Λίγο πάνω από 2,5 χρόνια της δημοτικής αρχής του γιατρού κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, και 10.617.163,20 € είναι το ύψος του ποσού που αφορά χρηματοδοτήσεις. Έχει ξεπεράσει κατά πολύ την προηγούμενη δημοτική αρχή με τα 5 χρόνια διοίκησης και έρχονται και άλλες μεγάλες χρηματοδοτήσεις.


Σας παρουσιάζουμε σήμερα, με συγκεκριμένα στοιχεία και επίσημα έγγραφα, τις επιπλέον χρηματοδοτήσεις του Δήμου Ξηρομέρου για έργα και προμήθειες, κατόπιν αιτημάτων συνοδευόμενων με τεχνικά δελτία και μελέτες, που έλαβε ο Δήμος Ξηρομέρου από τον Σεπτέμβριο του 2019 που ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου ο γιατρός κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης.
Με την υποχρηματοδότηση των Δήμων που ξεκίνησε από την έναρξη των μνημονίων, το θεσμοθετημένο ποσό που αναλογεί στο Δήμο Ξηρομέρου για έργα και προμήθειες, η λεγόμενη ΣΑΤΑ, είναι λίγο πάνω από 200.000 € το χρόνο.
Όπως καταλαβαίνει ο καθένας, αυτό το ποσό δεν επαρκεί για τίποτα.
Πρέπει λοιπόν ο Δήμος Ξηρομέρου να διεκδικήσει την ένταξη του στα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία και αυτό απαιτεί πολύ δουλειά, ικανότητα, μελέτες, τεχνικά δελτία, συχνές επισκέψεις και σοβαρή παρουσία στα Υπουργεία, στην Περιφέρεια και στους υπόλοιπους φορείς χρηματοδότησης, πειθώ, όραμα, σχεδιασμό και ολοκληρωμένες προτάσεις.
Ένα είναι το σίγουρο, ότι οι χρηματοδοτήσεις δεν έρχονται από μόνες τους. Οι χρηματοδοτήσεις δεν έρχονται με θεωρία, με απλές διαπιστώσεις, με ανέξοδες και ανεφάρμοστες προτάσεις, με λαϊκισμό, με δημαγωγία και Facebook, αλλά με πολύ δουλειά... δουλειά... δουλειά...
Είναι πάρα πολύ εύκολο να λες έπρεπε να γίνει αυτό εκεί, αυτό εκεί και το άλλο παραπέρα, αλλά επειδή οι ανάγκες είναι πάρα πολλές, άμα αυτά στο τέλος τα αθροίσεις, θα σου βγάλουν ένα νούμερο εκατομμυρίων ευρώ που θα πρέπει να το βρεις με τον τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω, αλλιώς αερολογείς ή για να το πούμε όπως το λέει ο θυμόσοφος λαός μας: «με τα λόγια χτίζω ανώγια και κατώγια».
Με την βοήθεια του Excel καταγράψαμε το ύψος των 20 χρηματοδοτήσεων στα λίγο πάνω από 2,5 χρόνια της δημοτικής αρχής του γιατρού κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη.
Από αυτές τις χρηματοδοτήσεις, κάποιες έχουν πάει σε δημοπρασία, άλλες ήδη εκτελούνται και αρκετές είναι προς δημοπράτηση και προς εκτέλεση.

Το αρχείο excel αποτελείται από 6 στήλες:
1: Α/Α
2: ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
3: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
4: ΦΟΡΕΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
5: URL ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ
6: ΠΟΣΟ

Με βάση λοιπόν τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε, έχουμε να κάνουμε με 20 χρηματοδοτήσεις, συνολικού ποσού δέκα εκατομμυρίων εξακοσίων δέκα εφτά χιλιάδων, εκατόν εξήντα τριών ευρώ και είκοσι λεπτών (10.617.163,20 €).
Επίσης εκκρεμούν χρηματοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ από το Αντώνης Τρίτσης, τα ΠΔΕ των Υπουργείων και από το Ταμείο Ανάκαμψης, που πάρα πολύ σύντομα εκτιμούμε ότι θα έχουμε ευχάριστα νέα, γιατί κάθε πολίτης που αγαπά τον τόπο του αυτό πρέπει να εύχεται για κάθε δημοτική αρχή, να φέρνει καταρχήν χρήματα στον Δήμο για έργα υποδομής (το απαραίτητο δεύτερο βήμα μετά το πρώτο βήμα των μελετών).
Σε αυτό το κομμάτι με μετρήσιμα στοιχεία η νυν δημοτική αρχή έχει παράξει πολύ μεγάλο έργο, στο πρώτο αλλά απαραίτητο αυτό βήμα, δηλαδή να πας με σωστές μελέτες και σοβαρή στοχοθεσία, να κάνεις τεκμηριωμένες προτάσεις χρηματοδότησης, που θα εγκρίνονται και δεν θα απορρίπτονται.
Το ποσό που έχει έρθει ως σήμερα είναι ήδη πολύ καλό, πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Καλλικρατικού Δήμου Ξηρομέρου, αλλά οι ανάγκες για έργα υποδομής που λείπουν από τον τόπο μας είναι  πάρα πολλές και χρειάζονται και επιπλέον οικονομικοί πόροι. Ήδη όμως έχει ξεπεράσει κατά πολύ την προηγούμενη δημοτική αρχή με τα 5 χρόνια διοίκησης και έρχονται και άλλες μεγάλες χρηματοδοτήσεις.
Αυτό που θα πούμε κλείνοντας το κείμενο μας, είναι ότι φαίνεται πλέον καθαρά και στον πιο δύσπιστο ότι κάτι έχει αλλάξει στον Δήμο Ξηρομέρου και η προσπάθεια αυτή έχει ορατά, πραγματικά και μετρήσιμα αποτελέσματα, που ο καθένας καλόπιστος τα αντιλαμβάνεται.
Βέβαια εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και αυτό ισχύει και για τη δημοτική αρχή.
Επίσης η καλοπροαίρετη κριτική είναι απαραίτητη, επιβάλλεται και διόλου δεν βλάπτει, αντίθετα ωφελεί και επαναλαμβάνουμε ότι αναφερόμαστε στην καλοπροαίρετη κριτική. 
Δείτε το αρχείο excel εδώ.

5 σχόλια:

  1. Προ χωράτε προ χωράτε και μπροστά και σταθερά να προχωράτε
    Και τα έργα τα σωστά ο λαός δέν τα ξεχνά τα εκτιμά και τα θυμάται
    Προχωράτε προχωράτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλες οι υγιείς δυνάμεις θα είναι με το γιατρό Τριανταφυλλάκη.
    Όλοι βλέπουν μετά από πολλά χρόνια θετική πορεία και να φεύγει η μιζέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Όποια κριτική και αν ασκείται στη νυν δημοτική αρχή δεν έχει καμία σχέση με τους πρώην ανυπαρκτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο τους Δημαρχους που στηρίζουν τον τοπο μέσω της Τουριστικης Ανάπτυξης οπως κανουν και οι υπολοιποι σοβαροι Δημαρχοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι να συγκρίνεις Φίλε μου. τη μέρα με την νύχτα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.