Διαμαρτυρίες παραθεριστών για μεγάλα σκυλιά, τελείως ελεύθερα στη παραλία 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα - Αρχοντοχωρίου και στους κάθετους δρόμους.


Αναγνώστρια του Blog μας που παραθερίζει στον Μύτικα 25 χρόνια, μας μετέφερε με προσωπικό της μήνυμα, να αναδείξουμε το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από μεγάλα σκυλιά, τελείως ελεύθερα στη παραλία 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα - Αρχοντοχωρίου και στους κάθετους δρόμους.
Όπως μας τονίζει τόσο πρωινές (αυτοί που αθλούνται) όσο και βραδινές ώρες, πολλοί παραθεριστές αδυνατούν να περπατήσουν ελεύθερα κατά μήκος της παραλίας αλλά και στους καθέτους δρόμους, λόγω του ότι κάποιοι ιδιοκτήτες αφήνουν τελείως ελεύθερα τα σκυλιά, τα οποία λειτουργούν ως φύλακες και επιτίθονται, χωρίς αυτά να φταίνε σε κάτι.
Όπως μας αναφέρουν, αυτή είναι μία συμπεριφορά κάποιων λίγων ανθρώπων, που δεν τιμά τον τόπο, βλάπτει το τουρισμό και η πιθανότητα κάποιου ατυχήματος είναι πολύ μεγάλη.
Εμείς ως οφείλουμε αναδεικνύουμε το θέμα και θα πούμε ότι πρωτίστως κάθε μέρος το κάνουν οι άνθρωποι και η Παιδεία που αυτή φέρουν. Όλοι συνυπάρχουμε και προσπαθούμε να μαθαίνουμε και να μην ενοχλούμε τους διπλανούς μας. Ελπίζουμε να υπάρξει μια ευαισθητοποίηση καταρχήν από τους ιδιοκτήτες του καλύτερου φίλου του ανθρώπου, του σκύλου και  να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

9 σχόλια:

  1. τα σκυλιά τα είδε η αναγνώστρια και μιλά για παιδεία. Για την παιδεία αυτόν που κλειδώνουν τις ομπρέλες στην παραλία όλο το καλοκαίρι δεν τα βλέπει. παρακαλώ να δημοσιευθεί το σχόλιο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για όλα υπάρχουν λύσεις, εύκολες και δύσκολες. Τα σκυλιά και οι ομπρέλες είναι στην πρώτη κατηγορία, η ασυδοσία στο λιμάνι; Εδώ σας θέλω.

      Διαγραφή
  2. Καμμιά ομπρέλα δεν κυνήγησε παιδιά με ποδήλατα ούτε δάγκωσε κανένα και φυσικά δ ε ν φταίει κανένα ζώο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την ευκαιρία να θίξουμε και το θέμα των ζώων γενικότερα. Ως δια μαγείας εμφανίζονται αρνιά, κατσίκια, μοσχάρια και γουρουνόπουλα μόνο στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου. Σε όλα τα άλλα μέρη υπάρχει τουλάχιστον φύλαξη. Επίσης να θίξουμε το θέμα των ζωωφιλων παραθεριστών, οι οποίοι εγκαταλείπουν κάθε Σεπτέμβριο τα αγαπημένα τους ζώα στο δρόμο Μύτικα Αστακού επειδή τα βαρέθηκαν. Και έχουμε γεμίσει αδέσποτα πολυτελείας. Και επίσης να μιλήσουμε και για όλα τα παραπάνω που αναφέρει η αγαπητή παραθερίστρια και φίλη του χωριού μας. Μόνο να μην μιλήσουμε για όσα πάμε να κάνουμε τελευταία στιγμή επειδή δεν έχουμε το θάρρος το μυαλό και το σθένος να τα σκεφτούμε μόνοι μας και νωρίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θλίβομαι για το γεγονός, έρχομαι κάθε χρόνο απ' το 2016, δυστυχώς δεν είναι μόνο οι σκύλοι το πρόβλημα. Φέτος διακρίνω πως η παραλία έχει χειροτερέψει. Στρωτή για μικρά παιδιά όμως χωρίς καθόλου περιποίηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πρόβλημα με τα σκυλιά που δεν φταίνε, υπάρχει όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι. Όσο αφορά τις ομπρέλες πρέπει να παρέμβει ο Δήμος διότι οι βάσεις των ομπρελών θαμμένες στην άμμο παραμένουν όλο το χρόνο και αφενός είναι παράνομο αλλά και επικίνδυνο. Εμείς καθορίζουμε το μέλλον του τόπου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατε να μην ξεχνάμε και τα πασαλια στην ακρογιαλιά για να δένουν φουσκωτά και βάρκες. Πού υπάρχει κίνδυνος να το πατήσει κάποιος και να τού τρυπήσει το πόδι.

      Διαγραφή
  6. Δυστυχώς η ανοχή στην παρανομία έγινε κουλτούρα μας. Έλα μωρέ, να το πω λαϊκά, την δουλειά μου να κάνω. Να νοιαστώ για τον διπλανό μου? Ποιος είναι αυτός και τι με νοιάζει..

    Άλλος παρατάει βάσεις για ομπρέλες όλο τον χρόνο, λες και είναι κτήμα του ή παραλία αδιαφορώντας για το αν αυτό που κάνει είναι παράνομο ή αν χτυπήσει το πόδι του κάποιος που περπατάει.
    Άλλος αφήνει πασάλια για την βάρκα του, το φουσκωτό του γιατί έτσι βολεύεται, αδιαφορώντας για την παρανομία του και για τον συνάνθρωπό του.
    Άλλος αφήνει το σκύλο του ελεύθερο γιατί έτσι θεωρεί σωστό, αδιαφορώντας για τους περιπατητές, τρομαζόντας τους με το σκύλο που χυμάει.
    Άλλος πετάει τα σκουπίδια του στην παραλία αφού έχει και άλλα εκεί γύρω.

    Αυτά είναι χρόνια προβλήματα και αντικοινωνικές συμπεριφορές. Όσο δεν διορθώνονται, δεν προοδεύουμε σαν κοινωνία και πάμε ολοταχώς προς τα πίσω.

    Ας γίνουν επιτέλους οι έλεγχοι για τις παραβάσεις από τον Δήμο και τις Αρχές!!

    Αναμένουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.