Η Δήλωση που κατέθεσαν οι 13 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την Δευτέρα 16 Μαΐου και αφορά την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2022.


ΔΗΛΩΣΗ

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός συντάσσονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι κατόπιν παρεμβάσεων στην και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι στα πλαίσια του νόμου ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος, αντί να εναρμονιστεί με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λήφθηκε κατά πλειοψηφία άρα αντιπροσωπεύει και την πλειοψηφία των δημοτών, εμμένει αδικαιολόγητα στην απόφαση του να προχωρήσει με διαδικασίες απευθείας αναθέσεων και διαπραγμάτευσης σε έργα βιτρίνας και μάλιστα με εργολάβους της αρεσκείας του.
Θεωρούμε ότι οι συγκεκριμένη πολιτική δεν συνάδει με το νόμο και την ηθική τάξη και τούτο διότι, σύμφωνα με την μελέτη που έχει συνταχθεί, θα εκτελεστούν έργα βιτρίνας και όχι τέτοια που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση των δημοτικών κοινοτήτων σε θέσεις και σημεία που συνεχώς πλήττονται από θεομηνίες.
Η πρόταση μας είναι ότι θα πρέπει τα χρήματα να διατεθούν σε πραγματικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας,  για τοποθεσίες που πράγματι το έχουν ανάγκη και κυρίως αυτές που πλήττονται επανειλημμένα από έντονα καιρικά φαινόμενα.
Για την αλλοπρόσαλλη αυτή πολιτική και την άνευ λόγου εμμονή στο συγκεκριμένο θέμα ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή στους πολίτες και δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από την συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ερωτόκριτος Γαλούνης (Επικεφαλής Παράταξης Δυνατό Ξηρόμερο Πρώτα ο Πολίτης)
Γαζέτας Παναγιώτης
Κακούρης Ηλίας
Καρφής Θωμάς
Ρετούλης Θωμάς
Στάικος Παναγιώτης (Επικεφαλής Παράταξης Αναζωογόνηση Ξηρομέρου)
Ζορμπάς Ιωάννης
Κολοβός Χρήστος
Γεωργούλας Κωνσταντίνος (Ανεξάρτητος)
Γκόλιας Παναγιώτης (Ανεξάρτητος)
Ζώγας Νικόλαος (Ανεξάρτητος)
Λαϊνάς Κωνσταντίνος (Ανεξάρτητος)
Λιβάνης Θεόδωρος (Ανεξάρτητος)

8 σχόλια:

  1. Μετά και την πρόσφατη σεβαστή απόφαση,
    της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου , περί μή επικύρωσης ώς προς την νομιμότητα της πρότασης-για μέρος του Τεχνικού Προγράμματος -πρότασης των δεκατριών δημοτικών συμβούλων του δήμου μας, στο δημοτικό συμβούλιο την 16-5 -2022 που συζητήθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα, θα έπρεπε και κατα την πολιτική μου άποψη, να ήταν παρόντες-εκτός των δικαιολογηθέντων απόντων- όλοι οι υπογράφοντες το κείμενο της παρούσης ανάρτησης, ώστε να υπερασπίσουν πολιτικά και εντός του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας την πρότασή των.
    Και όσον αφορά τυχόν πολιτικές διαφωνίες επι του Τεχνικού προγράμματος απο αντιπολιτευτικές δημοτικές παρατάξεις του δήμου μας, οι πολιτικές θέσεις της αντιπολίτευσης και πολιτικές θέσεις της συμπολίτευσης για θέματα του δήμου μας κρίνονται και θα κριθούν πολιτικά απο τους δημότες του δήμου μας.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης
    του δήμου μας:《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών》

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αποχωρουνε και οι αποντες??
    μαλιστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο τους 13 , δέν ήταν οι 8 δημ. συμβουλοι στο Δ.Σ.
      και η ανακοινωση γραφει οτι , αποχωρησαν απο το Δ.Σ.
      "τραγέλαφος" ανακοινωση των 13ών.

      Διαγραφή
  3. ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ ; ΤΙ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΑΝΤΙΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς τον 6.00 , μαγιόρα ανακοίνωση έβγαλαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή σε παράγραφο του κειμένου της παρούσης ΔΗΛΩΣΗΣ των νύν εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του δήμου μας,
    αναφέρεται και είτε απο τυπογραφικό λάθος και είτε για άλλο λόγο ή άλλους λόγους ότι, αποχώρησαν απο την συνεδρίαση της 16/5/2022 του δημοτικού συμβουλιου του δήμου μας, δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ απουσίαζαν απο την εν λόγω συνεδρίαση,
    κατα την προσωπική μου πολιτική άποψη θα πρέπει να γίνει επαναδιατύπωση της ΔΗΛΩΣΗΣ της σχετικής παραγράφου: << και δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από την συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.>>
    ώστε να αποκατασταθεί η πολιτική πραγματικότητα σε οτι αφορά τις παρουσίες και απουσίες αιρετών δημοτικών στμμβούλων στην εν λόγω συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης
    του δήμου μας : 《 Συμπολιτεία Ξηρομεριτών》

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τυπογραφική διόρθωση : συμβούλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ως απλός δημότης/ετεροδημότης του δήμου μας και υποστηρικτής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης του δήμου μας: 《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών 》 θα ήθελα να ρωτήσω τον δημοτικό σύμβουλο του δήμου μας Κ. Κώστα Γεωργούλα
    -εάν συμφωνεί ή δέν συμφωνεί ως συνυπογράφων της παρούσης ΔΗΛΩΣΗΣ με την τυπογραφικά σωστή επαναδιατύπωση της εν λόγω ΔΗΛΩΣΗΣ δημοτικών συμβούλων του δήμου μας..
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.