Τελείωσε και το δέσιμο της πλωτής στον πάνω Μύτικα.


Τελείωσε και το δέσιμο της πλωτής στον πάνω Μύτικα, με τη τοποθέτηση κομματιών καινούργιας αλυσίδας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, με τα 7.440 € που έδωσε ο Δήμος Ξηρομέρου, περιλαμβάνονταν και έγιναν:
  • Εργασίες ολικής επισκευής-ανακατασκευής της μεταλλικής ράμπας πρόσβασης στη πλωτή εξέδρα στο πάνω Μύτικα (μπήκαν πολλά καινούργια μεταλλικά κομμάτια, καινούριες σανίδες, καινούρια ράουλα, ολικό τρίψιμο, αστάρωμα και βάψιμο). Έγινε λοιπόν μία πλήρη βαριά συντήρηση. Επίσης αυτός που την επισκεύασε είχε την υποχρέωση να μεταφέρει την ράμπα από τον Μύτικα στο συνεργείο του και να φέρει την επισκευασμένη ράμπα στον Μύτικα.
  • Προμήθεια περί τα 90 μέτρα χοντρή αλυσίδα μέσα σε βαρέλια και τα αντίστοιχα ναυτικά κλειδιά για να ασφαλιστούν 3 πλωτές, η μία στο πάνω Μύτικα και οι δύο του λιμανιού, κάτι που δεν είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια παρά τα σχετικά εντάλματα πληρωμής και ειδικά αυτές του λιμανιού ήταν στον αέρα. Πολλά χρήματα από τα 7.440 €, αφορούν την προμήθεια της αλυσίδας και αυτό πρέπει να αναφερθεί.
Επίσης στα 7.440 € δεν περιλαμβάνονταν ποτέ η υποχρέωση του προμηθευτή για τοποθέτηση της μεταλλικής ράμπας στη θέση της (ούτε για την αφαίρεση της όταν είχε πάθει την ζημιά), γιατί όσοι ξέρουν τον Μύτικα και το συγκεκριμένο σημείο, γι αυτή τη δουλειά απαιτείται πλωτός γερανός και εκεί προσφέρθηκε ο συμπατριώτης μας Τάκης Παλμπάς εθελοντικά, που διαθέτει πλοίο με γερανό και πάντα εθελοντικά προσφέρεται και βοηθά σε τέτοιες καταστάσεις.
Επίσης οι εξωτερικές χιαστί αλυσίδες τις πλωτής στο πάνω Μύτικα δεν ξεχάστηκαν, απλά έγινε επιλογή να μείνει δεμένη εκεί με τις παλιές αλυσίδες οι οποίες ήταν σε καλή κατάσταση. Σήμερα μπήκαν και καινούργιες χιαστί, που πιάνουν σε πιο απομακρυσμένα σημεία για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, σε μία πλωτή που είναι το χειμώνα εκτεθειμένη στα μεγάλα κύματα και πάντα γι αυτή υπάρχει η υποψία κινδύνου.
Επίσης δεν δούλεψαν ποτέ πολλοί κάτοικοι εθελοντικά(!!!) για την τοποθέτηση της μεταλλικής μπάρας. Τα δύο παιδιά που αναφέραμε και εμείς τα ονόματα τους, ήταν εργαζόμενοι του Τάκη Παλμπά που δούλευαν μαζί του και όχι πολλοί κάτοικοι.
Οι δύο συμβασιούχοι του Δήμου παραβρέθηκαν για να βοηθήσουν τον δύτη που έδενε τις πλωτές με τις καινούργιες αλυσίδες και να βοηθήσουν τον Τάκη Παλμπά στην τοποθέτηση της μεταλλικής μπάρας και δεν έχουν καμία σχέση με τα 7.440 € που δόθηκαν αποκλειστικά για βαριά επισκευή-ανακατασκευή της μεταλλικής μπάρας και για την προμήθεια αλυσίδας.

Φωτογραφίες από τις σημερινές εργασίες στη πλωτή στο πάνω Μύτικα.
Φωτογραφίες από την πρώτη επέμβαση στις πλωτές τον Χειμώνα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.