Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των φορέων του Μύτικα, για το άνοιγμα του λιμανιού στα τουριστικά ιστιοπλοϊκά σκάφη.


Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 23 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα, η συνάντηση για το λιμάνι του Μύτικα, κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου Επαγγελματιών Μύτικα.
Παραβρέθηκαν πολλοί κάτοικοι και επαγγελματίες, μέσω τηλεδιάσκεψης ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασίλης Πολύζος, Λευτέρης Κατσαούνης και Παναγιώτης Παληογιάννης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μύτικα κ. Δημήτρης Φάρρος.
Το πάνδημο αίτημα όλων των παρισταμένων ήταν να ανοίξει το λιμάνι του Μύτικα για ελλιμενισμό τουριστικών ιστιοπλοϊκών σκαφών. Όλοι συμφώνησαν, ομονόησαν και επισήμαναν ότι δεν μπορεί να δεσμεύεται στο λιμάνι του Μύτικα συνεχόμενος ντόκος 60 μέτρων για συγκοινωνία που δεν έχει έδρα τον Μύτικα και δεν διανυκτερεύει στον Μύτικα, ενώ υπάρχει λύση ελλιμενισμού της συγκοινωνίας, να αποβιβάσει, να επιβιβάσει και να φύγει, η οποία είναι και ασφαλής και λειτουργική.
Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Λιμενάρχη Λευκάδας και θα υπάρχει αυτή τη φορά και παρουσία των ανθρώπων της συγκοινωνίας αφού προσκληθούν επίσημα, ώστε να βρεθεί λύση μέσα από διάλογο και καλή πίστη, γιατί λύση υπάρχει.
Επίσης δεν αποκλείστηκε η περίπτωση δυναμικών κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες, αν και φέτος στο λιμάνι η κατάσταση παραμείνει ως έχει, με το λιμάνι του Μύτικα αποκλεισμένο για ελλιμενισμό ενός αριθμού τουριστικών ιστιοπλοϊκών σκαφών περί τα 20-25 στο δεξί μπαστούνι του λιμανιού.

6 σχόλια:

  1. Αυτό το δήθεν λιμάνι είναι μια παλιά και πονεμένη ιστορία. Καμιά νομιμότητα στη λειτουργία του. Κουμάντο κάνουν οι τσαμπουκάδες και οι κουτοπόνηροι. Ποιό το κόστος για κάθε θέση; Μηδέν. Να μπούν τα ιστιοπλοϊκά, πώς υπο ποιές συνθήκες, θα υπάρχει έλεγχος απο κάποιους; θα υπάρξει είσπραξη για την παροχή υπηρεσιών; τελικά ποιοί θα αναλάβουν τις διαδικασίες της ομαλής λειτουργίας; Κατα την δική μου άποψη θα γίνει ένας χαμός. Μακάρι να διαψευστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε υπαρχουν αρμόδιοι για όλα τα ζητήματα του δήμου.
      Τέρμα πια οι ανευθυνουπεύθυνοι του παρελθόντος.

      Διαγραφή
    2. Μα αυτό θέλω κι εγώ, δεν το κατάλαβες.

      Διαγραφή
  2. Λευτεριά στα καλαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγγνώμη αγαπητέ 12.41 αλλά το κόστος για κάθε θέση δεν είναι μηδέν. Αυτοί που "ρίχνουν καλάρια" παίρνουν χρήματα. Ο μόνος που έχει να αντιμετωοίσει τη νομιμότητα είναι ο Δήμος. Όλοι οι άλλοι στο απυρόβλητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.