«Κόσμημα» για τον Μύτικα το νέο σχολείο (εικόνες).


Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”.

«Κόσμημα» για τον Μύτικα το νέο σχολείο. Θέμα χρόνου η μετεγκατάσταση των μαθητών του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου του Μύτικα στο νέο υπερσύγχρονο κτίριο.

Θέμα χρόνου είναι η μετεγκατάσταση των μαθητών του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Μύτικα στο νέο υπερσύγχρονο κτήριο, το οποίο θα συστεγάζει τα δύο σχολεία και διαθέτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές!
Αν όλα κυλίσουν ομαλά, σε περίπου ένα μήνα οι μαθητές θα απολαμβάνουν το νέο σχολείο και τις ανέσεις του!
Αν και το έργο έχει ήδη ολοκληρωθεί και έχει γίνει η διοικητική παραλαβή του εκκρεμούν λεπτομέρειες όπως η σύνδεση του ρεύματος, η αδειοδότηση του ανελκυστήρα κλπ, ενώ εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει οι επαφές με τον πρώην Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων για την προμήθεια νέου εξοπλισμού!
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών θα γίνει η μετεγκατάσταση, η οποία θα γίνει άμεσα και όχι με την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους ή μετά την παύση των μαθημάτων για το Πάσχα! Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχολείο είναι ένα από λίγα σχολικά κτίρια, που κατασκευάστηκαν μέσω ΕΣΠΑ στην Αιτωλοακαρνανία, στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο.

Συγκεκριμένα το νέο σχολείο διαθέτει:

Το Δημοτικό:
· 6 αίθουσες διδασκαλίας,
· αίθουσα Πληροφορικής,
· εργαστήριο φυσικών επιστημών,
· βιβλιοθήκη,
· αίθουσα ξένης γλώσσας,
· εργαστήριο αισθητικής αγωγής,
· γραφείο δασκάλων και διευθυντού,
· αίθουσα γραμματείας και αρχείου,
· χώρος γυμναστού,
· χώρο συλλόγου γονέων,
· αίθουσα πολλαπλών χρήσεων,
· γυμναστήριο,
· χώροι φαγητού, ιατρείου, κυλικείου κ.α.

Το Νηπιαγωγείο:
· αίθουσες εργασίας,
· αίθουσες ανάπαυσης,
· αίθουσες πολλαπλών χρήσεων,
· γραφείο νηπιαγωγών,
· χώρο φαγητού,
· λοιπούς βοηθητικούς χώρους.

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης μιλώντας για το έργο στη «Σ» ανέφερε: «Το σχολείο έγινε από πόρους ουσιαστικά του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ. Είχε εγκριθεί από την Περιφέρεια και την προηγούμενη δημοτική αρχή, η μελέτη είναι επί Σαμαρά και Τριποτσέρη, δηλαδή ο πρώτος που οραματίστηκε το έργο ήταν ο κ. Τριποτσέρης του Καποδιστριακού Δήμου Αλυζίας το 2009. Ωρίμασε η μελέτη επί θητείας Σαμαρά, ενώ ήταν κομβική η συμβολή του αειμνήστου Τριχόπουλου που είχε μεγάλη εμπειρία στα σχολικά κτήρια και του μηχανικού του κ. Πουρνάρα που είναι συνεργάτης του Δήμου.
Εντάχθηκε και δημοπρατήθηκε από την διοίκηση του κ. Γαλούνη κατά το 2015 – 2019. Αυτή την στιγμή ολοκληρώθηκε το έργο και μένουν κάποιες λεπτομέρειες, όπως η σύνδεση του ρεύματος και αμέσως μετά θα γίνει η μετεγκατάσταση.
Το κτίριο είναι σύγχρονο βιοκλιματικό σχολείο με φωτοβολταϊκά στέγης 10 kw, το οποίο έγιναν ενέργειες για να συνδεθεί και να έχει όφελος με τη διαδικασία του συμψηφισμού.

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης.
Διαθέτει αίθουσα κυλικείου, εντευκτηρίου, φυσικής, πληροφορικής, αίθουσες της κλασικής διδασκαλίας, υπάρχουν υποστηρικτικές αίθουσες ενώ στο ίδιο συγκρότημα υπάρχει και το Νηπιαγωγείο. Διαθέτει επίσης αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπου είναι χώρος που έλλειπε από την περιοχή και θα αποτελέσει πυρήνα και τοπόσημο για τον Μύτικα και την Αλυζία, ενώ διαθέτει σύγχρονες αθλητικές εγκατάστασης, γήπεδο μπάσκετ, αρκετό πράσινο, σκέπαστρα κάτω από τα οποία μπορούν τα παιδιά να παίζουν σε περίπτωση βροχής και έτσι να μην συγχρωτίζονται στις αίθουσες, διαθέτει ασανσέρ και πρόσβαση για ΑμεΑ, χώρο για βιβλιοθήκη.
Η διοικητική παραλαβή του έργου έγινε και η μετεγκατάσταση θα γίνει εντός της σχολικής χρονιάς και όχι με την έναρξη της επόμενης και συγκεκριμένα κατ' εκτίμηση θα γίνει σε ένα μήνα, αν όλα κυλίσουν ομαλά. Υπάρχει επίσης επικοινωνία με τον πρώην Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων για την προμήθεια νέου εξοπλισμού.
Αυτή την στιγμή τα Δημοτικό Σχολείο του Μύτικα διαθέτει 40 με 45 περίπου παιδιά, αλλά πιστεύω πως ένα σύγχρονο σχολείο θα αποτελέσει κίνητρο και για άλλους μαθητές της γύρω περιοχής. Πάντα ένα σύγχρονο σχολείο ψυχοκοινωνικά βοηθάει στην ανάπτυξη του παιδιού, αλλά αυτό είναι κάτι που θα ζυγίσουν οι γονείς και η εκπαιδευτική κοινότητα και όχι εμείς.
Στο Νηπιαγωγείο επίσης υπάρχουν περίπου 20 παιδιά, ενώ το νέο κτήριο καλύπτει τις ανάγκες και των δύο σχολείων. Επίσης, ολοκληρώσαμε και ένα πεζόδρομο έξω από το σχολείο για την ομαλότερη πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών, όπως επίσης και τα πεζοδρόμια πέριξ του σχολείου».









0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.