Έφυγε από την θέση της η μία πλωτή από το λιμάνι του Μύτικα. Επανήλθε με την επέμβαση συμπολιτών μας.

Φωτογραφίες αρχείο Ιανουάριος 2019 και Απρίλιος 2012.
Πρόβλημα με την μία από τις δύο πλωτές στο λιμάνι του Μύτικα, η οποία λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν, έφυγε από την θέση της, αφού έσπασαν τα καραβόσκοινα που την κρατούσαν και είχε βάλει ιδιώτης παλαιότερα, αλλά και το Λιμενικό Ταμείο τον Μάιο του 2020, είχε δέσει κάποιες αλυσίδες.
Σε αυτή την πλωτή δεν πρέπει να πλαγιοδετούν μεγάλα σκάφη, ειδικά το χειμώνα, γιατί λειτουργούν ως πανί στον αέρα και δυστυχώς κάποιοι πάνε και πλαγιοδετούν εκεί πάνω.

Σημερινές φωτογραφίες.

Σημερινές φωτογραφίες.

Οι πλωτές αυτές παρουσιάζουν εδώ και πολλά χρόνια διαπιστωμένα προβλήματα (δείτε εδώ και εδώ).
Τα έτη 2016, 2017 και 2018, για τις πλωτές του λιμανιού έχουν κοπεί 3 εντάλματα πληρωμής, συνολικού ποσού 7.296 € και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω.
  • Το 2016 έγινε συντήρηση τους με 2.460 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
  • Το 2017 έγινε συντήρηση τους με 2.430,40 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
  • Το 2018 έγινε συντήρηση τους με 2.405,60 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
Παρά αυτά τα αρκετά χρήματα, οι πλωτές αδικαιολόγητα παραδόθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2019 λυμένες στον αέρα, με τα αγκυροβόλια να τις κρατούν και παρά την πρόχειρη επέμβαση του Λιμενικού Ταμείου τον Μάιο του 2020 (δείτε εδώ), απαιτείται πιο δραστική παρέμβαση, η οποία εδώ και πολύ καιρό αναβάλλεται για να γίνει μαζί με την τοποθέτηση των δύο πλωτών εξεδρών στον Αστακό.
Αυτή την στιγμή η πλωτή επανήλθε στη θέση της, με κινητοποίηση ιδιωτών συμπατριωτών μας και έχει σταλεί δύτης από τον Αντιδήμαρχο Αλυζίας και τον Πρόεδρο του Μύτικα, για να την δέσει προσωρινά πάλι με καραβόσκοινα, αλλά αυτό δεν φτάνει.
Πρέπει να δοθεί μόνιμη λύση με τοποθέτηση καινούργιων αλυσίδων και ναυτικών κλειδιών άμεσα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.