Αφαιρέθηκε άμεσα η μπάρα πρόσβασης στην πλωτή στον πάνω Μύτικα.


Αφαιρέθηκε άμεσα από τον Δήμο Ξηρομέρου, με τη βοήθεια και την εθελοντική προσφορά του Μυτικιώτη Τάκη Παλμπά, χωρίς ευρώ αμοιβής (αρνήθηκε αμοιβή), και με τους εθελοντές Sidjan Margjini και Γιώργο Καρδή, η μπάρα πρόσβασης στην πλωτή του πάνω Μύτικα.
Για την ιστορία η συγκεκριμένη πλωτή είναι παράνομη, όπως και οι άλλες 2 στο λιμάνι και θα νομιμοποιηθούν μετά από 15 χρόνια ΤΩΡΑ, μέσα από τις μελέτες του Λιμενικού Ταμείου που θα εκκινήσουν σύντομα.
Επίσης πρόσφατα (πριν 1,5 μήνα) η συγκεκριμένη μπάρα συντηρήθηκε (2η φορά μετά από την συντήρηση το καλοκαίρι του 2020), με αφαίρεση των σάπιων κομματιών και αντικατάσταση από καινούργια, τα οποία είναι άθικτα όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, όμως εκεί που πακτώνει στον μώλο δεν άντεξε, γιατί τα κύματα είχαν πολύ δύναμη λόγω της φουσκοθαλασσιάς και δέχτηκε πολλαπλά κτυπήματα με κατεύθυνση από κάτω και την σήκωσε κυριολεκτικά στον αέρα.
Ελπίζουμε και περιμένουμε σύντομα να αποκατασταθεί η πρόσβαση στην πλωτή και υπάρχει αυτή η βούληση.
Δοθείσης της ευκαιρίας θα ενημερώσουμε τους Μυτικιώτες, ότι οι μελέτες του Λιμενικού Ταμείου, που πρόσφατα είχαμε την δημόσια διαβούλευση στον Μύτικα, είναι μοναδική ευκαιρία να λυθούν τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό μας, τα οποία απαιτούν αρκετά χρήματα, τα οποία ο Δήμος δεν διαθέτει και ούτε θα διαθέτει ποτέ, αλλά με τις μελέτες αυτές στο συρτάρι του Δήμου Ξηρομέρου, μετά αναζητάς χρηματοδότηση, από ΕΣΠΑ, τομεακά ΠΔΕ Περιφέρειας & Υπουργείων, πρόγραμμα ΝΕΑΡΧΟΣ κ.λπ.
Μία από τις μελέτες είναι η χερσαία ζώνη, μία άλλη η ακτομηχανική μελέτη και υπάρχουν και άλλες τρεις μελέτες.
Ο Μύτικας κινδυνεύει από την θάλασσα και πρέπει να πατήσουμε πάνω σε αυτές τις μελέτες, να βρούμε χρηματοδοτικά εργαλεία και να υλοποιηθούν τα λιμενικά έργα που απαιτούνται, κυρίως προστασίας του οικισμού, αλλά και τουριστικής ανάπτυξης.


3 σχόλια:

  1. https://www.ilialive.gr/live/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/86921-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%B8%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%B9-photos-video.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΣΗΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΙΝΤΥ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.