Θαλαμηγός 42 μέτρων, αναστάτωσε νωρίς το πρωί τον Μύτικα με τα τεράστια απόνερα της.


Αυτό που έγινε στον Μύτικα σήμερα νωρίς το πρωί δεν είναι μεν πρωτοφανές, έχει γίνει μία συνήθεια που μας ενοχλεί και μας εκνευρίζει κάθε Καλοκαίρι, αλλά η ένταση των απόνερων που σήκωσε η 42μετρη θαλαμηγός, πραγματικά ήταν πολύ μεγάλη και πολύ επικίνδυνη.
Η θαλαμηγός πέρασε με μεγάλη ταχύτητα στο στενό μεταξύ Καλάμου και Μύτικα, με αποτέλεσμα τεράστια κύματα να προκαλέσουν ένα κομφούζιο σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Μύτικα.
Εμείς επισημαίνουμε για μία άλλη φορά τον κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα από αυτή την κατάσταση. Γίναμε μάρτυρες έντονων διαμαρτυριών, από ηλικιωμένους που κάνανε μπάνιο στην είσοδο του Μύτικα στα περιβόλια, όπου μας περιέγραφαν μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση.
Πρέπει να γίνουν συστάσεις ώστε τα μεγάλα σκάφη, όταν διέρχονται από το στενό Καλάμου - Μύτικα να κόβουν ταχύτητα, γιατί υπάρχει παραθαλάσσιος οικισμός και παραλίες λουομένων. Είναι βασικός κανόνας της ναυσιπλοΐας άλλωστε και υπάρχει σχετική λιμενική διάταξη για τις προβλεπόμενες ταχύτητες μεγάλων σκαφών όταν περνούν από στενά και σε περιοχές με παραλιακούς οικισμούς και παραλίες λουομένων.
Η 42μετρη θαλαμηγός που προκάλεσε το πρόβλημα, φαίνεται στο Marine Traffic, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη περιοχή αγκυροβολημένη αρόδο και την είδαν καθαρά πάρα πολλοί κάτοικοι.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.