Τελευταίες εξελίξεις και λίγα λόγια για την διαδρομή εξασφάλισης πολιτικών συμμαχιών, για την Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας.


Ημερομηνία 24/07/2022
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΑΛΑΜΟΥ - ΚΑΣΤΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ
ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελευταίες εξελίξεις και λίγα λόγια για την διαδρομή εξασφάλισης πολιτικών συμμαχιών, για την Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας.

Κλείνουμε αισίως 2 χρόνια από τη στιγμή που ο Δήμος Ξηρομέρου με την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας, ξεκίνησε μια διαδρομή ενεργειών προς κάθε κατεύθυνση του κεντρικού Κράτους, της Περιφερειακής Διοίκησης και των πολιτικών κομμάτων, στην προσπάθεια να μη συμπεριληφθεί στην υπό ίδρυση Π.Ο.Α.Υ το παράκτιο τμήμα Αστακού – Μύτικα και Νήσου Καλάμου.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν σεβάστηκε τον αντίλογο της κοινωνίας και προχωρά ακάθεκτη να γίνει νόμος του κράτους η Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας. Πριν ενάμιση μήνα είχε υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα από τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και εστάλη στο 5ο τμήμα του ΣτΕ για έλεγχο νομιμότητας. Πριν λίγες ημέρες ενημερωθήκαμε από τους νομικούς μας, ότι το Π.Δ επεστράφη στο Υπουργείο ως νόμιμο κατ’ αρχήν, αλλά με κάποιες παρατηρήσεις - επισημάνσεις από τους τρεις εισηγητές του τμήματος. Κάποιες από αυτές είναι σοβαρές και η νομική ομάδα της επιτροπής αγώνα, θα τις αξιοποιήσει στο έπακρο στην προσφυγή ακύρωσης που θα υποβάλουμε στο ΣτΕ και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ.
Μία από τις ενέργειες της επιτροπής για την αποτροπή της ίδρυσης της εν λόγω Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας, ήταν η εξασφάλιση πολιτικής στήριξης των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η δεύτερη ενέργεια ήταν η προετοιμασία της νομικής προσφυγής στο ΣτΕ, αν δεν βρισκόταν πολιτική λύση, με ταυτόχρονη εύρεση όλων εκείνων των επιστημονικών στοιχείων, που αποδεικνύουν τον λάθος σχεδιασμό της εν λόγω Π.Ο.Α.Υ και έτσι προέκυψε η συνεργασία με καταξιωμένους επιστήμονες και φορείς (Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος), που μας έφεραν όλα αυτά τα στοιχεία, που τα έχουμε πλέον στο οπλοστάσιο μας.
Στα πλαίσια λοιπόν αυτά συναντηθήκαμε με αρμόδιους Υφυπουργούς και Υπουργούς της Κυβέρνησης των οποίων η βούληση ήταν καθαρά η έγκριση της Π.Ο.Α.Υ. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς προσπάθησαν να μας “σύρουν” σε διάλογο με τους επενδυτές με το ενδεχόμενο εξεύρεσης κάποιας λύσης. Δεχθήκαμε και συναντηθήκαμε δυο φορές, τη μια παρουσία του τότε Υπουργού κ. Σπήλιου Λιβανού, με τους εκπροσώπους των ιχθυοκαλλιεργειών, φυσικά χωρίς αποτέλεσμα αφού οι επενδυτές δεν επιθυμούσαν με τίποτα να εξαιρέσουν από την Π.Ο.Α.Υ το παράκτιο μέτωπο Αστακού-Μύτικα και Καλάμου, που ήταν για εμάς το ζητούμενο και η κόκκινη γραμμή, όπως αυτή τέθηκε από το δημοτικό συμβούλιο. Στην συνάντηση αυτή ο Υπουργός δεν πήρε θέση υπέρ των αιτημάτων μας και την άλλη μέρα εκδώσαμε δελτίο τύπου.
