Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρομέρου: Για λόγους πολιτικούς, δεν συμμετέχουμε στην διαδικασία εκλογής Προέδρου και των άλλων θέσεων του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρομέρου για την διαδικασία εκλογής Προέδρου και των άλλων θέσεων του προεδρείου του Δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών, την κορυφαία διαδικασία του Συμβουλίου, θεωρεί ότι θα έπρεπε να αποτυπώνει τους πραγματικούς συσχετισμούς, όπως αποτυπώθηκαν από τους ψηφοφόρους στις δημοτικές εκλογές.
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, με νόμους όλων των κυβερνήσεων, έχουν σχεδόν εξαφανιστεί τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά της διαδικασίας καθώς (μεταξύ των άλλων) ο πρόεδρος, στην ουσία, ορίζεται από τη παράταξη του δημάρχου, μετατρέποντας το πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σε πρόεδρο του δημάρχου. Καθώς διορίζεται ουσιαστικά από τον δήμαρχο και δεν εκλέγεται από το Δημοτικό Συμβούλιο (απλά επικυρώνεται τυπικά).
Επρόκειτο για μια διαδικασία στιγματισμένη από τον αντιδημοκρατικό, απαράδεκτο νόμο για τη εκλογή προέδρου των Δημοτικών Συμβουλίων που ψήφισαν, στήριξαν και εξελίσσουν όλο και πιο αντιδημοκρατικά, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Με ενιαία στρατηγική τον εκάστοτε κυβερνητικό έλεγχο της τοπικής διοίκησης και τη παραπέρα εργαλειοποίηση της στα χέρια του κεντρικού κράτους και της πολιτικής του, ανεξάρτητα ποιος βρίσκεται στη διακυβέρνηση, αποδεικνύοντας ότι δήμοι, περιφέρειες αποτελούν το κράτος στη τοπική διάσταση του και όχι "αυτοδιοίκηση".
Για τους παραπάνω πολιτικούς λόγους, κάνουμε γνωστό ότι δεν συμμετέχουμε στην διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου και των επιτροπών, όπως δεν συμμετείχαμε από θέσεις αρχής και στην προηγούμενη διαδικασία για την εκλογή των ίδιων οργάνων.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση:

Ζαφείρης Ιωάννης
Κομπλίτσης Δημήτριος

1 σχόλιο:

  1. Ανεξάρτητα απο την γενική κριτική θεώρηση για τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της αυτοδιοικητικής Παράταξης ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ,
    η δημοτική θητεία του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας, ήταν καθόλα επιτυχημένη θητεία με αξιοπρεπή παρουσία και στα πλαίσια των κανονισμών που διέπουν την λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων των δήμων και του δήμου μας.
    απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης και προοδευτικής δημοτικής παράταξης
    του δήμου μας:《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών》

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.