Η περιφορά του Επιταφίου στον Μύτικα (φωτογραφίες και βίντεο).


Σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας, πραγματοποιήθηκε χθες Μεγάλη Παρασκευή η Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μύτικα και στη συνέχεια η περιφορά του Επιτάφιου στους δρόμους του χωριού μας.
Ο κόσμος ο οποίος ήταν αρκετός, συγκρινόμενος με τις δύο τελευταίες χρονιές, όπου τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας του covid ήταν πολύ αυστηρά, παρακολούθησε την Ιερή Ακολουθία και έψαλλε τα πολύ γνωστά εγκώμια «Η ζωή εν τάφω», «Ω γλυκύ μου Έαρ» κ.α.
Η φωτιά στο μώλο του Αη Νικόλα δεν μπήκε φέτος για λόγους ασφαλείας, μιας και ένας δυνατός αέρας φυσούσε όλο το απόγευμα και το βράδυ, ο οποίος άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση και ήταν επικίνδυνο να πραγματοποιηθεί το έθιμο της μεγάλης φωτιάς.
Υγεία και καλή Ανάσταση συμπατριώτες.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.