Μπροστά λοιπόν στην άρνηση της Κυβέρνησης να αποσύρει την εν λόγω μελέτη της Π.Ο.Α.Υ, η επιτροπή εξέδωσε υπομνήματα -επιστολές διαμαρτυρίας -καταγγελίες ουκ ολίγες, ενώ παράλληλα παρέδωσε στο γραφείο του Πρωθυπουργού τέσσερα υπομνήματα με τις θέσεις μας, χωρίς ποτέ να απαντηθούν. Επιστολή καταγγελία, που απευθύνονταν στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Περιβάλλοντος, επιδόθηκε κατ' ιδίαν στον Γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, που ως επικεφαλής κομματικής περιοδείας, επισκέφτηκε το Πλατυγιάλι πριν ένα μήνα.
Καταγγελίες επίσης και υπομνήματα εξέδωσε, η επιτροπή αγώνα, κατά καιρούς και προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Πολιτείας και προς την Περιφέρεια και προς τους βουλευτές, καθώς και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Να σημειώσουμε εδώ την στάση των Μ.Μ.Ε, τοπικών κυρίως και πανελλαδικών, που σε όλο το δίχρονο αγώνα, μας έκλεισαν τις πόρτες ερμητικά. ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗ. ΤΥΧΑΙΟ; Δεν νομίζουμε! Η ελευθερία του τύπου προσαρμόζεται ανάλογα με τη δύναμη του αγωνιζόμενου, συνδυαστικά με τη δύναμη των καταγγελλόμενων. ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!
Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε όλα τα τοπικά Blogs στα όρια του Δήμου και ορισμένα του νομού μας, που τιμούν την ελευθεροτυπία, δημοσιεύοντας, όλα μας τα δελτία τύπου.
Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με το κόμμα της Ν.Δ., αλλά «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα» που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, πόρτες ερμητικά κλειστές, οι δε βουλευτές του Μάριος Σαλμάς, Κώστας Καραγκούνης, Σπήλιος Λιβανός ούτε που κατάλαβαν τι επιδιώκουμε, αφού ποτέ δεν μπήκαν στη διαδικασία να μας ακούσουν πραγματικά. Επέλεξαν τακτική Πόντιου Πιλάτου. Το καταγγείλαμε και αυτό.
Για το θέμα καταφέραμε να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο (Ιανουάριος 2021), με αίτημα να άρει την προηγούμενη θετική γνωμοδότηση (διοίκησης Κατσιφάρα), αίτημα που δεν έγινε δεκτό από της τρεις παρατάξεις (Φαρμάκη - Κατσιφάρα - Σπηλιόπουλου). Στήριξαν το αίτημα οι παρατάξεις της Αριστεράς (Κ.Κ.Ε, ΛΑ.Ε, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των οικολόγων.
Επικοινωνήσαμε διαδικτυακά, λόγω κορωνοϊού, με τους τομεάρχες περιβάλλοντος και αλιείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, ενώ κατέστη αδύνατη, παρά της φιλότιμες προσπάθειες μας, η συνάντηση με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και αργότερα με τον νέο αρχηγό κ. Νίκο Ανδρουλάκη. Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι επίσημα ποτέ δεν πήραμε επίσημη στήριξη, ούτε κοινοβουλευτικά ετέθη το θέμα στους Υπουργούς μέσω επερώτησης στη Βουλή, γεγονός που καταγγείλαμε και δημόσια με δελτίο τύπου. Ο βουλευτής του Νομού κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ουδέποτε μας στήριξε, απεναντίας ήταν από την αρχή υπερ της Π.Ο.Α.Υ.
Αναφέρουμε ότι είχαμε και μια συνάντηση το 2020 με χαμηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, από την οποία βγήκε μια ανακοίνωση, που ποιο ασαφέστατη δεν γίνονταν. Φυσικά δεν στήριζαν τα αιτήματα μας.
Μέλη της επιτροπής αγώνα, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ξηρομέρου, συναντηθήκαμε επί δύο ώρες στο γραφείο του Γ.Γ του Κ.Κ.Ε με τον ίδιο τον κ. Δημήτρη Κουτσούμπα και στελέχη του Κ.Κ.Ε, παρουσία του βουλευτή του Νομού κ. Νίκο Παπαναστάση, όπου μας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του κόμματός του στον αγώνα που κάνουμε. Μάλιστα η Κ.Ο Ξηρομέρου διοργάνωσε και ειδική για το θέμα ομιλία στον Αστακό, με ομιλητή τον βουλευτή Αιτωλ/νίας κ. Νίκο Παπαναστάση, ο οποίος παρευρέθηκε και ως ομιλητής στην εκδήλωση μας στο ΚΑΡΑΒΕΛ (ο μόνος που ήρθε, αν και προσκλήθηκαν όλοι). Επίσης στην περιοδεία του κυρίου Κουτσούμπα στον Νομό, μας δόθηκε δυο φορές, σε ανάλογες συγκεντρώσεις, το βήμα να εκφράσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, παρουσία του κ. Κουτσούμπα.
