλέμινγκ (Α' όροφος), Τ.Κ. 26226, Πάτρα Αχαΐας.
Τηλ.: 2610 589226, 2610 589121, 2610 589122

Ο Δήμος Ξηρομέρου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανό Πέτσα και τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γεώργιο Καραγιάννη, όπως επίσης τα αντίστοιχα αρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Δ.Α.Ε.Φ.Κ., για την άριστη συνεργασία και τη στήριξη των δημοτών μας, που επλήγησαν από τις συνέπειες των πλημμυρών και του ανεμοστρόβιλου της 8ης και 9ης Δεκεμβρίου 2020.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

1 σχόλιο:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.