Καταχώρηση στο Routes.gr. Ένας έξοχος προορισμός για extreme sport, το αναρριχητικό πεδίο «Μύτικας - Καμπλάφκα Αιτ/νίας»


Καταχώρηση του αναρριχητικού πεδίου «Μύτικας - Καμπλάφκα Αιτ/νίας» στο Routes.gr, τον πρώτο ηλεκτρονικό αναρριχητικό οδηγό με διαδρομές από τα ελληνικά βουνά (δείτε εδώ).
Το Routes.gr αποτελεί τη βασικότερη πηγή πληροφοριών για αναρριχητικές διαδρομές κάθε τύπου (βράχου, πάγου και μικτές), με καταγεγραμμένα τα καλύτερα σημεία στην Ελλάδα για Sport Climbing.


Έχουμε την τύχη να διαθέτουμε στο τόπο μας ένα έξοχο προορισμό extreme sport, το αναρριχητικό πεδίο «Μύτικας - Καμπλάφκα Αιτ/νίας», του οποίου την ονοματοδοσία έκανε ο άνθρωπος που το έκανε γνωστό πρώτος, ασχολούμενος επί πολλά χρόνια για να φτιάξει ορισμένες από τις διαδρομές και να το καθαρίσει (Δημήτρης {Τζίμης} Κατσούλας).
Αν τύχει και περάσετε από το σημείο απογευματινές ώρες, όπου η σκιά επικρατεί στο σημείο, θα δείτε πολλούς νέους ανθρώπους, αγόρια και κορίτσια, Έλληνες και Αλλοδαπούς, να επιδίδονται σε αναρριχήσεις στον επιβλητικό βράχο, στις πολλές διαδρομές που διαθέτει το αναρριχητικό πεδίο, οι οποίες είναι κλιμακούμενης δυσκολίας.
Θεωρούμε την συγκεκριμένη δραστηριότητα μεγάλη προβολή για το τόπο μας, που πρέπει να τύχει στήριξης, γιατί υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και προοπτικές ώστε να έχει μεγάλη ανάπτυξη, δημιουργώντας στην ευρύτερη περιοχή της Αλυζίας, αλλά και ευρύτερα στο Δήμο Ξηρομέρου, ένα πόλο αναφοράς για τους λάτρεις του συγκεκριμένου extreme sport, με φυσικό επακόλουθο την ενίσχυση του τουρισμού.
Η νυν δημοτική αρχή πρέπει να πράξει το ελάχιστο, το οποίο είναι ζητούμενο πολλών χρόνων και μέχρι σήμερα δεν έγινε από τότε που ξεκίνησε το πεδίο, να φτιάξει ένα μικρό ξύλινο κιόσκι στην βάση του πεδίου, με μία ξύλινη πληροφοριακή πινακίδα, και ένα μικρό δρόμο 20 μέτρων με ξύλινα σκαλοπάτια, ώστε να μπορείς να βρίσκεσαι άνετα στις διαδρομές του πεδίου με τον εξοπλισμό σου. 
Για όσους δεν γνωρίζουν την τοποθεσία του αναρριχητικού πεδίου, σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε πολύ εύκολα να το βρείτε με τη χρήση των χαρτών Google Maps. Έτσι λοιπόν με τον πλοηγό της Google, που όλα τα Smartphones και Tablet διαθέτουν, μπορείτε να βρεθείτε πολύ εύκολα ακριβώς στο σημείο που βρίσκεται το αναρριχητικό πεδίο.


Για να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πως δημιουργήθηκε το αναρριχητικό πεδίο «Μύτικας - Καμπλάφκα Αιτ/νίας», καθώς και άλλες λεπτομέρειες που το αφορούν, μπορείτε να διαβάσετε ένα πολύ χρηστικό οδηγό εδώ.

Ακολουθούν πολλές φωτογραφίες αλλά και videos αρχείου από το 2ο και 3ο Climbing Festival, που διοργάνωσε το 2017 και το 2018 αντίστοιχα, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου.
























































































































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.