Είχαμε διαδικτυακή συνάντηση, επίσης λόγω κορωνοϊού, με την ομάδα περιβάλλοντος του ΜΕΡΑ 25 και επανειλημμένες συναντήσεις με την βουλευτή κα Σοφία Σακοράφα, η οποία τόσο εκείνη όσο και ο βουλευτής κ. Κρίτων Αρσένης, κατέθεσαν επερώτηση στη Βουλή, δυο φορές, για το θέμα. Στην εκδήλωση του ΚΑΡΑΒΕΛ παρέστη ο ίδιος ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης, πιστοποιώντας την στήριξη του κόμματος του στον αγώνα που κάνουμε για την αποτροπή της συγκεκριμένης Π.Ο.Α.Υ.
Συνάντηση με το κόμμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δεν επετεύχθη και το κόμμα αρκέστηκε σε μια ερώτηση του προς τον Υπουργό.
Συνάντηση η Επιτροπή Αγώνα πραγματοποίησε και με ηγετικά στελέχη του πολιτικού κόμματος της ΛΑ.Ε, με επικεφαλής τον συμπατριώτη μας πρώην Υπουργό κ. Δημήτρη Στρατούλη, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα μας και για το λόγο αυτό εξέδωσε και δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε σε εφημερίδες των Αθηνών.
Κλείνουμε αναφέροντας το υπόμνημα που καταθέσαμε στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, αναλύοντας με επιχειρήματα τις θέσεις μας και πόσο σημαντικό είναι για την τοπική μας κοινωνία το συγκεκριμένο θέμα, ζητώντας της να μην βάλει την υπογραφή της στο εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα.

Επαναφορά της αλήθειας, σχετικά με αιτιάσεις του πολιτικού κόμματος ΣΥ.ΡΙΖ.Α - Π.Σ:
Με αφορμή τώρα την τελευταία επιστολή  - καταγγελία μας προς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του και συνδυαστικά με την απάντηση που έδωσε.
Η επιστολή έλεγε μόνο αλήθειες, για τη κεντρική στάση του κόμματος, η οποία από τα στοιχεία που έχουμε χαράχθηκε καθαρά από τη στάση των βουλευτών του, την θέση των οποίων, ως κόμμα, δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να την υπερκεράσει. Αυτό συνέβη και με τα άλλα δύο κόμματα, δυστυχώς.
Είναι αλήθεια επίσης ότι σε έναν κοινωνικό αγώνα πολιτών ενάντια σε πλήθος εμποδίων και τεράστιων πολιτικών, προσωπικών και οικονομικών συμφερόντων, το βάρος της ευθύνης είναι τεράστιο. Σε αυτό τον άνισο αγώνα κληθήκαμε να παλέψουμε, εθελοντικά και με ανιδιοτέλεια και συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση. Στην επόμενη παράγραφο αποκαθιστούμε τις όποιες παρεξηγήσεις έλαβαν χώρα.
