Εξαιρετική η ημερίδα Ψυχολογίας για παιδιά και γονείς, που διοργάνωσε η ακαδημία ΑΙΑΣ ΑΛΥΖΙΑΣ και το ΚΔΑΠ Κανδήλας.


Μία εξαιρετική ημερίδα Ψυχολογίας για παιδιά και γονείς πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Κανδήλας, η ακαδημία ποδοσφαίρου του Αία Αλυζίας και το ΚΔΑΠ Κανδήλας. Το θέμα της ομιλίας ήταν ''Το νέο πλαίσιο της νίκης και της ήττας παιδιά - αθλητές στην ψηφιακή εποχή ''.
Το παρών στην ημερίδα έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Αλυζίας κ. Παναγιώτης Παληογιάννης, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας κ. Θανάσης Λαυράνος, προπονητές ποδοσφαίρου της περιοχής, γονείς και παιδιά.
Ο Ψυχολόγος, Επικοινωνιολόγος και Επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Αχιλλέας Υφαντίδης, ήταν ο ομιλητής της ημερίδας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή, άγγιξε τις ψυχές των μικρών παιδιών, τα οποία συμμετείχαν κιόλας στην παρουσίαση της ημερίδας, ευχαριστώντας για την πρόσκληση τους διοργανωτές.
Ο υπεύθυνος προπονητής του συλλόγου Νίκος Λεκατσάς δήλωσε: Καλωσορίζουμε για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια τον κύριο Υφαντίδη στην περιοχή μας. Η παρουσία του εδώ αποτελεί τιμή για την περιοχή, την ακαδημία μας και εμένα προσωπικά. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου κ. Λεύτερη Μάντζαρη για την άμεση και ευγενική ανταπόκριση του στο αίτημα μας για συνδιοργάνωση της εκδήλωσης. Από την πρώτη στιγμή ίδρυσης του Αίαντα θέλαμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, βασισμένο στις πιο σύγχρονες πρακτικές εκπαίδευσης ποδοσφαιριστών. Το πρόγραμμα αυτό βασίζεται στον μακροχρόνιο προγραμματισμό της προπονητικής διαδικασίας, την εκπαίδευση γονέων και παιδιών μέσα από διαδραστικά σεμινάρια ψυχολογίας και διατροφής και τέλος στην ολοκλήρωση του παιδιού μέσα από πολλές εμπειρίες και ερεθίσματα που θα τον καταστήσουν να δρα αυτόνομα ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος.
Το γεγονός ότι η ακαδημία μας αποτελείται από μόλις 32 αθλητές, δεν μας επιτρέπει να κάνουμε καμία έκπτωση σε αυτά που ονειρευόμαστε για την πολύπλευρη αθλητική ανάπτυξη των παιδιών αλλά και του αναπτυξιακού ποδοσφαίρου. Δεν μας επιτρέπει να κάνουμε καμία έκπτωση στον τρόπο που θα δουλέψουμε και στους στόχους που θα θέσουμε. Προσπαθούμε ο καθένας από τον ρόλο του να κάνουμε το καλύτερο για αυτό που αγαπάμε.
Τέλος για να περιγράψω με ένα απόφθεγμα του κύριου Υφαντίδη την δική μου φιλοσοφία αλλά και αυτή που θέλω να έχουν τα παιδιά είναι: «Όποιος αρκείται, τελματώνει. Όποιος σταματά, ξεπερνιέται. Όποιος εφησυχάζει, κατατροπώνεται».


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.