Καθυστέρησης έναρξης μαθημάτων στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών”, την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, με ώρα έναρξης στις 10 π.μ.


Αστακός, 26.01.2022
Αριθ. πρωτ.: 740
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας
T.K. 300 06
Τηλ.: 26463 60500

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ.

ΑΠΟΦΑΣΗ
10/2022
Ο Δήμαρχος.
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010.
2. Το άρθρο 94 παρ. 4 αριθμ. 27 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 /τ.Α ́/7.6.2011) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» με το οποίο προστέθηκε στους Δήμους η αρμοδιότητα για «διακοπή μαθημάτων λόγω έκτακτων συνθηκών εντός των διοικητικών ορίων του οικείου Δήμου».
3. Την αριθ. 61 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.∆. με αριθμό πρωτοκόλλου 74.894/30.12.2010 που αφορά «Άσκηση πρόσθετων αρμοδιοτήτων από τους Δήμους από 1ης Ιανουαρίου 2011του «Προγράμματος Καλλικράτης».
4. Τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς.
5. Τις αριθ. 5/2022 (ΑΔΑ: ΡΘΚΨΩΚΖ-ΙΤΟ) και 9/2022 (ΑΔΑ: 9ΑΕ8ΩΚΖ-ΣΔΙ) αποφάσεις Δημάρχου περί Αναστολής Δια Ζώσης Λειτουργίας Σχολικών Μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης στις 24,25 και 26 Ιανουαρίου 2022.
6. Την ανάγκη έναρξης μαθημάτων στις σχολικές μονάδες του Δήμου στις 27 και 28 Ιανουαρίου στις 10:00 π.μ. λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Την έναρξη μαθημάτων στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Ξηρομέρου την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 στις 10 π.μ. προληπτικά, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.
Οι προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων και οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους, ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την υποδοχή των μαθητών.
Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί άμεσα στους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, στους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτωλ/νίας.

Ο ∆ΗΜΑΡΧΟΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

3 σχόλια:

  1. Εύγε δήμαρχε για την προληπτική αυτή δημοτική απόφαση.
    Και μακάρι οι ανώτατοι πολιτικοί της χώρας μας να είχαν προνοήσει ώστε να κηρυχθεί απο την Κυριακή κιόλας το βράδυ ως ημερες Αργιας οι ημέρες Δευτέρα, Τρίτη.
    Ολα τα άλλα που λένε για δικιολογιες είναι: << άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε >>
    που είπε κάποτε και ο Αείμνηστος Μπάρμπα Γιάννης Μακρυγιάννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το ειπε ο Μακρυγιαννης, ο Τρικουπης το ειπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δέν είμαστε εμείς που γράφουμε την ιστορία,αναγνώστες της ιστορίας μας είμαστε.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.