1. Το 2015-2019 δεν ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ, το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών (Κ.Υ.Α 31722/4-11-2011/ ΦΕΚ αρ.2505/04-11-2011. Αυτό ισχύει και σήμερα και με βάση αυτό θα ιδρυθούν οι Π.Ο.Α.Υ ανά την Ελλάδα. Μακάρι να είχε ακυρωθεί, όπως δήλωνε ορθώς, στη Βουλή των Ελλήνων το 2011, ο βουλευτής κ. Δρίτσας, οπότε σήμερα δεν θα μιλάγαμε για ίδρυση Π.Ο.Α.Υ. Η Κυβέρνηση της εποχής, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 30-12-2015 - ΦΕΚ 184/Α/30-12-2015, αντί για κατάργηση έδωσε παράταση (είχε λήξη το 2014) στους Ιχθυοκαλιεργητές για σύνταξη μελέτης ίδρυσης της Π.Ο.Α.Υ έως το 2019 και το 2019 που αναλαμβάνει η Κυβέρνηση της ΝΔ, δίνει άλλες δύο παρατάσεις, με την τελευταία να λήγει τον Δεκέμβριο του 2022. Το διάστημα 2015-2019 εξασφαλίζονται από τη διοίκηση του κράτους οι απαιτούμενες γνωμοδοτήσεις και λαμβάνεται και θετική γνωμοδότηση από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος, από την προηγουμένη διοίκηση Κατσιφάρα, για την Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας. Τον Απρίλιο του 2019 ο φάκελος κλείνει και προχωρά η διαδικασία έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος. Ο φάκελος ξανανοίγει τον Σεπτέμβριο του 2020, με δική μας πρωτοβουλία, μετά από την απόφαση του νέου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου και την σύσταση της Επιτροπής Αγώνα. Καταφέραμε να το καθυστερήσουμε δυο χρόνια. Δύο χρόνια μετά και παρά τις ενέργειες και τα αδιάψευστα στοιχεία μας, η Κυβέρνηση της Ν.Δ παραμένει αταλάντευτη στο στόχο της, Π.Ο.Α.Υ με κάθε τίμημα, εξυπηρετώντας μόνο τα συμφέροντα ντόπιων και διεθνών επενδυτών και οικονομικών παραγόντων, αγνοώντας, αυταρχικά, τα αιτήματα και τον αντίλογο της τοπικής κοινωνίας.!!! Επίσης εκείνη την εποχή 2018-2019, θεσμοθετείται η πρώτη Π.Ο.Α.Υ στην Κατερίνη για οστρακοκαλλιέργεια (απόδειξη και αυτό ότι το χωροταξικό δεν καταργήθηκε).
Σήμερα επί Κυβέρνησης Ν.Δ, που είναι φανατική των Π.Ο.Α.Υ και βασική υπεύθυνη για την ίδρυση τους, έχουν θεσμοθετηθεί τρεις Π.Ο.Α.Υ (ΟΞΥΑΣ, ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ) και ελπίζουμε να μην θεσμοθετηθεί η δικιά μας.
2. Η τηλεδιάσκεψη με τους τομεάρχες του κόμματος έγινε το 2020, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα και σε αυτήν δεν συμμετείχαν οι δυο βουλευτές του κόμματος. Η δεύτερη τηλεδιάσκεψη έγινε το ίδιο διάστημα, πάλι με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα, με τους βουλευτές του Νομού στην οποία συμμετείχαν όλοι εκτός του κ. Καραγκούνη και ο μόνος βουλευτής που πήρε θέση ενάντια στην Π.Ο.Α.Υ ήταν ο κ. Παπαναστάσης του Κ.Κ.Ε και με γραπτή δήλωση του. Για τους άλλους δεν υπέπεσε στην αντίληψη μας κάποια δήλωση τους έστω και προφορική. Αν υπάρχει, να τη δούμε και θα την δημοσιεύσουμε άμεσα.
3. Η ερώτηση τον μακρινό Δεκέμβρη του 2020: «…τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο με τα αιτήματα του Δήμου και των πολιτών…», που κατατέθηκε από τους τομεάρχες με υπογραφή και των δυο βουλευτών, απευθύνονταν στους τρεις αρμοδίους Υπουργούς και την δημοσιοποιήσαμε την επόμενη μέρα με δικό μας δελτίο τύπου. Δεν την κρύψαμε! Συνέχεια όμως στο θέμα με επερώτηση στη Βουλή, όπως προβλέπει η νομοθεσία, δεν υπήρξε έως σήμερα, ούτε άλλη πρωτοβουλία και παρά τις οχλήσεις μας. Αν υπάρχει να τη δούμε και θα την δημοσιεύσουμε άμεσα! Φυσικά δεν κατέστη δυνατή και η συνάντηση με τον ίδιο τον αρχηγό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Π.Σ κ. Αλέξη Τσίπρα, αν και το αιτηθήκαμε δυο φορές.
4. Οι ανακοινώσεις που εκδόθηκαν, από τις δυο Ο.Μ τον μακρινό Δεκέμβρη του 2020, τις δημοσιοποιήσαμε την ίδια μέρα, ήταν εκείνες τις ημέρες που έγινε η τηλεδιάσκεψη και στα πλαίσια κατάθεσης της ερώτησης στους Υπουργούς, την οποία και δεν κρύψαμε. Έκτοτε σιγή ασυρμάτου. Αν υπάρχει άλλη να τη δούμε και θα την δημοσιεύσουμε άμεσα! Η ενεργή συμμετοχή απλών πολιτών και μελών του Κόμματος στις εκδηλώσεις μας, μας τιμά και τιμά και τους ίδιους προσωπικά που ενστερνίζονται τα δίκαια αιτήματα, για τη σωτηρία του τόπου μας. Επίσης αναγνωρίσαμε, συγχαρήκαμε δημόσια και κατ’ ιδίαν και δημοσιεύσαμε από την πρώτη στιγμή, τις δυο προσωπικές επιστολές συμπαράστασης στον αγώνα μας, δυο στελεχών του κόμματος, κας Μαρίας Τριανταφύλλου και κ. Παναγιώτη Κατσούλη, κατά την εκδήλωση στο ΚΑΡΑΒΕΛ. Ανάλογες συμμετοχές και επιστολές είχαμε και από άλλα μέλη κομμάτων και απλών πολιτών από όλους τους πολιτικούς χώρους. Εξάλλου μη ξεχνάμε ότι μέλη και ψηφοφόροι των κομμάτων είναι σχεδόν όλοι η τοπική κοινωνία που στηρίζει τα δίκαια αιτήματά μας, που αποτελούν και δικά τους αιτήματα. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ για να μας αποδοθεί το δίκαιο και λογικό.
Αυτά, ως την αποκατάσταση της αλήθειας με πραγματικά γεγονότα.
Όλα τα άλλα που αναφέρει η απαντητική επιστολή του κόμματος ΣΥ.ΡΙΖ.Α - Π.Σ, λόγω του πολιτικού πολιτισμού που μας διακατέχει, ως εθελοντές πολίτες μέλη της Επιτροπής Αγώνα, δεν τα σχολιάζουμε…
Η Επιτροπή παραμένοντας υπερκομματική θα συνεχίσει να παρίσταται και να επιδίδει επιστολές διαμαρτυρίας σε όλους ανεξαιρέτως τους αιρετούς ή και υποψήφιους που επίσημα (όχι ιδιωτικά) θα επισκέπτονται το Δήμο μας. Δεν νοείται εκλεγμένος ή υποψήφιος βουλευτής ή τοπικός πολιτευτής να επισκέπτεται επίσημα το τόπο μας και να αποφεύγει να μιλήσει για το μείζων πρόβλημα!
Η Επιτροπή αγώνα μαζί με τη δημοτική αρχή και με τους συμπολίτες μας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο τόπο μας, που υπερ αγαπάμε, προχωρά δυναμικά και ενωμένοι όσο ποτέ, στην επίτευξη του στόχου που έθεσε το δημοτικό συμβούλιο με την απόφαση 87/2020, μέχρι τέλους και σε αυτό το τέλος το δίκαιο θα επικρατήσει.
Απόσυρση της Π.Ο.Α.Υ και αφαίρεση από αυτή του παράκτιου τμήματος ΑΣΤΑΚΟΥ - ΜΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΚΑΛΑΜΟ. Διαφορετικά, ακύρωση στην πράξη .
ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ.

4 σχόλια:

  1. οι δύο δήθεν αριστεροί εκλεγμένοι του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας
    Μήπως θέλουν να τους πούμε
    και ιδιαίτερα συν χαρητήρια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η μηοως νομιζουν ότι είναι μοναδικοί και αναντικατάστατο εντός του κόμματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Επιτροπή αν Αγώνα είναι πια καταξιωμένη μέσα στην κοινωνία μας
    Και τόσο για το μέχρι τώρα αποτέλεσμα του κοινωνικού μας αγώνα, αλλά το δίκιο του κοινωνικού μας Αγώνα.
    Και το δίκιο είναι πανίσχυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν αγωνίζομαι για κανένα κόμμα, αγωνίζομαι Μόνο για τον τόπο μου Αυτό μπορούμε να το κάνουμε πράξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.